Δες ποιοι μιλάνε!!!

Πολύς λόγος έγινε τις τελευταίες μέρες αναφορικά με την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς η κληρωτίδα έφερε αντιμέτωπες δύο ομάδες που έχουν ιδιαίτερα καλές σχέσεις ...
Δες ποιοι μιλάνε!!!

Ο λόγος για το ζευγάρι γάβρου – ο άρης, με παράγοντες και των δύο ομάδων (!) να τα βάζουν ανοιχτά με την ... ΕΠΟ, με κάποιους μάλιστα από αυτούς να κάνουν λόγο και για ζεστά και κρύα μπαλάκια (παραβλέποντας εντελώς τον νόμο των πιθανοτήτων), προκαλώντας πραγματικά ατέλειωτο γέλιο σε όσους παρακολουθήσαμε τα όσα λέχθηκαν!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο συμπολίτης έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αδικημένος, άτυχος (βάλτε όποιον χαρακτηρισμό θέλετε), καθώς βλέπει πως για μια ακόμη φορά το Κύπελλο θα μείνει όνειρο άπιαστο και τα 50 θα γίνουν 51 χρόνια ατιτλίας!

Αυτό βέβαια σηκώνει πολλή κουβέντα καθώς η αγωνιστική του εικόνα δείχνει καλή με εξαίρεση το εντός έδρας ματς πρωταθλήματος με τον γάβρο όπου δικαίωσε τους bookers οι οποίοι του έδιναν ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει, σε εντελώς αφύσικα για τη βαθμολογική θέση των ομάδων ποσοστά!

Αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν, προφανώς έμειναν στις ευνοϊκότατες κληρώσεις που είχαν τις τελευταίες φορές που έφτασαν στον τελικό όταν και έπεσαν πάνω σε ομάδες – φόβητρο.

Όπως αλιεύσαμε στο διαδίκτυο, τα τελευταία 20 έτη ο ΠΑΟΚ έχει κληρωθεί 7 φορές με Ολυμπιακό, 3 με ΑΕΚ και 3 με ΠΑΟ. Αντίθετα, ο Άρης για να φτάσει 4 φορές στον τελικό έπαιξε με: Αιγάλεω, Εθνικό Αστέρα, Γιάννινα, Πατραϊκό, Χανιά, Ξάνθη, Απόλλων Κ., Εθνικό, Ατρόμητο, Ξάνθη, Εθνικό Κατερίνης, Άγιο Δημήτριο.

Όσον αφορά την πλευρά του γάβρου που επίσης διαμαρτυρήθηκε, το θεωρούμε απόλυτα λογικό καθώς είναι φυσιολογικό να τρέμει τον αποκλεισμό από μια ομάδα που δεν τον έχει κερδίσει τα τελευταία 10 χρόνια!

Και μια και έγινε ο λόγος για τη θερμοκρασία που είχαν τα μπαλάκια της κλήρωσης, θυμηθήκαμε κάποια χρόνια που το ελληνικό ποδόσφαιρο δεχόταν περίεργες επιρροές από δεξιά και αριστερά, κάποια χρόνια που η πιο σιχαμερή ομάδα του πρωταθλήματος ήξερε πως στην Τούμπα θα έχανε από το ... αεροδρόμιο!

Εκείνα τα χρόνια λοιπόν η ... κληρωτίδα (;) μας υποχρέωνε να παίξουμε σε νοκ άουτ παιχνίδια με τον γάβρο στο ... Καραϊσκάκη και ουδέποτε η κλήρωση έφερε γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ σε μονό ματς στην Τούμπα!

Πιο συγκεκριμένα:

Σεζόν 1974-1975
28/5/1975 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 4-0

Σεζόν 1975-1976
10/3/1976: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1 και 6-5 στα πέναλτι

Σεζόν 1978-1979
21/2/1979: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-2 και 6-5 στα πέναλτι

Σεζόν 1979-1980
6/2/1980: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2

Σεζόν 1985-1986
20/11/1985: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-0 και 4-3 στα πέναλτι

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και τον τελικό Κυπέλλου της σεζόν 1972-1973, που έγινε στο ουδέτερο Καραϊσκάκη.

Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε: Μήπως όλοι αυτοί που τώρα φωνάζουν, μιλούν κρίνοντας έχοντας εμπειρίες του παρελθόντος; Μήπως τότε υπήρχαν ζεστά και κρύα μπαλάκια που τα ανακάτευαν δικά τους χέρια με τα γνωστά αποτελέσματα; 

Διαβάστε ακόμη...