Και αν κριθεί στην ισοβαθμία;

Ολοκληρώθηκε η «τριπλέτα» αναμετρήσεων για τον ΠΑΟΚ στην επαρχία μετά τη διαβολοεβδομάδα των διαδοχικών ντέρμπι δεδομένου πως μετά τις εκτός έδρας νικηφόρες εξόδους σε Αγρίνιο με Παναιτωλικό και Σέρρες με Πανσερραϊκό, καρπώθηκε το τρίποντο και στη Λαμία, εξασφαλίζοντας την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League.
Πηγή: forzaonline.gr
Και αν κριθεί στην ισοβαθμία;
Photo Credits: @paokfc.gr website

Εκτός από το ψυχολογικό αβαντάζ, ωστόσο, οι «ασπρόμαυροι» κλείδωσαν με σιγουριά το τρίτο κριτήριο για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδος στο φινάλε των Play Off σε περίπτωση ισοβαθμίας, η κατάκτηση του οποίου προϋπέθετε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Κάτι που φαντάζει εξαιρετικά σημαντικό σε μία αγωνιστική περίοδο που το σκηνικό στη βαθμολογική κατάταξη είναι ιδιαιτέρως ευμετάβλητο και δύναται να πραγματοποιηθεί το σενάριο ενδεχόμενης ισοβαθμίας δύο ή περισσότερων ομάδων στο φινάλε. Μέχρι πρότινος τα ηνία στον βαθμολογικό πίνακα διατηρούσε η ΑΕΚ που είχε εξασφαλίσει μία διαφορά ενός πόντου από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και ήταν στο +3 από τον Παναθηναϊκό, του οποίου υπερείχε στη μεταξύ τους ισοβαθμία αφού δεν υπήρχε βαθμολογικό σενάριο που έστελνε τους «πράσινους» στην πρώτη θέση της regular season.

Με το στραβοπάτημα της Ένωσης δεδομένης της ισοπαλίας που απέσπασε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Άρη, υποχώρησε στην βαθμολογική κατάταξη και αντ΄αυτού με τη νίκη του ΠΑΟΚ βρίσκεται στο -1 από την κορυφή.

Ποια είναι όμως τα δύο πρώτα σενάρια ισοβαθμίας; H συγκομιδή βαθμών στα μεταξύ ματς των συνδιεκδικητών του τίτλου και το δεύτερο είναι η διαφορά τερμάτων στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει ως αντίπαλοι. Γίνεται αντιληπτό πως το γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου τέθηκε σε σχέση ισχύος, «καρπώθηκε» το πλεονέκτημα που του προσέφερε η πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ωστόσο, προϋποθέτει να ανταπεξέλθει και στα ντέρμπι με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό.
 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...