Ο ΠΑΟΚ πάει στη Λεωφόρο για βήμα πρόκρισης
SHARE:
Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από ένα πολύ δύσκολο διάστημα ψυχολογικά, μετά την τραγωδία στη Ρουμανία που αφαίρεσε τη ζωή από επτά οπαδούς του. Μετά την καλή εμφάνιση παρά την ήττα με τη Λιόν (4-2), απέναντι στον Πανσερραϊκό ο «δικέφαλος του βορρά», επιβεβαίωσε απόλυτα τον ρόλο του φαβορί, «καθαρίζοντας» την αναμέτρηση από νωρίς. Το 4-1 είχε ουσιαστικά διαμορφωθεί ήδη από το πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.
Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που βρίσκεται εντός όλων των στόχων, έχει γνωρίσει φέτος ελάχιστες εκτός έδρας απώλειες στο πρωτάθλημα, με μία από αυτές να καταγράφεται στη Λεωφόρο στις 9 Νοεμβρίου. Στη νέα συνάντηση με τον Παναθηναϊκό, ο στόχος είναι ξεκάθαρος, καθώς οι «ασπρόμαυροι» αναζητούν ένα αποτέλεσμα στην Αθήνα που θα τους δώσει το πάνω χέρι εν όψει της ρεβάνς. Αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Γιάννη Κωνσταντέλια και Λούκα Ιβανούσετς.
Το «τριφύλλι», μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση, συνέχισε με ανεβασμένη ψυχολογία τις εγχώριες υποχρεώσεις του. Το απόγευμα της Κυριακής, οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν άνετα με 3-0 της Κηφισιάς στη Λεοφώρο, με τον Ανδρέα Τετέι να σκοράρει για πρώτη φορά στη νέα του ομάδα, τον Σαντίνο Αντίνο να κάνει ντεμπούτο με ασίστ, και τον Βισέντε Ταμπόρδα να βρίσκει ξανά δίχτυα.
Ο Ράφα Μπενίτεθ εξακολουθεί να πειραματίζεται, αναζητώντας το ιδανικό αγωνιστικό σχήμα, την ώρα που τα προβλήματα απουσιών δεν έχουν εκλείψει. Ωστόσο, η πραγματικότητα στη Super League είναι αρκετά αβέβαιη για τον Παναθηναϊκό.
Υπό αυτές τις συνθήκες, το Κύπελλο αναδεικνύεται σε τεράστιο στόχο για τους «πράσινους», καθώς πέρα από έναν τίτλο, δίνει και πολύ καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο.Όσον αφορά στα αγωνιστικά, ο Μπενίτεθ δεν υπολογίζει στους Τουμπά, Πελίστρι, Τσιριβέγια, Τζούριτσιτς, Κώτσιρα, Ντέσερς. Για πρώτη φορά ενδέχεται να βρεθούν στην αποστολή οι νεοαποκτηθέντες Μούσα Σισοκό και Χάβι Ερνάντεθ.
Υπενθυμίζουμε ότι οι αγώνες είναι διπλοί και δεν ισχύει πλέον ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Η ρεβάνς έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 20:30.