Ο απολογισμός των διεθνών

Γκολ, ασίστ, νίκες. Γεμάτη δράση ήταν η διακοπή του Σεπτεμβρίου για τους διεθνείς του Δικεφάλου.
Ο απολογισμός των διεθνών

Το paokfc.gr κάνει τον απολογισμό του.

H Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε 2-1 σε φιλικό από την Ελβετία, ενώ πήρε ισοπαλία στο Κόσοβο 1-1 και νίκησε στο ΟΑΚΑ τη Σουηδία 2-1 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να μην παίρνει χρόνο συμμετοχής από τον Τζον Φαντ Σχιπ.

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι άφησε το στίγμα του στα παιχνίδια της Πολωνίας. Ο φορ του Δικεφάλου έδωσε ασίστ στην εντός έδρας νίκη με 4-1 επί της Αλβανίας, ερχόμενος από τον πάγκο στο 81΄, πήρε φανέλα βασικού και είχε γκολ και ασίστ στην εκτός έδρας νίκη επί του Άγιου Μαρίνου με 1-7, ενώ αγωνίστηκε για περισσότερη από μισή ώρα στην εντός έδρας ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Αγγλία.

Δύο γεμάτα 90λεπτα με την Εθνική Σλοβενίας για τον Γιάσμιν Κούρτιτς . Ο μέσος του ΠΑΟΚ έμεινε εκτός από την ισοπαλία με την Σλοβακία με 1-1 λόγω καρτών, αλλά έπαιξε σε ολόκληρη την εντός έδρας νίκη με 1-0 επί της Μάλτας, αλλά και στην ήττα με 3-0 στην Κροατία.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς από την πλευρά του ήταν ο πιο άτυχος όλων. Ο εξτρέμ του Δικεφάλου μπήκε ως αλλαγή στη φιλική νίκη 0-4 στην έδρα του Κατάρ, δίνοντας μάλιστα και μία ασίστ, αλλά στη συνέχεια διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19 κι έμεινε εκτός αποστολής από την εντός έδρας νίκη με 4-1 επί του Λουξεμβούργου, αλλά και την εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Ιρλανδία.

Ικανοποιητική η εμφάνιση και το αποτέλεσμα για την Εθνική Ελλάδας Κ21, κόντρα στην Ισλανδία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι διεθνείς μας απέσπασαν ισοπαλία 1-1 από τους Ισλανδούς στο Ρέικιαβικ με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Σίμο να επιλέγει στην βασική ενδεκάδα τους Μιχαηλίδη , Λύρατζη και Τσιγγάρα . Στο ματς πέρασε και ο Γιώργος Κούτσιας στο 71'.

Οσο για το φιλικό στη Δανία (1-1), που προηγήθηκε, ως βασικοί αγωνίστηκαν οι Τσαούσης, Λύρατζης και Τσιγγάρας , ενώ χρησιμοποιήθηκαν και οι Μιχαηλίδης και Κούτσιας .Οσον αφορά στα φιλικά της Εθνικής Ελλάδας Κ19 με την Κύπρο (2-2 και 0-2), ως παιχνίδια προετοιμασίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, χρόνο συμμετοχής πήραν και οι πέντε παίκτες του ΠΑΟΚ, οι Κιτσάκης, Κωνσταντέλιας , Κουλούρης, Τασιούρας και Σπυράκος. Ο Νίκος Σπυράκος μάλιστα, σκόραρε το δεύτερο γκολ στο δεύτερο φιλικό, που η Εθνική μας κέρδισε 2-0.

Διαβάστε ακόμη...