Ποιος θα θυμάται την Μπραν, την Κυριακή τα σπουδαία για τον ΠΑΟΚ

Το ματς με την Μπραν ήδη ανήκει στο μακρινό παρελθόν. Όλα τα λεφτά το παιχνίδι της Κυριακής με τον Λεβαδειακό. Γράφει ο Ανέστης Ζαχαράκης.
Πηγή: sport24.gr
Ποιος θα θυμάται την Μπραν, την Κυριακή τα σπουδαία για τον ΠΑΟΚ
Photo Credits: @PAOKFC

Ο ΠΑΟΚ φαινόταν χθες ότι θα κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του στη νοκ-άουτ φάση του Europa League και παράλληλα θα συνεχίσει να βρίσκεται γερά στο κυνήγι της οκτάδας. Αντ’ αυτού έμεινε στο τέλος της βραδιάς με έναν πόντο στο χέρι και κάμποση απογοήτευση, όπως παραδέχθηκε και ο Λουτσέσκου, αφού η ισοφάριση της Μπραν ήρθε σε ένα χρονικό σημείο, που δεν υπήρχαν περιθώρια αντίδρασης.

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, ο ΠΑΟΚ δεν έκανε χθες την καλύτερή του εμφάνιση. Όχι πάντως ότι το 1-1 με την Μπραν συνιστά πισωγύρισμα. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δικέφαλος στα τελευταία 10 παιχνίδια του, έχει ρεκόρ οκτώ νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Έτσι όμως όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η γεύση είναι πικρή, καθώς δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι η δουλειά θα γίνει, έστω και σε μια βραδιά που δεν δούλεψαν όλα ρολόι.

Στην τελική σούμα πάντως, η ισοπαλία δεν μπορεί να κριθεί ως άδικη. Η Μπραν με επτά τελικές λιγότερες (16-9) από τον ΠΑΟΚ είχε καλύτερη αξιολόγηση στα xGoals (1.20-1.84) και συμπερασματικά άξιζε ένα γκολ, το οποίο θα μπορούσε να το βρει πολύ νωρίτερα, στο πέναλτι που έπιασε ο Παβλένκα.

Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει γράψει πλέον 8 βαθμούς σε πέντε αγωνιστικές στη League Phase. Η εντύπωση που έχουν όλοι είναι ότι θα μπορούσε κάτι περισσότερο. Η αλήθεια είναι, πως όταν είχε μάθει τους αντιπάλους, στον αρχικό προγραμματισμό, μάλλον θα υπολόγιζε στο πιο απαισιόδοξο σενάριο 7 βαθμούς στα τρία ματς στην Τούμπα με Μακάμπι, Γιουνγκ Μπόις και Μπραν. Αντ’ αυτού έχει μαζέψει 5.

Από την άλλη, στα δύο παιχνίδια που έδωσε εκτός έδρας με Λιλ και Θέλτα, είναι σίγουρα πάνω από τις αρχικές προσδοκίες, έχοντας βγάλει εκείνο το μεγάλο διπλό στη Γαλλία. Οι περισσότεροι στους αρχικούς υπολογισμούς, μάλλον θα ήταν ικανοποιημένοι αν ο ΠΑΟΚ έβαζε στο σακούλι από αυτά τα δύο ματς έστω έναν βαθμό. Αντίθετα, έχει βάλει τρεις και το πρόσημο είναι ξεκάθαρα θετικό.

Συνολικά λοιπόν, η συγκομιδή του ΠΑΟΚ είναι πάνω-κάτω εντός προγραμματισμού και δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό ή ανησυχία. Βλέποντας βέβαια το πρόγραμμα που έχει μπροστά του, με Λουντογκόρετς εκτός, Μπέτις εντός και Λυών εκτός, είναι ξεκάθαρο πως το παιχνίδι κλειδί για να καθαρίσει μίνιμουμ με την 24αδα είναι αυτό στη Βουλγαρία.

Εκεί, ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί ένα ακόμη μεγάλο διπλό, για να μην συρθεί σε δύο ματς με χαρακτήρα τελικού κόντρα σε ομάδες από πολύ πιο αναπτυγμένα πρωταθλήματα από το δικό μας και σίγουρα με σούπερ ρόστερ. Δεν θα είναι πάντως εύκολο το ματς στο Ράζγκραντ, καθώς η Λουντογκόρετς βρίσκεται αυτή την περίοδο σε φάση ανασύνταξης μετά την αλλαγή στον πάγκο της.

Απέλυσε τον Ρούι Μότα (ναι εκείνον που είχε αποκλείσει την ΑΕΚ με τη Νόα) και στη θέση του έφερε τον Νορβηγό, Περ-Ματίας Χόγκμο. Κίνηση επιβεβλημένη καθώς οι Βούλγαροι φέτος πάνε να βιώσουν κοσμοϊστορικά πράγματα, βλέποντας τη Λουντογκόρετς στο -11 από την κορυφή στη εγχώρια λίγκα, άρα να κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 14 σερί τίτλους. Με τον Χόγκμο στον πάγκο, η “ισόβια” πρωταθλήτρια Βουλγαρίας γύρισε αμέσως το τσιπάκι, επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας αρχικά τη Σεπτέμβρη για τη λίγκα και χθες σημείωσε περήφανη νίκη επί της Θέλτα με 3-2.

Την Κυριακή το μεγάλο ματς

Όλα αυτά βέβαια, είναι ακόμη αρκετά μακρινά. Μέχρι τότε, ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του το πολύ απαιτητικό ματς με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία και καπάκι δύο κολλητά ντέρμπι με τον Άρη για κύπελλο και πρωτάθλημα. Προφανώς, η λογική “game by game” του Λουτσέσκου δεν αλλάζει και στο μυαλό του Ρουμάνου τώρα είναι μόνο το ματς στη Λιβαδειά.

Δεν πάει πολύ καιρός, που ο ΠΑΟΚ είχε δεινοπαθήσει στην ίδια έδρα, χάνοντας με 4-1 για το κύπελλο Ελλάδας Betsson. Εκείνο το παιχνίδι ήταν η αρχή μίας ανηφορικής περιόδου για τον Δικέφαλο, που σήκωσε κουβέντα ακόμη και για το μέλλον του Λουτσέσκου, του πιο επιτυχημένου προπονητή στην ιστορία του συλλόγου.

Προφανώς, ο ΠΑΟΚ έχει πάρει το μάθημά του και αυτή τη φορά θα πάει πολύ πιο υποψιασμένος, γνωρίζοντας ότι απέναντί του έχει μία ομάδα που φέτος δείχνει ικανή να διεκδικήσει ακόμη και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η αποστολή βέβαια του Δικεφάλου θα έχει και πάλι πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας. Πρώτον, γιατί ο Λεβαδειακός είναι ομάδα που “παίζει” κανονικό ποδόσφαιρο και όχι κρυφτούλι, δεύτερον γιατί ο Λουτσέσκου έχει να διαχειριστεί ξανά αρκετά θέματα με το ρόστερ του.

Πέλκας και Κωνσταντέλιας λογικά είναι εκτός εξίσωσης. Γιακουμάκης, Ζίβκοβιτς και Τάισον έχουν σηκώσει μεγάλος βάρος στα τελευταία ματς. Ο Ντεσπόντοβ πέρασε Covid και αναπόφευκτα έμεινε λίγο πίσω. Ο Τσάλοφ πλέον, μπαίνει στην Τούμπα και όλο το γήπεδο μουρμουράει. Και φυσικά, υπάρχει και η περίπτωση του Μεϊτέ, που παίζει ασταμάτητα και είναι απολύτως φυσιολογικό να εμφανίζει σημάδια κόπωσης.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα αρκετά ζόρικο πρόβλημα προς επίλυση εν όψει της Κυριακής. Σε κάθε περίπτωση, για τον ΠΑΟΚ η αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό είναι πολύ πιο κομβική απ’ ότι η χθεσινή με την Μπραν. Οι Νορβηγοί ανήκουν ήδη στο παρελθόν και δύσκολα θα τους ανακαλέσουμε ξανά στη μνήμη μας στην πορεία της σεζόν. Το τι θα γίνει όμως την Κυριακή στη Λιβαδειά, ο ΠΑΟΚ θα το κουβαλάει για αρκετό καιρό, είτε για θετικούς λόγους, είτε για αρνητικούς.

Διαβάστε ακόμη...