Facts & Figures για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 8ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League 2022-23 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Πράσινους.
Facts & Figures για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Αυτή είναι η 75η αναμέτρηση των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στην ιστορία της Α' Εθνικής. Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει 10 νίκες εκτός έδρας, 17 αγώνες έχουν τελειώσει ισόπαλοι, ενώ 47 φορές έχει φύγει με τη νίκη ο Παναθηναϊκός.

Ο Δικέφαλος έχει επικρατήσει στα δύο τελευταία παιχνίδια για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην Λεωφόρο με 3-1 το 2021-22 και με 3-0 αυτή τη σεζόν.

Στην περσινή τους αναμέτρηση για τα Play Offs είχε ηττηθεί με 2-1 και είχε επικρατήσει στην Τούμπα με 2-0. Αυτή είναι η 10η αναμέτρηση τους για τα Play Offs με τον Παναθηναϊκό να έχει πέντε νίκες στην έδρα του, τρία παιχνίδια να έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα και το 2016-17 τον ΠΑΟΚ να παίρνει τους τρεις βαθμούς έπειτα από την διακοπή της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ έχει ποικιλία στα σκορ νίκης του με έξι διαφορετικά και το 1-0 με το 2-0 να έχουν από δύο εμφανίσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει 12 νίκες με 2-0, ενώ η δημοφιλέστερη μεταξύ τους ισοπαλία είναι το 0-0 που έχει παρουσιαστεί οκτώ φορές. Η τελευταία τους λευκή ισοπαλία ήταν στις 13 Ιουνιου 2020 για τα Play Offs του πρωταθλήματος.

9 γκολ έχει σημειώσει στα εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ ο Κριστόφ Βαζέχα που είναι στην κορυφή του σχετικού πίνακα, ενώ για τον ΠΑΟΚ έχουν σκοράρει τρεις φορές ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει δύο γκολ.

20 Ιανουαρίου 1985 ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού σε εκτός έδρας αναμέτρηση και ήρθε στο ΟΑΚΑ με τον Πάπριτσα να γράφει το 0-1 στο 79ο λεπτό και να δίνει στον Δικέφαλο τη νίκη που ήταν καθοριστική για τον τίτλο του Πρωταθλητή Χειμώνα και στη συνέχεια το πρωτάθλημα.

3 ποδοσφαιριστές έχουν σκοράρει με τα χρώματα και των δύο ομάδων σε ματς που έγιναν με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό. Ο Κώστας Φρατζέσκος ήταν ο πρώτος, ακολούθησε ο Γιώργος Γεωργιάδης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Διαβάστε ακόμη...