Η Ναταλία έφτασε τον Καραγκούνη!

Όταν στις 2 Νοεμβρίου 1997, στην Καλλιθέα, η Ναταλία Χατζηγιαννίδου πραγματοποιούσε το ντεμπούτο της με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στη Γιουγκοσλαβία, κανείς δεν φανταζότανε, ούτε ίσως και η ίδια, ότι η μία συμμετοχή θα γινόταν στο μέλλον τριψήφιο νούμερο.
Η Ναταλία έφτασε τον Καραγκούνη!

Αρκετά πάνω από το 100 και συγκεκριμένα... 139! Αριθμός ρεκόρ, ίδιος με αυτόν του Γιώργου Καραγκούνη, ο οποίος μετράει 139 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών, όντας ο ρέκορντμαν της «γαλανόλευκης» ομάδας.

Η Ναταλία ισοφάρισε τον βετεράνο άσο με τη συμμετοχή της στο χθεσινό 3-2 επί της Αλβανίας στα Τρίκαλα και στο επόμενο παιχνίδι της Εθνικής Γυναικών θα τον ξεπεράσει, πιάνοντας τις 140 διεθνείς συμμετοχές. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός, που θα αυξάνεται όσο η αρχηγός θα συνεχίσει να αγωνίζεται.

Γεννημένη στις 19 Ιουλίου 1979, και μεγαλωμένη στη Φλώρινα, η Χατζηγιαννίδου ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 12 ετών στον Φιλυριακό, όπου και αμέσως ξεχώρισε με την απόδοσή της. Φυσιολογικά, δεν άργησε να έρθει η κλήση στην Εθνική και στο πρώτο της παιχνίδι με τα γαλανόλευκα σκόραρε κιόλας, αγωνιζόμενη ως σέντερ φορ. Συνολικά, στα 139 ματς με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η Ναταλία έχει πετύχει 10 τέρματα, με την ίδια να ξεχωρίζει αυτό που σημείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ μέσα στην Αυστρία, το 2004, στην ελληνική νίκη με σκορ 2-1.

Το 2007 ήρθε η μεταγραφή στον Π.Α.Ο.Κ., του οποίου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μέχρι σήμερα, όπως παράλληλα και της Εθνικής ομάδας.

Η διαδρομή της στον «βασιλιά των σπορ» μακρά και άκρως πετυχημένη, καθώς πέρα από τις 139 διεθνείς συμμετοχές, μετράει και 8 Πρωταθλήματα Ελλάδας (7 με Π.Α.Ο.Κ., 1 με Φιλυριακό), 3 Κύπελλα Ελλάδας (όλα με Π.Α.Ο.Κ.), 7 παρουσίες στο Τσάμπιονς Λιγκ (Π.Α.Ο.Κ.), ενώ έλαβε μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, καθώς ήταν στην αποστολή της Εθνικής Γυναικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 02/11/1997 η Εθνική Γυναικών έχει δώσει 146 αγώνες, με την αθλήτριά μας να χάνει μόλις 7 από αυτά!

Διαβάστε ακόμη...