Πήρε άνετα το ντέρμπι και έμεινε μόνος στην κορυφή!

Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου έφυγε έυκολα νικητής από την OPAP Arena, επικρατώντας με 2-0 της ΑΕΚ στο ντέρμπι των Δικεφάλων για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League και σκαρφαλώνοντας μόνος πρώτος στην κορυφή με 17 βαθμούς, έναν περισσότερο από Ολυμπιακό και ΑΕΚ.
Πήρε άνετα το ντέρμπι και έμεινε μόνος στην κορυφή!
Photo Credits: @PAOKFC facebook

Μετά τη νίκη-ανατροπή επί του Ολυμπιακού πριν τη διακοπή, ο Δικέφαλος επέστρεψε ακόμη πιο δυνατός, πραγματοποιώντας κυριαρχική εμφάνιση, με τα γκολ των Μπάμπα και Κωνσταντέλια να σφραγίζουν τη νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το ματς ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πιο αποφασιστικά. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Ζίβκοβιτς εκμεταλλεύτηκε λάθος του Γκρούγιτς, έδωσε στον Γιακουμάκη, αλλά ο Στρακόσα απέκρουσε. Λίγο αργότερα, ο Τάισον δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ, προσπάθησε μετά το πρώτο τέταρτο. Ο Ρότα βρήκε χώρους από δεξιά, ο Βίντα απείλησε με κεφαλιά στο 20΄, ενώ ο Τσιφτσής έδιωξε εντυπωσιακά. Ο Κοϊτά έχασε διπλή ευκαιρία στο 28΄ και ο Γκρούγιτς στο 36΄ είδε την κεφαλιά του να σταματά στο δοκάρι, στην πιο σημαντική στιγμή των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος.

Στο εξαιρετικά κρίσιμο χρονικό σημείο, λίγο πριν την λήξη του 1ου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ «χτύπησε». Στο 45΄, έπειτα από φάουλ του Τάισον και δεύτερη προσπάθεια του Ζίβκοβιτς, ο Μπάμπα βρέθηκε αφύλακτος στη μικρή περιοχή και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-1. Το VAR επιβεβαίωσε τη φάση και οι «ασπρόμαυροι» πήγαν στην ανάπαυλα με το απόλυτο ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να πατάει γκάζι. Στο 48΄, ο Ζίβκοβιτς πίεσε τον Μουκουντί, εκείνος έκανε ολέθριο λάθος και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με τρομερή ψυχραιμία πέρασε τον Στρακόσα και έγραψε το 0-2, «παγώνοντας» την OPAP Arena.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο PAOK διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά του. Ο Λουτσέσκου έβλεπε την ομάδα του να ελέγχει απόλυτα το ρυθμό, να κλείνει τους χώρους και να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στην Ένωση, που έδειχνε να έχει χάσει τη συνοχή της.

Ο Νίκολιτς προχώρησε σε τέσσερις μαζεμένες αλλαγές (Πινέδα, Ελίασον, Μάνταλος, Πιερό), αλλά ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά. Αντίθετα, είχε ευκαιρίες με Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς για ένα τρίτο γκολ.

Στο 86΄, ο Μουκουντί ανέτρεψε τον Ντεσπόντοφ ως τελευταίος παίκτης, αντικρίζοντας την απευθείας κόκκινη κάρτα και βάζοντας πρόωρο τέλος στο βράδυ του. Ο Πέλκας εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ, αλλά ο Στρακόσα αποσόβησε το 0-3.

Στις καθυστερήσεις, η ΑΕΚ προσπάθησε με κεφαλιά του Πιερό να μειώσει, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Ο ΠΑΟΚ κράτησε με άνεση ως το τέλος, παρ'ότι είχε χαμηλώσει πολύ τον ρυθμό του προς το τέλος, καταγράφοντας δεύτερη συνεχόμενη νίκη σε ντέρμπι, και μάλιστα εύκολα και χωρίς να δεχθεί γκολ αυτή τη φορά.

Ο Δικέφαλος έδειξε ξανά την ποιότητά του, με τον Λουτσέσκου να «διαβάζει» άψογα το παιχνίδι και τον Κωνσταντέλια να υπογράφει άλλη μια μαγική εμφάνιση. Ο Τσιφτσής στάθηκε ανίκητος κάτω από τα δοκάρια, ο Ζίβκοβιτς καθοριστικός δημιουργικά, και ο Μπάμπα-Κωνσταντέλιας σκόραραν στα πιο κομβικά σημεία. Επίσης τακτικά άριστος και ο Μεϊτέ με πολλές σωστές πάσες και πολλές νίκες σε μονομαχίες.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ:  Στρακόσια, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Μαρίν (56΄ Μάνταλος), Γκρούγιτς (77΄ Καλοσκάμης), Κοϊτά (56΄ Πιερό), Κουτέσα (56΄ Πινέδα), Ζοάο Μάριο (56΄ Ελίασον), Γιόβιτς.

ΠΑΟΚ: Τσιφτσής, Κένι, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (70΄ Καμαρά), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (77΄ Πέλκας), Τάισον (70΄ Ντεσπόντοφ), Γιακουμάκης.

Διαβάστε ακόμη...