"Δεν βρισκόμαστε τυχαία εδώ ..."

Διαβάστε τα όσα δήλωσε ο Βλάνταν Ίβιτς ενόψει του σαββατιάτικου τελικού με την αεκ...
"Δεν βρισκόμαστε τυχαία εδώ ..."

Οι δηλώσεις του:

Σε ερώτηση αν ο ΠΑΟΚ έχει ηγέτες που μπορούν να πάρουν το Κύπελλο: "Είμαι σίγουρος ότι έχουμε. Έχουμε αποδείξει πως έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να σηκώσουν την ομάδα στην πλάτη τους, σίγουρα δεν βρισκόμαστε τυχαία εδώ. Αυτοί οι παίκτες έφεραν την ομάδα εδώ και αύριο θα αποδείξουμε πως είναι οι παίκτες οι οποίοι έχουν αυτό που πρέπει για να κατακτήσουν το Κύπελλο".

Όσο για το αν υπάρχει άγχος, ανυπομονησία, προσμονή για την αυριανή μέρα: "Δεν μπορώ να πω ότι είναι άγχος. Γνωρίζουμε όλοι τι σημασία έχει αυτό το παιχνίδι για την ομάδα, για την πόλη, για όλους όσους βρισκόμαστε στον ΠΑΟΚ, έχουν όλοι μεγάλο κίνητρο, δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε εδώ, μας έχει μείνει το αυριανό παιχνίδι. Ξανατονίζω πως πρέπει για ακόμη μία φορά να αποδείξουμε ότι είμαστε ομάδα που θέλει να πάρει αυτό το τρόπαιο".

Για τη δίψα του Ιβάν Σαββίδη να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ έναν τίτλο και αν αυτό μεταφέρει πίεση στην ομάδα, είπε: "Κοιτάξτε, όλη τη χρονιά δουλεύουμε μαζί, υπάρχει πίεση όλη τη χρονιά, όχι μόνο για το αυριανό παιχνίδι. Διαχειριστήκαμε καλά μέχρι στιγμής την πίεση, δεν νομίζω ότι ο τελικός θα μας δημιουργήσει παραπάνω πίεση. Γνωρίζουμε όλοι ότι εδώ έφτασαν οι δυο καλύτερες ομάδες, υπάρχουν κίνητρα και από τις δύο πλευρές, θα κάνουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο".

Για τον αν έχει καταλήξει στη ενδεκάδα: "Ναι, έχω αποφασίσει πριν τρεις ημέρες".

Για την εικόνα που έχει για τη αεκ: "Έχουμε παίξει μεταξύ μας, παίζουμε όλη τη χρονιά στο ίδιο πρωτάθλημα, γνωρίζουμε τις δυνατότητες της. Σίγουρα  είναι ένας σύλλογος που το τελευταίο εξάμηνο λειτουργεί πολύ καλά, έχουν πάρει τους περισσότερους βαθμούς στο β΄γύρο μετά από εμάς, σίγουρα αυτό δεν είναι τυχαίο, έχουν έναν έμπειρο και ικανό προπονητή ο οποίος γνωρίζει την ομάδα. Θα έλεγα ότι έχουν σύλλογο δυνατό"

Για την αντιμετώπιση του Αραούχο σχολίασε: "Δεν είναι μοναδικός παίκτης με καλά χαρακτηριστικά, όλοι οι παίκτες δεν είναι τυχαία εκεί. Σίγουρα είναι από τους επικίνδυνους, είναι επιθετικός, είναι ο παίκτης ο οποίος έχει εύκολο γκολ. Προετοιμαζόμαστε και πιστεύω ότι κι εμείς έχουμε καλούς παίκτες, θα έλεγα και καλύτερους παίκτες, και όταν προετοιμάζεσαι για έναν τέτοιο παιχνίδι, εννοείται ότι πρέπει να δώσεις πληροφορίες στους παίκτες, όσον αφορά την   για την ομάδα που έχουν να αντιμετωπίσουν. Εμείς πιστεύουμε στους παίκτες μας, στις δυνατότητές μας,  αυτό κάνουμε μέχρι σήμερα, αυτό θα κάνουμε και αύριο".

Για το αν υπάρχει φαβορί στο ζευγάρι του τελικού: "Δεν υπάρχει, παίζουν μεταξύ τους δυο μεγάλες ομάδες και πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι 50-50. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει φαβορί. Πιστεύω ότι ένας τελικός είναι ομαδική δουλειά πάνω από όλα, πολλές φορές εξαρτάται και από τους παίκτες σε τι μέρα είναι, όπως και από το να μας βγουν αυτά που σχεδιάζουμε".

Σε ερώτηση ποιο είναι το στοιχείο που έχει η ομάδα και είναι πιο δυνατό από τις προηγούμενες ομάδες του ΠΑΟΚ που δεν κατάφεραν να πάρουν κύπελλο τις προηγούμενες φορές, απάντησε:  "Στα προηγούμενα χρόνια όταν έφτανε η ομάδα τελικό,  δεν ήμουν εκεί και δεν μπορώ να πω τι στοιχεία είχε η ομάδα. Εγώ σας έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ ότι η φετινή ομάδα έχει αρκετά καινούρια πρόσωπα από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι σήμερα. Για να φτιάξεις έναν κορμό και να δέσεις παίκτες μεταξύ τους σίγουρα δεν είναι εύκολο Βέβαια όταν έχεις παίκτες που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα που πιστεύουμε ότι έχουν και με μία σκληρή δουλειά, καθημερινή, δένει η ομάδα και γι΄αυτό εμφανίζεται έτσι όπως θα ήθελα εγώ. Μέχρι τώρα πιστεύω ότι σε πολλά παιχνίδια έχουμε δείξει την εικόνα που θα ήθελα να δω, βέβαια σε ένα πρωτάθλημα και σε μια διοργάνωση Κυπέλλου που υπάρχουν παιχνίδια, εννοείται ότι υπάρχουν και παιχνίδια στα οποία δεν έχεις καλή απόδοση. Αλλά στο 80% των αγώνων μας είμαι ικανοποιημένος και αυτό είναι κάτι που μας δίνει δύναμη και είμαι αισιόδοξος"

Για τα λόγια με τα οποία προετοιμάζει τους παίκτες και τη διαιτησία, σχολίασε: "Φτάσαμε εδώ και το μοναδικό που έχουμε στο μυαλό μας είναι να κερδίσουμε τον τελικό και προετοιμαζόμαστε για αυτό. Τώρα το πως θα μιλήσω στους παίκτες θα το κρατήσω για μας. Δεν έχω κάτινα πω για την διαιτησία, αύριο θα κερδίσει η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο".

Για το καλύτερο σενάριο για τον ΠΑΟΚ στον τελικό: "Δεν μπορείς να σχεδιάσεις τι μπορεί να γίνει στα πρώτα λεπτά και στα τελευταία. Δεν είναι εύκολο. Βέβαια ο κάθε προπονητής, έτσι και εγώ εννοείται ότι θα ήθελα να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ, γιατί δίνει αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Το παιχνίδι παίζεται 95', θέλω συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Κάποιες φορές βάζεις γκολ στην αρχή και κάποιες στο τέλος! Αυτό που ζητάω από τους ίδιους είναι να δουλεύουν σκληρά, να έχουν θέληση και πειθαρχία και να πιστεύουν στις δυνατότητες που έχουν".

Για το γήπεδο που επιλέχτηκε: "Δεν είχα κάποια προτίμηση για το γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι μέχρι αύριο θα είναι όλα καλά, έτσι θέλω να πιστεύω. Γνωρίζω ότι δουλεύουν συνέχεια και πιστεύω ότι μέχρι 3-4 ώρες πριν τον αγώνα όλα θα είναι έτοιμα. Θέλω όλος ο κόσμος που θα έρθει να να δει το ματς να είναι και να νιώθει ασφαλής, να έχει  τις θέσεις του. Αύριο είναι μια μεγάλη γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά".

Για το αν τις τελευταίες ώρες πριν τον τελικό θα επιμείνει στου παίκτες του, στο κομμάτι της τακτικής, δήλωσε: "Ότι είναι να κάνουμε το έχουμε κάνει. Έχουν μείνει λίγες ώρες που θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό που δουλεύαμε όλον τον χρόνο. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου είναι προετοιμασμένοι και γνωρίζουνε τι πρέπει να κάνουνε στον αγωνιστικό χώρο"

Για το αν σκέφτεται ότι το αυριανό είναι το τελευταίο φετινό ματς του ΠΑΟΚ, καθώς υπάρχει η δικαστική εκκρεμότητα για τον ολυμπιακό: "Σκέφτομαι το αυριανό παιχνίδι, αυτό έχω στο μυαλό μου. Δεν με επηρεάζουν αυτά που ρωτήσατε, υπάρχει δικαιοσύνη η οποία θα αποφασίσει"

Διαβάστε ακόμη...