Βλέπει Τζιοβίνκο ο ΠΑΟΚ! (vids)

Ο Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο βρίσκεται στα υπόψιν του ΠΑΟΚ, αποτελώντας μια επιλογή από το πάνω ράφι για την ενίσχυση του Ραζβάν Λουτσέσκου!
Βλέπει Τζιοβίνκο ο ΠΑΟΚ! (vids)

Μπορεί τα δημοσιεύματα να τον θέλουν να επιστρέφει στην Ιταλία όπου έχει περάσει αρκετά χρόνια σπουδαίας ποδοσφαιρικής καριέρας, ωστόσο, στο πλάνο του Τζιοβίνκο υπάρχει και ο ΠΑΟΚ!

Ο Τζιοβίνκο αγωνίζεται από το 2019 στη Σαουδική Αραβία με τη φανέλα της Αλ Χιλάλ και το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο. Ως εκ τούτου είναι μια περίπτωση που γνωρίζει από πρώτο χέρι ο προπονητής του ΠΑΟΚ! Από την άλλη, ο Δικέφαλος είναι σαφές πως ψάχνει ένα second striker που μπορεί να αγωνιστεί και στα πλάγια της επίθεσης!

Στην παρούσα φάση ο πρώην επιθετικός της Γιουβέντους και Πάρμα ψάχνεται για επιστροφή στην Ευρώπη για οικογενειακούς λόγους και η παράμετρος Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ -δεδομένης της άκρως παραγωγικής συνεργασίας τους- φαντάζει σημαντική για εκείνον στα 34 του και η υπόθεση είναι σε κρίσιμο σημείο για τους Θεσσαλονικείς!

Who is who

Προϊόν των ακαδημιών της Γιουβέντους, με τεράστια καριέρα στη Βέκια Σινιόρα, αλλά και την Εθνική Ιταλίας. Συνολικά με την «Γιούβε» σε 132 συμμετοχές, μέτρησε 20 γκολ και 23 ασίστ, αγωνιζόμενος από το 2008 έως και το 2014 που πήρε μεταγραφή στην Τορόντο. Στο MLS σε 145 εμφανίσεις, κατέγραψε εντυπωσιακά νούμερα, αφού σημείωσε 83 γκολ και έβγαλε 51 ασίστ!

Το 2018 πήρε μεταγραφή στην Αλ Χιλάλ έχοντας ως προπονητή τον Ράζβαν Λουτσέσκου, πανηγυρίζοντας μαζί της την κατάκτηση του Champions League Ασίας, καταγράφοντας συνολικά μέχρι τώρα 83 συμμετοχές με 16 γκολ και 19 ασίστ. Και φυσικά με τον Ρουμάνο στον πάγκο, ο Τζιοβίνκο πέτυχε limit up σε νούμερα, ενδεικτικό της συνεργασίας των δύο ανδρών!

Με την Εθνική Ιταλίας έχει καταγράψει 23 συμμετοχές με ένα γκολ.

Τώρα όσον αφορά το πλούσιο παλμαρέ του: Την σεζόν 2014-2015 αναδείχθηκε ως ο MVP του MLS, κατακτώντας την ίδια χρονιά και το βραβείο του πρώτου σκόρερ για τα 22 γκολ που σημείωσε. Είναι κάτοχος τριών πρωταθλημάτων Ιταλίας, ενός Κυπέλλου δύο Super Cup. Έχει πανηγυρίσει επίσης ένα πρωτάθλημα MLS, δύο πρωταθλήματα Σαουδικής Αραβίας, 1 Κύπελλο Σαουδικής Αραβίας και φυσικά το ασιατικό Champions League.

Η είδηση «παίζει» και στη Σαουδική Αραβία, όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον έμπειρο Ιταλό.

Διαβάστε ακόμη...