Πάτησε το σίχαμα, σήκωσε την κούπα!

Στο πλαίσιο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ πάτησε στο ΟΑΚΑ το σίχαμα, κερδίζοντάς το με 1-2...
Πάτησε το σίχαμα, σήκωσε την κούπα!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε έναν ακόμα τελικό στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά κόντρα στον Ολυμπιακό και πανηγύρισε το 8ο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας του.

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο 35′ με πέναλτι του Βιεϊρίνια, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 στο 50′ με τον Μ'βιλά, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε την απάντηση και με γκολ του Κρμέντσικ στο 90ο λεπτό πήρε τον τίτλο.

Ήταν ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Μία πραγματική ματσάρα, βγαλμένη από τα όνειρα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων. Ένταση, πάθος, γρήγορος ρυθμός, μπόλικη τακτική και πολλές συγκινήσεις.

O ΠΑΟΚ είχε σε εξαιρετική μέρα τον Πασχαλάκη, ο οποίος στο 12′ νίκησε σε τετ α τετ τον Μπρούμα. Ο Δικέφαλος απάντησε τρία λεπτά αργότερα με σουτ του Ουάρντα που μπλόκαρε ο Σα, για να έρθει στο 26′ ο Σφιντέρσκι και να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας με κεφαλιά.

Η φάση που σημάδεψε το πρώτο μέρος ήρθε στο 34ο λεπτό. Ο Σβαμπ πήρε τη μπάλα από τον Σφιντέρσκι μέσα στην περιοχή και ο Μ'βιλά τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής Μάκελι έδειξε την άσπρη βούλα κι ήρθε η στιγμή του αρχηγού.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, όπως το 2018, έκανε γκολ τη στημένη φάση που ανέλαβε κι έβαλε τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού, με το 0-1 να είναι και το σκορ στο πρώτο μέρος.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην επανάληψη και μόλις στο 50′ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, με τον Μ'βιλά να πιάνει δυνατό σουτ στην κίνηση μετά από κόρνερ και να κάνει το 1-1.Πέντε λεπτά αργότερα οι δύο ομάδες έχασαν από μία σημαντική ευκαιρία. Αρχικά ο Πασχαλάκης έκανε απίθανη επέμβαση σε καρφωτή κεφαλιά του Μασούρα, ενώ στη συνέχει ο Σφιντέρσκι επιχείρησε να νικήσει τον Σα με τακουνάκι, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε την απάντηση.

Στο 59′ ο Ολυμπιακός απείλησε εκ νέου, αυτή τη φορά με τον Φορτούνη, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν και πάλι εκεί για να κρατήσει όρθια την ομάδα του.Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ ανέβαζε την απόδοσή του. Στο 80′ το τεχνικό επιτελείο έριξε στη μάχη τον Μάικλ Κρμέντσικ, σε μία κίνησε που έμελλε να κρίνει το παιχνίδι.

Ο Τσέχος φορ αφού στο 84′ αστόχησε με λόμπα και ένα λεπτό μετά νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Σα, μίλησε στην τρίτη του προσπάθεια.Ένα αδιανόητο τακουνάκι του Α.Ζίβκοβιτς έφερε και πάλι τον Κρμέντσικ σε θέση βολής, αυτός εκτέλεσε τον Σα και διαμόρφωσε το 1-2.

Ο Πασχαλάκης στο 93′ νίκησε τον Μπουχαλάκη και στη συνέχεια τον Βαλμπουενά και κράτησε το 1-2.Ο ΠΑΟΚ έφυγε από το ΟΑΚΑ για άλλη μία φορά με το τρόπαιο, κέρδισε τέταρτο συνεχόμενο τελικό και προσέθεσε μία ακόμα κούπα στην τροπαιοθήκη του.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα, Παπασταθόπουλος(25′ Ρέαμπτσουκ), Εμβιλά, Σεμέδο, Ανδρούτσος, Χολέμπας, Καμαρά (90′ Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Μασούρας (86′ Χασάν), Μπρούμα(46′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μπάμπα, Ροντρίγκο, Σβαμπ, Ντόουγκλας, Α.Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (80′ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (80′ Κρμέντσικ).

............................

Τέλος

98ο λεπτό: Ο Ολλανδός επιτέλους τελειώνει το ματς!

94ο λεπτό: Μιχάι αντί του Μπάμπα

92ο λεπτό: Κίτρινη στον Σβαμπ

90ό λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Κρμέντσικ

86ο λεπτό: Χασάν αντί του Μασούρα

84ο λεπτό: Φοβερό χαμένο τετ α τετ και πάλι ο Κρμέντσικ!

84ο λεπτό: Τεράστια χαμένη ευκαιρία ο Κρμέντσικ, πλάσαρε άουτ!

80ό λεπτό: Μπήκαν Τσιγγάρας, Κρμέντσικ και βγήκαν Ουάρντα, Σφιντέρσκι

64ο λεπτό: Ο Πασχαλάκης μπλόκαρε την κεφαλιά του Ελ Αραμπί

61ο λεπτό: Ο Σα μπλόκαρε το σουτ του Αουγκούστο

59ο λεπτό: Κεφαλιά του Μασούρα αουτ

56ο λεπτό: Μεγάλη επέμβαση του Πασχαλάκη σε κεφαλιά του Μασούρα

50ό λεπτό: 1-1 ο Ενβιλά με σουτ μετά από κόρνερ του Φορτούνη

46ο λεπτό: Φορτούνης στη θέση του Μπρούμα

Ξεκίνησε η επανάληψη

Ημίχρονο

45'+1': Κίτρινη στον Ντόουγκλας

3 λεπτά οι καθυστερήσεις

35ο λεπτό: Πέναλτι γα τον ΠΑΟΚ, το έκανε ο Εμβιλά στον Σβαμπ  και ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Αντελίνο

27ο λεπτό: Σουτ του Καμαρά άουτ

26ο λεπτό: Δοκάρι η κεφαλιά του Σφιντέρσκι!

25ο λεπτό: Ρέαπτσιουκ στη θέση του Παπασταθόπουλου

19ο λεπτό: Ο Πασχαλάκης μπλόκαρε το σουτ του Καμαρά

15ο λεπτό: Σουτ του Ουάρντα, μπλόκαρε ο Σα

13ο λεπτό: Ο Πασχαλάκης σταματάει το σουτ του Μπρούμα!

3ο λεπτό: Κεφαλιά του Σβαμπ μετά από σέντρα του Ουάρντα, μπλόκαρε ο Σα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό στη σέντρα

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (25' Ρέαπτσιουκ), Εμβιλά, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μπρούμα (46' Φορτούνης), Μασούρας (86' Χασάν), Ελ Αραμπί. Αναπληρωματικοί: Τζολάκης, Φορτούνης, Τιάγκο Σίλβα, Βαλμπουενά, Χασάν, Ρέαμπτσιουκ, Καλογερόπουλος, Λαλά, Ραντζέλοβιτς.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Σοάρες, Μπάμπα, Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (80' Κρμέντσικ), Ουάρντα (80' Ουάρντα). Αναπληρωματικοί: Ζ. Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Λύρατζης, Τσιγγάρας, Μουργκ, Ελ Καντουρί, Κωνσταντέλιας, Τζόλης, Κρμέντσικ

.............................

Το pregame της αναμέτρησης 

18:55 Στο δρόμο για το ΟΑΚΑ η αποστολή του ΠΑΟΚ

Ο Ολλανδός ρέφερι και οι βοηθοί του έφτασαν στο γήπεδο

19:15 Έφτασε στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ και οι παίκτες έκαναν την καθιερωμένη αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο

Μαζί με την ομάδα οι Γκαγκάτσης, Γκοντσάρεβα, Κατσαρής, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, Σαράφης, Πουρλιοτόπουλος, Τεβεκέλης, Παπαποστόλου 

Δοκιμάζει το πόδι του ο Ελ Καντουρί

17:38 Έφτασε στο γήπεδο και η αποστολή των σιχαμένων

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ

20:25 Σε εξέλιξη η προθέρμανση του ΠΑΟΚ

20:28 Και ο Ολυμπιακός στο γήπεδο

Διαβάστε ακόμη...