Στον τελικό από σήμερα!

Ένας απολαυστικός και... χορταστικός ΠΑΟΚ έβαλε πέντε γκολ στη Λαμία στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2022-23 και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει του επαναληπτικού της Τούμπας.
Στον τελικό από σήμερα!

Με ένα μήνα καθυστέρηση ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τη Λαμία, στον πρώτο ημιτελικό του «Αθανάσιος Διάκος» και χρειάστηκε μόλις 13 δευτερόλεπτα για να αποδείξει ότι ήταν έτοιμος κι αποφασισμένος, με στόχο να βάλει από την αρχή της βάσεις για να παίξει σε έναν ακόμα τελικό.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έκλεψε ψηλά, έδωσε στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς κι αυτός με ένα υπέροχο γύρισμα σέρβιρε στον Κάλεντ Νάρεϊ για το 0-1. Όλα τα σχέδια των γηπεδούχων ανατράπηκαν πριν καν συμπληρώσουμε λεπτό.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ήθελε να τελειώσει το μεγαλύτερο μέρος της υπόθεσης πρόκρισης από σήμερα και δεν έκοψε ρυθμό. Στο 13′ διαιτητής και VAR αρνήθηκαν πέναλτι στον ΠΑΟΚ μετά από χέρι που έκανε ο Αντέτζο εντός περιοχής.

Τρία λεπτά μετά ήρθε η μοναδική αξιόλογη στιγμή των γηπεδούχων σε όλο το πρώτο μέρος, με τον Ίνγκασον να σταματάει εντυπωσιακά με το κεφάλι προσπάθεια του Μαρτίνεθ.

Στο 20′ ο Νάρεϊ πήρε τη μπάλα μετά από κεφαλιά-πάσα του Κεντζιόρα , έκανε ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή, αλλά ο Γκαραβέλης σταμάτησε την προσπάθειά του. Τέσσερα λεπτά μετά όμως, ο τερματοφύλακας της Λαμίας δεν είχε απάντησει.

Ο κατά συνθήκη σήμερα αριστερός μπακ Ζόαν Σάστρε πήρε τη μπάλα από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και γύρισε εξαιρετικά στον Γιάννη Κωνσταντέλια , ο οποίος με άψογο πλασέ έκανε το 0-2.

Στο επόμενο δίλεπτο ο ΠΑΟΚ είχε ακόμα δύο μεγάλες ευκαιρίες. Ο Κωνσταντέλιας σούταρε αλλά ο Κορνέζος τον σταμάτησε κι έδιωξε σε κόρνερ, το οποίο εκτελέστηκε με κομπίνα κι ο Ντόουγκλας αστόχησε από καλή θέση, με το 0-2 να μην αλλάζει μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος ο Δικέφαλος ήταν ακόμα πιο παραγωγικός. Στο 57′ ο Ίνγκασον με κεφαλιά απείλησε αλλά ο Γκαραβέλης έκανε δύσκολη επέμβαση για να έρθουν επτά... τρομακτικά λεπτά ποδοσφαίρου.

Στο 62′ ο Ντόουγκλας... ντύθηκε Α.Ζίβκοβιτς . Ο Βραζιλιάνος μιμήθηκε τον συμπαίκτη που κόντρα στον Ιωνικό σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ με λόμπα έξω από την περιοχή και με ένα απίθανο τελείωμα έκανε το 0-3 στο 62′.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπράντον Τόμας . Ο Ισπανός φορ πήρε τη μπάλα από τον Τάισον και με σουτ στην κίνηση πέτυχε το τέταρτο γκολ, για να έρθει στο 69′ ο Ζόαν Σάστρε και να βάλει τη σφραγίδα του στο παιχνίδι.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Σάστρε βγήκε από πλάγια θέση απέναντι από τον Γκαραβέλη και με τελείωμα κάτω από τα πόδια του κίπερ των γηπεδούχων έκανε το 0-5.

Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τη Λαμία στο 86′ να βρίσκει το γκολ της τιμής με όμορφο τελείωμα του Ρούμπεν.

Το 1-5 δεν αφήνει πολλά περιθώρια στη Λαμία ενόψει Τούμπας και ο ΠΑΟΚ με σοβαρότητα και συγκέντρωση θα πάει να πάει να κλείσει θέση σε έναν ακόμα τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

....................................

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα

Τέλος

4 λεπτά των καθυστερήσεων

86o λεπτό: Γκολ για τη Λαμία μετά από κακή απομάκρυνση του Κουλιεράκη

75ο λεπτό: Νέες αλλαγές του Ραζβάν, με τον Τζίμα να μπαίνει στη θέση του Μπράντον και τον Μπίσεσβαρ σε αυτήν του Ζίβκοβιτς

72ο λεπτό: Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, μπαίνει ο Ελ Καντουρί στη θέση του Νάρεϊ

69ο λεπτό: ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛ!!! Ο Αντρίγια μοιράζει όμορφα στον Σάστρε που πλασάρει εύκολα κάτω από τα πόδια του Γκαραβέλη για το 0-5

67ο λεπτό: ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛ!!! Ο Μπράντον κάνει το 0-4, με τον Τάισον να βγάζει ωραία κάθετη στον Μπράντον που τελείωσε τη φάση με καλό πλασέ

63ο λεπτό: Διπλή αλλαγή για την ομάδα μας, Σβαμπ και Τάισον στη θέση των Ντοούγκλας και Κωνσταντέλια αντίστοιχα

61ο λεπτό: ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛ!!! Φοβερό γκολ του Αουγκούστο με ψηλοκρεμαστό σουτ για το 0-3!

57ο λεπτό: Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ με φάουλ του Νάρει από δεξιά, βρίσκει τη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ο Ίνγκασον αλλά ο Γκαραβέλης του λέει όχι

Αλλαγή για τη Λαμία, Σιμόν αντί του Βασιλαντωνόπουλου

Έναρξη 2ου ημιχρόνου

Ημίχρονο

1 λεπτό οι καθυστερήσεις

44ο λεπτό: Κίτρινη στον Μαρτίνεθ

27ο λεπτό: Από καλή θέση ο Ντόουγκλας σούταρε άουτ! Προηγήθηκε εκτέλεση κόρνερ του Νάρεϊ, με την μπάλα να φτάνει συρτά στον Ντόουγκλας στο ύψος του πέναλτι

25ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Κωνσταντέλιας και 0-2. Εκπληκτική ανάπτυξη ο ΠΑΟΚ από τα αριστερά και ασίστ του Σάστρε στον σκόρερ

20ό λεπτό: Ο Γκαραβέλης σταμάτησε αυτή τη φορά τον Νάρεϊ

17ο λεπτό: Σουτ του Μαρτίνεθ, η μπάλα βρίσκει στο κεφάλι του Ίνγκασον και πέρασε κόρνερ

16ο λεπτό: Διαμαρτυρίες Μπάτσι και Καρυπίδη για χέρι του Αντέτζο, δε δόθηκε κάτι από τον Βεργέτη, πέρα από κίτρινες κάρτες σε Μπάτσι και Καρυπίδη!

1ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Νάρεϊ στο 13ο δευτερόλεπτο με κοντινό πλασέ μετά από γύρισμα του Ζίβκοβιτς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Λαμία στη σέντρα

Οι συνθέσεις:

Λαμία: Γκαραβέλης, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Τζανδάρης, Στάνκο, Μαρτίνες, Σλίβκα, Ασκόφσκι, Μανούσος. Αναπληρωματικοί: Τρόπουλος, Αμπάντα, Καραμάνος, Κοντονίκος, Μεντίνα, Νούνιες, Σιμόν, Ντε Βινσέντι, Τζανετόπουλος

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Κεντζιόρα, Ντάντας, Ντόουγκλας, Αν. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Μπράντον. Αναπληρωματικοί: Ζ. Ζίβκοβιτς, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Ρικάρντο, Τάισον, Τζίμας

....................................

Το pregame της αναμέτρησης

Έφτασε στο γήπεδο η αποστολή του ΠΑΟΚ με τους παίκτες να κάνουν την καθιερωμένη αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο.

Θυμίζουμε ότι η ΚΕΔ όρισε τον Χρήστο Βεργέτη να διαιτητεύσει τον σημερινό ημιτελικό Κυπέλλου. Βοηθοί του θα είναι οι Μεϊντάνας και Κουρομπύλια, 4ος ο Τσέτσιλας, στο VAR o Γκάμαρης (αντί του Κουμπαράκη, έγινε αλλαγή), στο AVAR o Ψάρρης και παρατηρητής διαιτησίας ο Τεροβίτσας (αντί του Τριτσώνη, έγινε αλλαγή), όπως μπορείτε να δειτε ΕΔΩ.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ

 Ξεκίνησαν ζέσταμα οι τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ

Και η Λαμία στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση, ακολούθησε και ο ΠΑΟΚ

18:45 Λίγος ο κόσμος στις εξέδρες του ΔΑΚ Λαμίας, είναι λιγότεροι από 1.000 οι θεατές αυτήν την ώρα

Διαβάστε ακόμη...