Το κίνητρο του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο

Mε την βαριά ήττα που γνώρισε από τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά στις 17 Σεπτεμβρίου (4-1), στην πρεμιέρα της League Phase του Kυπέλλου Ελλάδας, σε αμιγώς αγωνιστικό επίπεδο, ο ΠΑΟΚ έπαθε… διπλή ζημιά!
Πηγή: paok24.com
Το κίνητρο του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο
Photo Credits: @PAOKFC

Από τη μία, ο Δικέφαλος έχασε με το… καλημέρα πολύτιμο έδαφος στη “μάχη” της πρώτης τετράδας που οδηγεί απευθείας στους “8” της διοργάνωσης, από την άλλη είδε τον συντελεστή τερμάτων του στο -3.

Και αν η δεύτερη ζημιά διορθώθηκε εν μέρει με τη νίκη εις βάρος της ΑΕΛ Novibet στην Τούμπα στις 29 Οκτωβρίου με σκορ 4-1 και μπορεί να “φτιαχτεί” εξ ολοκλήρου στις 17 Δεκεμβρίου στην Τούμπα με αντίπαλο τη Μαρκό, η πρώτη δεν διορθώνεται με βάση το πως κύλησαν η 2η και η 3η αγωνιστική.

Έχοντας τρεις βαθμούς στο “σακούλι” του, ακόμα και αν κερδίσει αύριο τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και εν τέλει φτάσει στους εννέα με νίκη επί της Μαρκό, ο ΠΑΟΚ θα βρίσκεται εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου εκτός τετράδας καθώς 1) ο Λεβαδειακός που έχει ήδη εννέα αντιμετωπίζει αύριο τη Μαρκό στο Δημοτικό Στάδιο Μαρκόπουλου 2) ΟΦΗ και ΑΕΚ που επίσης έχουν από εννέα βαθμούς αναμετρώνται αύριο στη Νέα Φιλαδέλφεια 3) ο Ολυμπιακός που έχει έξι βαθμούς αντιμετωπίζει αύριο την Ελλάς Σύρου στην Ερμούπολη και στις 17 Δεκεμβρίου υποδέχεται στο “Γ. Καραϊσκάκης” τον ΠΟΤ Ηρακλή και 4) ο Παναθηναϊκός που επίσης έχει έξι βαθμούς, φιλοξενεί αύριο την Κηφισιά και στις 17 Δεκεμβρίου θα αντιμετωπίσει την Καβάλα στο “Ανθή Καραγιάννη”.

Ωστόσο, ο Δικέφαλος κάθε άλλο παρά… αδιάφορος θα είναι στο αυριανό παιχνίδι με τον Άρη, ακόμα και αν έχει εξασφαλίσει επί τοις ουσίας την παρουσία του στο γκρουπ 5-12 που οδηγεί στην “ενδιάμεση” φάση, στη βάση πως εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει τη Μαρκό στις 17 Δεκεμβρίου και θα φτάσει στους έξι βαθμούς, εάν ηττηθεί από τους “κίτρινους”.

Σύμφωνα με το format της διοργάνωσης, τα “ζευγάρια” στα playoffs θα προκύψουν ως εξής: Η ομάδα που θα τερματίσει στην 5η θέση θα αντιμετωπίσει αυτή που θα τερματίσει στην 12η, ο 6ος θα αναμετρηθεί με τον 11ο, ο 7ος με τον 8ο και ο 8ος με τον 9ο, με τις αναμετρήσεις να είναι “μονές” και την πρόκριση να κρίνεται στα πέναλτι, χωρίς παράταση, εφόσον δεν προκύψει νικητής στην κανονική διάρκεια.

Το σημαντικότερο; Το ότι γηπεδούχος θα είναι η ομάδα που τερμάτισε πιο ψηλά League Phase, δηλαδή αυτές που θα καταλάβουν τις θέσεις 5-8, θα δώσουν μπροστά στο κοινό τους την νοκ – άουτ “μάχη” για την πρόκριση στην 8άδα.

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ – εκτός από το γόητρο – έχει σοβαρό κίνητρο να φύγει αύριο το βράδυ νικητής από το “Κλεάνθης Βικελίδης”, προκειμένου να αγωνιστεί στην Τούμπα από τη μία για την πρόκριση στην προημιτελική φάση και (θεωρητικά) από την άλλη να έχει έναν πιο “βατό” αντίπαλο, από τη στιγμή που εφόσον τερματίσει στις θέσεις 5-8, θα αντιμετωπίσει μία ομάδα από το γκρουπ 9-12.

Διαβάστε ακόμη...