Σπάνιο στατιστικό για τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι!

Ασύλληπτα πράγματα από την ομάδα του Λουτσέσκου κόντρα στον Ατρόμητο.
Πηγή: paok24.com
Σπάνιο στατιστικό για τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι!

Με γκολ του Σβαμπ στο 89′ και του απίθανου Κωνσταντέλια στο 90’+3′, ο ΠΑΟΚ… γκρέμισε το μπλόκο του Ατρομήτου στο Περιστέρι (0-2) και πάει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ μόνος πρώτος στη βαθμολογία! Ο ΠΑΟΚ ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι κυριαρχικός, ήταν ανώτερος καθ’ όλη τη διάρκεια της εκτός έδρας αναμέτρησής του με τον Ατρόμητο και κατέγραψε 17 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις μίας των γηπεδούχων.

Στο Περιστέρι η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου σημείωσε ένα ασύλληπτο στατιστικό που σπάνια καταγράφεται όχι μόνο στα Ελληνικά γήπεδα αλλά και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Σύμφωνα με το PPDA, ο Δικέφαλος ήταν τόσο πιεστικός απέναντι στον Ατρόμητο, με αποτέλεσμα οι Περιστεριώτες να μην μπορούν να ανταλλάξουν σε όλο το παιχνίδι πάνω από τέσσερις πάσες. Το PPDA είναι μια προηγμένη μέτρηση που επιχειρεί να ποσοτικοποιήσει την πράξη του πρέσσινγκ στο ποδόσφαιρο με πιο ολοκληρωμένο τρόπο.

Σύμφωνα λοιπόν με την παραπάνω μέτρηση, οι γηπεδούχοι κατά μέσο όρο αντάλλασσαν μόλις 4,4 πάσες προτού την ανακτήσουν εκ νέου οι παίκτες του ΠΑΟΚ, αριθμός που είναι εξαιρετικά σπάνιος σε αυτό το επίπεδο. Στο πρώτο μέρος οι ποδοσφαιριστές του Σάσα Ίλιτς αντάλλασσαν 5,1 πάσες, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο, όπου το πρέσσινγκ του ΠΑΟΚ έγινε ακόμη πιο έντονο ο αριθμός αυτός έπεσε στο 3,6 (!)

Στον αντίποδα οι «ασπρόμαυροι» κατά μέσο όρο άλλαζαν 44,2 πάσες προτού «κλέψουν» την μπάλα οι γηπεδούχοι, με τον αριθμό αυτόν μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο να εκτοξεύεται στο 56 (!) Ασύλληπτοι αριθμοί που αναδεικνύουν φυσικά το τρομερό pressing που κάνει η ομάδα στον αντίπαλο σε κάθε παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμη...