Νίκη με καλή εμφάνιση και 2η θέση!

Για την 10η και τελευταία αγωνιστική των play offs, o ΠΑΟΚ επικράτησε  στην Τούμπα του Παναθηναϊκού με 2-0 ...
Νίκη με καλή εμφάνιση και 2η θέση!

Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης είχαν φανεί από το Σάββατο κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης«, με το μόνο αρνητικό να είναι ότι η ομάδα δεν πήρε το τρίποντο. Τρεις μέρες μετά, ήρθε και η νίκη.Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος, ουσιαστικός κι αποφασισμένος, δεν άφησε περιθώρια στους Πράσινους και πήρε τη νίκη και μαζί την δεύτερη θέση της φετινής Super League Interwetten 2021-22.O Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα με τους Λύρατζη και Μπίσεσβαρ στο αρχικό σχήμα, έδωσε ανάσες στον Κούρτιτς , που δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, έριξε στο δεύτερο μέρος και τους Βιεϊρίνια , Ολιβέιρα , Ελ Καντουρί , προκειμένου να πάρουν ρυθμό και το σχέδιο πέτυχε στο απόλυτο.Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά κι απείλησε με τους Μπίσεσβαρ και Σβαμπ με σουτ, ενώ στο 13′ ο Άκπομ είχε μία εξαιρετική κεφαλιά που εξουδετέρωσε ο Διούδης. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε ο Σβαμπ να δώσει τη λύση.Ο Αυστριακός πήρε κεφαλιά-πάσα του Ίνγκασον και με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τσούμπα Άκπομ . Ο Άγγλος φορ πήρε το... ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Διούδη σε κεφαλιά του Σίντκλεϊ κι έκανε το 2-0.Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Μέχρι την ανάπαυλα ο Σοάρες είχε δύο καλές στιγμές, αλλά αρχικά το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε πόδια, ενώ στη συνέχεια ο Διούδης βγήκε γρήγορα και τον πρόλαβε.

Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και κυκλοφόρησε τη μπάλα, έχοντας μερικές καλές ευκαιρίες με κορυφαίες αυτές των Ολιβέιρα και Σβαμπ να μην μπορούν να σκοράρουν από πλεονεκτικές θέσεις, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις πέρα από ένα σουτ του Μακέντα, ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.Το ενδιαφέρον όλων πλέον στρέφεται στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, όπου οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας 2021-22.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ ( Ραζβάν Λουτσέσκου ): Πασχαλάκης , Λύρατζης (72' Βιεϊρίνια ), Ίνγκασον (62' Μιχάι ), Βαρέλα , Σίντκλεϊ , Τσιγγάρας , Σβαμπ , Σοάρες (71' Καντουρί ), Α.Ζίβκοβιτς , Μπίσεσβαρ (61΄ Μιτρίτσα ), Άκπομ (62' Ολιβέιρα ).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Γκατσίνοβιτς (62' Βαγιαννίδης), Κουρμπέλης (86' Πέρεζ), Σάρλια, Σένκεφελντ (62' Πούγγουρας), Χατζηθεοδωρίδης, Μαουρίσιο (75' Μακέντα), Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάννης, Βιτάλ, Καρλίτος.

...........

Τέλος αγώνα

3 λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος

90ο λεπτό: Κόκκινη στον Μακέντα για χτύπημα στον Σβαμπ

86o λεπτό: Πέρεθ αντί Κουρμπέλη.

78ο λεπτό: Σουτ εκτός περιοχής του Ζίβκοβιτς, μπλοκάρει ο Διούδης.

75ο λεπτό: Σουτ του Σβαμπ από καλή θέση άουτ

75ο λεπτό: Ο Μακέντα στη θέση του Μαουρίσιο.

72ο λεπτό: Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί μέσα, Λύρατζης και Σοάρες έξω.

66ο λεπτό: Ο Ολιβέιρα φεύγει τετ α τετ μετά από ωραία κάθετη του Μιτρίτσα, ο  Βαγιαννίδης τον σταματάει με τάκλιν πριν εκτελέσει

62ο λεπτό: Τριπλή αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, Μιτρίτσα, Ολιβέιρα, Μιχάι, αντί των Μπίσεσβαρ, Άκπομ και Ίνγκασον

21:04: Ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο

Τέλος ημιχρόνου

37o λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Σοάρες να σουτάρει και την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

35o λεπτό: Κίτρινη κάρτα στον Χατζηγιοβάνη

26ο λεπτό: Απόλυτος κυρίαρχος στο ματς ο Δικέφαλος

21ο λεπτό: ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ Άκπομ και 2-0, Ο Λύρατζης τη σέντρα από αριστερά, ο Σίντκλεϊ την πρώτη κεφαλιά υποχρεώνοντας τον Διούδη σε νέα επέμβαση με τον Άκπομ με προβολή να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα!

14ο λεπτό: ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ Ο Σβαμπ πλασάρει εύστοχα μετά από ασίστ του Ινγκασον με το κεφάλι, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς

12ο λεπτό: Σέντρα του Λύρατζη, κεφαλιά του Άκπομ διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Διούδης

2ο λεπτό: Σουτ του Μπίσεσβαρ, μπλόκαρε ο Διούδης

20:01: Ξεκίνησε το ματς με τον ΠΑΟΚ στη σέντρα

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σοάρες, Μπίσεσβαρ, Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ. Αναληρωματικοί: Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Μιτρίτσα, Τσόλακ, Ολιβέιρα.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουρμπέλης, Σάρλια, Σένκεφελντ, Γκατσίνοβιτς, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος. Αναπληρωματικοί: Mπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Μακέντρα, Πέρεζ, Βιγιαφάνεζ, Αιτόρ, Κώτσιρας, Πούγγουρας.

...................................

Το pregame της αναμέτρησης

Έφτασαν στην Τούμπα οι αποστολές των δύο ομάδων

Εκτός αποστολής έμειναν οι Κρέσπο, Ντόουγκλας, Τέιλορ, Σάστρε

Το θερμόμετρο στην Τούμπα δείχνει 27 βαθμούς

Η ΚΕΔ όρισε τον Σλοβένο ρέφερι Kruzliak Ivan να σφυρίξει την αναμέτρηση, βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Hancko Branislav και Pozor Jan, 4ος ο Διαμαντόπουλος, στο VAR o επίσης Σλοβένος Ocenas Michal, στο AVAR o Ψάρρης και παρατηρητής διαιτησίας ο Ταπατζάς.

19:00 Ξεκίνησαν ζέσταμα Πασχαλάκης και Ζίβκοβιτς, όπως και οι τερματοφύλακες της αθηναϊκής ομάδας

19:22 Και οι υπόλοιποι παίκτες των ομάδων βγήκαν για προθέρμανση

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ

Διαβάστε ακόμη...