Διπλό στο ΟΑΚΑ επί της πελάτισσας!

Στο πλαίσιο του επαναληπτικού αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας την ΑΕΚ με 1-2, αν  και μέχρι το 95' ήταν πίσω στο σκορ με 1-0...
Διπλό στο ΟΑΚΑ επί της πελάτισσας!

Είναι από εκείνα τα παιχνίδια που θα αναφέρονται σε κουβέντες μετά από 30 χρόνια. Από εκείνα τα παιχνίδια που τα highlights θα γίνουν trend στο Youtube. Από εκείνα τα παιχνίδια που δεν θα ξεχαστούν. Ο ΠΑΟΚ του Ράζβαν Λουτσέσκου αρνήθηκε για άλλη μία φορά να φύγει με το κεφάλι κατεβασμένο από το γήπεδο και πανηγύρισε μία μυθική πρόκριση μέσα στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 1-2 της ΑΕΚ με δύο γκολ στις καθυστερήσεις.

Τα γράψαμε και μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, θα τα γράψουμε ξανά. Είναι όλα θέμα νοοτροπίας, όπως συνηθίζει να λέει ο Ράζβαν Λουτσέσκου , ο οποίος θα πρέπει να αισθάνεται περήφανος για τους παίκτες του.Τι κι αν δέχθηκε γκολ-μαχαιριά στο 83′, ο ΠΑΟΚ είχε την ψυχραιμία, το σθένος και τα απαραίτητα ψυχικά αποθέματα για να ανατρέψει την κατάσταση και να φύγει πανηγυρίζοντας από το ΟΑΚΑ για μία ακόμα φορά.

Το παιχνίδι έμοιαζε περισσότερο με μία παρτίδα σκάκι. Καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε διάθεση για ρίσκα. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες προς τις δύο εστίες. Η ΑΕΚ σκόραρε δύο φορές, μία σε κάθε ημίχρονο, αλλά από θέση οφσάιντ, με το VAR να επιβεβαιώνει τους επόπτες.Ο ΠΑΟΚ από τη μεριά του όσο περνούσε η ώρα ανέβασε ρυθμούς και ήταν η ομάδα που ήθελε να αποφύγει την παράταση και να κλειδώσει την πρόκριση.Η ΑΕΚ είχε τις λύσεις και βρήκε χώρους.

Σε μία αντεπίθεση στο 83′ βρήκε πρώτη γκολ. Ο Λιβάι Γκαρσία γύρισε στον Σιμόες κι αυτός βρήκε δίχτυα με τελείωμα στην κίνηση. Άπαντες στην Ένωση πίστεψαν ότι αυτή τη φορά θα τα κατάφερναν.Ο ΠΑΟΚ όμως είπαμε ότι αρνείται να χάσει. Το γκολ λειτούργησε καταλυτικά για τους παίκτες του Λουτσέσκου . Το μυαλό δεν χάθηκε ακόμα κι όταν τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει επικίνδυνα.Και τότε εμφανίστηκε ο Γιάσμιν Κούρτιτς . Ο Σλοβένος από την αρχή της σεζόν έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα και για μία ακόμα φορά βγήκε μπροστά κι έδωσε τη λύση.Με ένα απίθανο τελείωμα μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Τσιντώτα και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε το εκτός έδρας γκολ και του αρκούσε απλά να ακούσει το τελευταίο σφύριγμα. Όμως αυτό για τον Δικέφαλο δεν ήταν αρκετό.Ο Μιτρίτσα πήρε τη μπάλα, απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και με ένα απίθανο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-2 και έβαλε τη σφραγίδα του σε ένα αξέχαστο παιχνίδι.Ο Δικέφαλος πήρε την πρόκριση κι από αύριο στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα της Super League Interwetten.Στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος με γκολ στο 115′ της παράτασης πήρε την πρόκριση επί του Παναιτωλικού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα (90′ Μισελέν), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Σιμόες, Άμραμπατ (93′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ, Γκαρσία, Αραούχο (90′ Λε Ταλέκ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης , Λύρατζης (63′ Σάστρε ), Κρέσπο , Ίνγκασον , Σίντκλεϊ (93′ Μουργκ ), Τσιγγάρας (63′ Μιτρίτσα ), Κούρτιτς , Αουγκούστο , Α.Ζίβκοβιτς (82′ Βιεϊρίνια ), Άκπομ , Μπίσεσβαρ .

 

.................................

Το pregame της αναμέτρησης

Έφτασαν στο γήπεδο οι αποστολές των δύο ομάδων, με τους παίκτες να κάνουν την καθιερωμένη βόλτα στον αγωνιστικό χώρο

19:25 Σε εξέλιξη η προθέρμανση των δύο ομάδων

Θυμίζουμε ότι διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σουηδός Έκμπεργκ, ενώ στο VAR θα βρίσκεται ο Κίφι από την Ιταλία.

Διαβάστε ακόμη...