Στραβοπάτημα στην Καστοριά πριν τον τίτλο! (1976)

Για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1975-76, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε σαν σήμερα στις 4/4/1976, στην Καστοριά την τοπική ομάδα...
Στραβοπάτημα στην Καστοριά πριν τον τίτλο! (1976)
Photo Credits: @aspromavresistories.blogspot.com

Ήταν πάγια συνήθεια του Δικεφάλου να αφήνει βαθμούς σε διάφορες επαρχιακές πόλεις και από τον κανόνα δεν γλίτωσε ούτε η μετέπειτα πρωταθλήτρια ομάδα του Γκιούλα Λόραντ, που άφησε βαθμό στο ισόπαλο 2-2!

Οι γηπεδούχοι μόλις στο 2' προηγήθηκαν με τον Μοσχοφίδη, για να ισοφαρίσει στο 19' ο Αποστολίδης με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ. Με την έναρξη της επανάληψης (47'), ο Παπαδόπουλος έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ την Καστοριά, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Κερμανίδης ισοφάρισε εκ νέου, μετά από σέντρα του Τερζανίδη και αποτυχημένη προσπάθεια του Τσιφτσάκη να διώξει την μπάλα.

Στο 10ο λεπτό το σουτ του Τερζανίδη σταμάτησε στο δοκάρι των γηπεδούχων, ενώ στο 23' και στο 43' ο τερματοφύλακας της Καστοριάς απέκρουσε τις προσπάθειες των Γκουερίνο - Κερμανίδη. Ο τελευταίος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να δώσει το διπλό στην ομάδα μας, όταν στο 87ο λεπτό, μετά από σύγχυση στην περιοχή της Καστοριάς, δεν μπόρεσε από πολύ κοντά να σκοράρει!

Παρά τα φημολογούμενα καθ' όλην τη διάρκεια της εβδομάδας από Αθήνα μεριά, οι ομάδες έπαιξαν και οι δύο για τη νίκη, με την Καστοριά να βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας και τον ΠΑΟΚ να κυνηγάει την αεκ στη μάχη του τίτλου. Το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε η αθηναϊκή ομάδα που κέρδισε στον Πειραιά τον Εθνικό με 4-3, σε ένα παιχνίδι που άφησε πάρα πολλά ερωτηματικά! 

Για να καταλάβετε τι εννοούμε, αμέσως μετά τη λήξη του η διοίκηση του Εθνικού, ΔΙΕΓΡΑΨΕ από την ομάδα τον ποδοσφαιριστή Ελευθεριάδη (!), απέλυσε τον τεχνικό Μόρτιμορ και αποφάσισε να επιβάλλει ποινές στους  Κρεμμύδα - Κουρέα - Φυλακούρη για μειωμένη απόδοση!

Όσοι παρακολούθησαν εκείνο το βράδυ την Αθλητική Κυριακή με τον Γιάννη Διακογιάννη, είδαν στη βαθμολογία την αεκ να προηγείται με 39 βαθμούς και τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί με 35, αλλά και ένα ματς λιγότερο, αυτό του Αγρινίου που είχε αναβληθεί...

* ΠΑΟΚ και Παναιτωλικός είχαν από ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ από Ατρόμητο και Εθνικό είχαν αφαιρεθεί από τρεις βαθμούς...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Καστοριά: Τσιφτσάκης, Παπαβασιλείου, Παράσχος, Αποστολίδης, Τσουλουκίδης(72' Γίτσης), Σιάντσης, Τσακιρόπουλος (36' Παπαδόπουλος), Καραφέσκος, Μοσχοφίδης, Αλεξιάδης, Αφεντουλίδης   

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Αναστασιάδης, Γκουερίνο (71' Ασλανίδης)   

* Στο παιχνίδι κόπηκαν 5.530 εισιτήρια, νούμερο μεγάλο για τα δεδομένα του ... ξερού γηπέδου της Καστοριάς! 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...