Να μη γκρεμίσει όσα έχει χτίσει...

Συντριβή για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ήττα με 1-4 από τον Ολυμπιακό, την Κυριακή 18/2...
Να μη γκρεμίσει όσα έχει χτίσει...
Photo Credits: @paokfc.gr website

Η αλήθεια είναι άβολη πολλές, αλλά πρέπει να γράφεται γιατί μόνο αντιμετωπίζοντας την αλήθεια μπορεί κάποιος να βελτιωθεί. Και η αλήθεια είναι μία σχετικά με το χθεσινό παιχνίδι: Ο Δικέφαλος εκτέθηκε και έχασε σε πρεστίζ και αγωνιστικούς στόχους.

Πώς έγινε όμως αυτό; Η αλήθεια είναι πως το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Είναι ένα σκορ πολύ βαρύ, ωστόσο θα μπορούσε εύκολα να είναι διαφορετικό αν ο Μουργκ πρωτίστως και ο Ντεσπόντοφ δευτερευόντως ήταν πιο εύστοχοι στις κλασικές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Αλλάζει αυτό την προβληματική εικόνα του ΠΑΟΚ; Σίγουρα όχι. Ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε ασύνδετος, άνευρος, προβλέψιμος και χωρίς κάποιο σχέδιο. Τα χαφ της ομάδας μπλοκαρίστηκαν εύκολα, τα ατού μας εξουδετερώθηκαν και η ομάδα δεν θύμιζε σε τίποτα τα όσα έχει δείξει πως μπορεί να κάνει.

Και σε αυτό έχει μεγάλη ευθύνη ο προπονητής. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να βγαίνει στο γήπεδο σε ντέρμπι και να παίζει συνεχώς τον δεύτερο ρόλο. Δεν μπορεί να μην παίζει δευτερόλεπτο ο Μάρκος Αντόνιο στη φυσική του θέση και να βλέπουμε μονίμως τον βαρύ και αργό Σβαμπ τη στιγμή που η ομάδα πονάει στην κυκλοφορία της μπάλας και στην κατοχή. Δεν μπορεί να λείπει ο Τάισον και να καταρρέουν όλα, δεν μπορεί μονίμως να προτιμάται ο Σαματά, ο οποίος δεν δείχνει πραγματικά τίποτα.

Η λύση σε όλα αυτά μπορεί να έρθει μόνο εσωτερικά. Πρέπει να αποφασίσει η τεχνική ηγεσία και οι παίκτες ότι πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές προκειμένου να πάει η ομάδα μπροστά, να συνέλθει και να βρει και πάλι τον εαυτό της.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάει στη Λεωφόρο και να προκριθεί; Φυσικά μπορεί. Θα το κάνει; Σίγουρα δεν είναι κατώτερος του αντιπάλου και ελπίζουμε να δούμε τον εγωισμό κάποιων παικτών που πρέπει να βγούνε μπροστά σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Υ.Γ: ΠΑΟΚ στα εύκολα, ΠΑΟΚάρα στα δύσκολα. Τίποτα δεν τελείωσε στα μέσα του Φλεβάρη.

Διαβάστε ακόμη...