Ο έλεγχος των διεθνών

Με τους Κάρολ Σφιντέρσκι και Αλεξάντρου Μιτρίτσα να ξεχωρίζουν ολοκληρώθηκαν τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων για τον Οκτώβριο.
Ο έλεγχος των διεθνών

Το paokfc.gr κάνει τον απολογισμό των επιδόσεων των διεθνών του Δικέφαλου.

Η Εθνική Ελλάδας έκανε το καθήκον και κέρδισε τη Γεωργία εκτός έδρας με 0-2, αλλά στη δεύτερη αναμέτρηση κόντρα στη Σουηδία στο Friends Arena ηττήθηκε με 2-0 και είδε τις ελπίδες της για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο να εξανεμίζονται. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δεν πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Τζον Φαντ Σχιπ.

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή της Εθνικής Πολωνίας στις αναμετρήσεις του Οκτωβρίου. Στο πρώτο παιχνίδι ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στην ευρεία με 5-0 επί του Σαν Μαρίνο αγωνιζόμενος ως βασικός, ενώ στο παιχνίδι στην έδρα της Αλβανίας μπήκε αλλαγή στο 70′ και χρειάστηκε μόλις επτά λεπτά για να πετύχει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και να δώσει τη νίκη στη χώρα του.

Winner σημείωσε κι ο Αλεξάντρου Μιτρίτσα . Ο Ρουμάνος εξτρέμ του Δικεφάλου επέστρεψε στην Εθνική Ρουμανίας και την οδήγησε στη νίκη με 1-0 επί της Αρμενίας βρίσκοντας δίχτυα με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Μιτρίτσα πήρε χρόνο συμμετοχής και στην εκτός έδρας ήττα με 2-1 από τη Γερμανία, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 82′.

Δύο γεμάτες εμφανίσεις είχε ο Γιάσμιν Κούρτιτς . Η Σλοβενία με τον μέσο του ΠΑΟΚ στο αρχικό της σχήμα επικράτησε με 0-4 στην έδρα της Μάλτας, αλλά γνώρισε εντός έδρας ήττα με 1-2 από τη Ρωσία κι έμεινε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου και μαθηματικά.

O Ενέα Μιχάι δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, με την Αλβανία να κερδίζει αρχικά της Ουγγαρία εκτός έδρας με 0-1 και στη συνέχεια να χάνει εντός έδρας από την Πολωνία. Οι Αλβανοί έχουν 15 βαθμούς, δύο λιγότερους από τους Πολωνούς και θα παίξουν τα ρέστα τους στα τελευταία δύο παιχνίδια για την πρόκριση.

Από τον πάγκο παρακολούθησε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς τις αναμετρήσεις της Σερβίας με Αζερμπαϊτζάν και Λουξεμβούργο, τα οποία οι Σέρβοι κέρδισαν με 3-1 και 0-1 αντίστοιχα, παίρνοντας κεφάλι στον όμιλό τους.

Τέλος, η Εθνική Ελλάδας Κ21 κέρδισε με 0-2 τη Λευκορωσία, με τους Κούτσια , Τσιγγάρα , Λύρατζη και Μιχαηλίδη στο αρχικό της σχήμα, αλλά στη συνέχεια παίκτες και μέλη της αποστολής της βρέθηκαν θετικοί στον Covid19 κι έτσι το παιχνίδι κόντρα στην Κύπρο αναβλήθηκε.

Διαβάστε ακόμη...