Δείτε το «Ένας κόσμος, δύο όψεις»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση της ταινίας «Ένας κόσμος, δύο όψεις» της Παρασκευής Σαλαβγιά με χορηγό την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και παραγωγό το PAOK Action, στη πρώτη επίσημη προβολή της στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που διακρίθηκε στην κατηγορία NextGen, όπου η πρώτη προβολή συνοδεύτηκε από δεύτερη λόγω της πληθώρας κόσμου στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης του Λιμανιού.
Δείτε το «Ένας κόσμος, δύο όψεις»

Την Κυριακή 2 Απριλίου 13:30 μ.μ. στο Βασιλικό Θέατρο θα παρουσιαστεί υπό την αιγίδα του ΚΘΒΕ σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ το αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ ευαισθητοποίησης «Ένας κόσμος, δύο όψεις» της Παρασκευής Σαλαβγιά.

Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για την ταινία

Η παραγωγή της ταινίας υποστηρίζεται από το PAOK Action, που έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια πραγματικά από την αρχή.

Το «Ένας κόσμος, δύο όψεις» κινείται στα όρια του κοινωνικού ντοκιμαντέρ και της αυτοβιογραφίας, με στοιχεία από inspirational and self-improvement movies (self help documentary).Κυρίως, όμως, η ταινία είναι όνειρο και έμπνευση της πρωταγωνίστριας, Παρασκευής Σαλαβγιά.

Γεννημένη πρόωρα με εγκεφαλική παράλυση, αριστερή ημιπληγία λόγω πρόωρου τοκετού, η Παρασκευή έδωσε το δικό της αγώνα μακριά από τα δικά μας μάτια, «τυλιγμένη» από την αγάπη της οικογένειάς της. Τον έδωσε για χρόνια τόσο επιτυχημένα, που η αναπηρία της σχεδόν πέρασε στην περιοχή του αόρατου, στον κόσμο της «αόρατης» αναπηρίας.

Η ίδια δεν ήθελε να μείνει εκεί.Όνειρο της είναι να μιλήσει σε όλους τους ανθρώπους με δυσκολίες και στις οικογένειες τους. Να τους προτρέψει να αναζητήσουν επιλογές, να βρουν τρόπους ενδυνάμωσης και να χαρούν τη ζωή.

Στην ταινία καταθέτει τη δική της διαδρομή, την εμπειρία των επιλογών που εκείνη αξιοποίησε, προσυπογράφοντας με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία ένα εκκωφαντικό «τολμήστε».

Η Παρασκευή μέσα από την ταινία απευθύνεται όμως και σε όλους τους υπόλοιπους, ήδη από τον τίτλο. Απευθύνεται σε μάτια που ξεγελιούνται , που ξεχνάνε ότι κάθε άνθρωπος κουβαλά ένα ολόκληρο κόσμο εκεί ...στην άλλη όψη του νομίσματος που συχνά προσπερνάμε.

Βασικός άξονας της ταινίας πέρα από τις επιλογές -προτάσεις της Παρασκευής είναι λοιπόν και η ευαισθητοποίηση στο κομμάτι της λεγόμενης «αόρατης» αναπηρίας.

Ένα μήνυμα ενσυναίσθησης , μια προτροπή για μια σκέψη παραπάνω σχετικά με το τι μπορεί να παλεύει ο Άλλος άνθρωπος απέναντί μας, με ή χωρίς αναπηρία.Μια ευχή προς όλους μας, να αγαπήσουμε αυτό τον ένα κόσμο που μοιραζόμαστε, σε κάθε του εκδοχή.

Διαβάστε ακόμη...