Ένα παιχνίδι που δίνει κάτι περισσότερο από τρεις βαθμούς…

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό αύριο το βράδυ στην Τούμπα για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο πρώτο ντέρμπι με κόσμο σε ότι αφορά την Superleague μεσα στο 2024, σε ένα ματς που ο Δικέφαλος έχει μοναδικό στόχο την νίκη για να διατηρηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Πηγή: thessports.gr
Ένα παιχνίδι που δίνει κάτι περισσότερο από τρεις βαθμούς…
Photo Credits: @thessports.gr

Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου την Τετάρτη το βράδυ, ασφαλώς το κλίμα είναι κάπως «ηλεκτρισμενο» σε συνδυασμό τόσο με την απόδοση της ομάδας κόντρα στους «πράσινους» αλλά και με την ισοπαλία του ντέρμπι με την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή.

Αυτός ο ηλεκτρισμός της ατμόσφαιρας στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, φέρνει στην… τσίτα τους ποδοσφαιριστές που θέλουν να βγάλουν αντίδραση στο αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και να επαναφέρουν την ομάδα σε ρυθμό νίκης μετά από δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ο Ραζβαν Λουτσέσκου έχει ρίξει το βάρος στην πνευματική – ψυχολογική προετοιμασία των παικτών του για αυτό το κρίσιμο ματς, γιατί στην πραγματικότητα είναι μια αναμέτρηση που φέρνει τον ΠΑΟΚ στην pole position για να τερματίσει στην πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Δεδομένου του ότι στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές μέχρι το φινάλε ο ΠΑΟΚ έχει τρία παιχνίδια στα μέτρα του που φέτος έχει δείξει ότι εύκολα ή δύσκολα τα καθαρίζει, σε Αγρίνιο, Σέρρες και Λαμία, μια νίκη με τον Ολυμπιακό θα του δώσει πέραν μια τεράστια ένεση αυτοπεποίθησης και ένα τρίποντο με άρωμα πρωτιάς μέχρι να αρχίσουν οι μάχες των πλέι οφ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ στα όσα έχει πει στους παίκτες του περιμένει ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι αύριο σε σχέση με τα δύο ντέρμπι που προηγήθηκαν στην Τούμπα. Ζήτησε απόλυτα υπευθυνότητα ειδικά με την μπάλα στα πόδια, επισημαίνοντας πως ο Ολυμπιακός θα έρθει για να κλείσει τους χώρους και να ψάξει να χτυπήσει στις μεταβάσεις, έχοντας και μια παραπάνω επιβάρυνση από το δικό του ματς με την Φερεντσβάρος.

Μέσα από την ανάλυση του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, προέκυψε πως έγιναν αρκετά λάθη και τα περισσότερα εξ αυτών χωρίς ιδιαίτερη πίεση από τον αντίπαλο, σίγουρα για αυτό έπαιξε ρόλο και η ανομοιογένεια του σχήματος που είχε οκτώ αλλαγές στην βασική ενδεκάδα σε σχέση με το ματς απέναντι στην ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. Ο Λουτσεσκου μαζί με τους συνεργάτες του έχουν επισημάνει τα αδύναμα σημεία του Ολυμπιακού και πως πρέπει να πιέσει ψηλά η ομάδα του για να κλέψει μπάλες και να δημιουργήσει καταστάσεις εντός και εκτός περιοχής.

Πρόκειται για μια εντελώς άλλη κατάσταση αγώνα αυτή με τον Ολυμπιακό μιας που πρόκειται για ένα ματς πρωταθλήματος που ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία σε περίπτωση νίκης πέραν του δικού του καλού και της παραμονής του στην κορυφή, να βγάλει εντελώς εκτός καδρου διεκδίκησης πρωταθλήματος τον προσεχή του αντιπάλου. Αν ο Δικέφαλος κερδίσει αύριο θα του φύγει 10 πόντους, διάφορες που δύσκολα ανατρέπονται ακόμα και με την διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος τών πλέι οφ.

Οπότε όπως φαίνεται περίτρανα μια νίκη αύριο το βράδυ στην Τούμπα δίνει κάτι περισσότερο από τρεις βαθμού. Ακόμα και σε επίπεδο του να διώξει αυτό το σύννεφο γκρίνιας που έχει αρχίσει να σχηματίζεται πάνω από την Τούμπα. Μέσα σε ένα δύσκολο διάστημα με σερί ντέρμπι ανά τρεις μέρες ένα τρίποντο θα ανεβάσει την ψυχολογία και ενόψει του δεύτερου ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο την Τετάρτη το βράδυ. Μια νίκη που την θέλει πάρα πολύ ειδικά ο Ραζβαν Λουτσέσκου που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του αγώνα και του διαστήματος που διάγει ο ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...