"Πετύχαμε το στόχο μας"

Ο κεντρικός αμυντικός του Δικεφάλου σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκε η νίκη στην Τρίπολη...
"Πετύχαμε το στόχο μας"

Αναλυτικά ο Φερνάντο Βαρέλα τόνισε:

«Μετά τις νίκες επιτρέπεται να χαμογελάς. Ξέραμε ότι ήρθαμε σε μια δύσκολη έδρα, δεν είχαμε περιθώριο μετά το αποτέλεσμα της πρώτης αγωνιστικής και έπρεπε να πάρουμε τη νίκη. Πετύχαμε το στόχο μας. Ξέρουμε ότι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και να βελτιωθούμε, αλλά το πιο σημαντικό ήταν η νίκη».

Όσον αφορά τη νοοτροπία κι αν αυτή η νίκη, μπορεί να βοηθήσει στην αυτοπεποίθηση, είπε: «Μπορούμε να τα πάμε καλύτερα στα παιχνίδια μας. Είμαστε στην αρχή ακόμα. Έχουμε πετύχει κι έχουμε δουλέψει πολλά με αυτόν τον προπονητή, αλλά έλειπε δύο χρόνια, οπότε είμαστε ξανά στην αρχή. Είμαι σίγουρος ότι στην πορεία θα γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ και να αφομοιώσουμε αυτά που μας ζητάει».

Για τη συνέχεια, σχολίασε: «Για να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση πρέπει να έρχονται οι νίκες. Για να έχουμε τη μόνιμη αυτοπεποίθηση που θέλει ο προπονητής, χρειάζονται πολλές νίκες. Πρέπει να συνεχίσουμε με νίκες μέχρι τη διακοπή, γιατί η νοοτροπία του νικητή, απαιτεί χρόνο. Ακόμα και σε παιχνίδια όπως σήμερα που δεν ήμασταν καλοί, πρέπει να παίρνουμε τις νίκες για α μπορέσουμε να χτίσουμε αυτήν τη νοοτροπία».

Τέλος, για τις διάφορες αναγκαστικές αλλαγές προσώπων στην άμυνα, σημείωσε: «Είναι λογικό ένας παίκτης που δεν αγωνίζεται, να χρειάζεται λίγο χρόνο για να βρει χημεία, ειδικά στην άμυνα. Είμαστε ακόμα στην αρχή και δεν έχουμε συνολική εικόνα για το ποιος θα είναι βασικός. Ο προπονητής δίνει ευκαιρίες σε όλους για να ξέρει που θα επενδύσει. Πρέπει να περάσουν 15-20 παιχνίδια για να έχουμε εικόνα».

Διαβάστε ακόμη...