ΠΑΟΚ Β΄: Η σεζόν καριέρας του Γιάννη Γκιτέρσου
SHARE:
Στην έτσι κι αλλιώς σύντομη ιστορία του ΠΑΟΚ Β΄, ο Γκιτέρσος έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης, που έχει πετύχει τουλάχιστον δέκα γκολ στη διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου.
Τη σεζόν 2021-22 ο Γιώργος Κούτσιας (νυν παίκτης της ελβετικής Λουγκάνο) είχε προλάβει να σκοράρει δέκα φορές σε δεκαέξι συμμετοχές, ενώ πέρσι ο Χόρχε Ουρτάδο είχε παραβιάσει έντεκα φορές τις αντίπαλες εστίες (φέτος ο Κολομβιανός φορ έχει επιστρέψει στην πατρίδα του, αγωνιζόμενος ως δανεικός από τη Γουότφορντ στη Μιλιονάριος).
Στις ενδιάμεσες σεζόν, δηλαδή στις περιόδους 2022-23 και 2023-24 οι Βλάντιμιρ Μπράντονιτς και Αργύρης Δαρέλας αντίστοιχα… σταμάτησαν στα εννέα γκολ (ο μεν Μπράντονιτς συνεχίζει την καριέρα του στην Κύπρο με τη φανέλα του Ολυμπιακού Λευκωσίας, ο δε Δαρέλας είναι κάτοικος Ολλανδίας, αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας με την Ντόρντρεχτ, δανεικός από την Ναϊμέγκεν).
Ο Γκιτέρσος (διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες) είχε πέρσι τρία γκολ σε δεκατέσσερις συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ Β΄ και φέτος μετράει δέκα τέρματα (έξι με σουτ και τέσσερα με εκτελέσεις πέναλτι) σε 23 παρουσίες στην ενδεκάδα. Μάλιστα, τα τέσσερα από τα δέκα γκολ τα έχει πετύχει στις έξι παρουσίες του στα πλέι άουτ (η «αγαπημένη» ομάδα του είναι ο Μακεδονικός, εναντίον της οποίας έχει σκοράρει φέτος τρεις φορές). Ακόμη, τα πέντε γκολ είναι σε εντός έδρας παιχνίδια και τα άλλα πέντε μακριά από το γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς.
Ο Γκιτέρσος άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο πολύ μικρός στους «Πρωταθλητές Πεύκων». Μεταξύ των προπονητών του ήταν κι ο Ανδρέας Μπαλαμπάνης και αργότερα κι ο Αλέκος Θεοδωρίδης. Λογική συνέπεια ήταν, λοιπόν, το καλοκαίρι του 2020 ο Γκιτέρσος να μεταπηδήσει στην ακαδημία του ΠΑΟΚ. Με την ένταξή του στα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση, προκειμένου να ξεπεράσει την οστεοχονδρίτιδα, πάθηση που ταλαιπωρεί παιδιά, που παίρνουν απότομα ύψος. Εκτοτε δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, όπως αποδεικνύουν κι οι μετέπειτα επιδόσεις του.
Από πολύ νεαρή ηλικία είχε έφεση στο γκολ. Κι ο πατέρας του (όπως κι ο παππούς του στα Τρίκαλα) έπαιζε ποδόσφαιρο, φθάνοντας μέχρι την ομάδα νέων της Λάρισας, ωστόσο στη συνέχεια αφοσιώθηκε στις σπουδές του στην ιατρική.