Μέγας ΠΑΟΚ!

Τεράστια νίκη για τον ΠΑΟΚ με 2-0 κόντρα στον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας...
Μέγας ΠΑΟΚ!
Photo Credits: @paokfc.gr website

Τα πράγματα ήταν πολύ απλά πριν το παιχνίδι. Η συνθήκη ήταν “ο θάνατος σου, η ζωή μου”. Ο νικητής συνεχίζει να ονειρεύεται τον τίτλο, ο ηττημένος αποχωρεί από τη διεκδίκηση.

Όπως είναι εύκολα κατανοητό από όλους, σε τέτοιου είδους παιχνίδια η πνευματική και ψυχολογική ετοιμότητα παίζει ίσως και μεγαλύτερο ρόλο από την αντίστοιχη φυσική και σωματική.

Και αυτός ήταν ο παράγοντας κλειδί της χθεσινής νίκης του Δικεφάλου. Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με ατσάλινη θέληση και πίστη στο πλάνο. Έτοιμος να κυνηγήσει κάθε μπαλιά, έτοιμος να πέσει πρώτος σε κάθε τάκλιν, σε κάθε διεκδίκηση. Φαινόταν στα μάτια και στις αντιδράσεις των παικτών της ομάδας πως θα τα δώσουν όλα για να κερδίσουν το παιχνίδι.

Μπορεί αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ να μην διεκδίκησε δάφνες ποιότητας με την απόδοση του (σπάνιο άλλωστε αυτό σε ντέρμπι τέτοιας σημασίας), ωστόσο είχε μια απόλυτα ορθή τακτική προσέγγιση.  Οι γραμμές ήταν κοντά, οι αλληλοκαλύψεις συνεχείς και το πλάνο να χτυπήσει στις αδυναμίες του αντιπάλου ακολουθήθηκε κατά γράμμα.

Πάνω από όλα όμως, χθες η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου απέδειξε για άλλη μια φορά πως έχει το μέταλλο και τη στόφα του πρωταθλητή. Δεν λύγισε κάτω από το βάρος του παιχνιδιού, δεν έκανε τα λάθη που της στέρησαν βαθμούς σε ντέρμπι. Έμαθε και προσαρμόστηκε, γ αυτό και θριάμβευσε. 

Αγωνιστικά, θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε κάποιον. Ναι ήταν τρομερός ο Τάισον, ναι οι Κεντζιόρα-Κουλιεράκης έκαναν αψεγάδιαστο παιχνίδι, ναι ο Τάισον πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Ωστόσο, όλοι αξίζουν ένα τεράστιο μπράβο. 

Η ομάδα εξακολουθεί να ονειρεύεται σε μια χρονιά που κανένας δεν περίμενε να εξελιχθεί με αυτόν τον τρόπο.

La lucha sigue

Διαβάστε ακόμη...