Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 18ης αγωνιστικής της Super League Interwetten 2020-21 κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην Ένωση, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

30 νίκες έχει ο ΠΑΟΚ στις 66 αναμετρήσεις που έχει υποδεχθεί την ΑΕΚ για την πρώτη κατηγορία. Υπάρχουν ακόμη 22 ισοπαλίες ανάμεσα στις δύο ομάδες, ενώ η ΑΕΚ έχει φύγει νικήτρια από την Τούμπα 14 φορές.

Τα τελευταία δύο παιχνίδια ανεξάρτητα έδρας ανάμεσα στις δύο ομάδες έχουν τελειώσει ισόπαλα, ενώ η ΑΕΚ πήρε τη νίκη στην τελευταία επίσκεψη της στην Θεσσαλονίκη για την διαδικασία των Play Offs. Αυτή είναι και η μοναδική ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ στις εννέα τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις εντός και εκτός έδρας. Υπάρχουν ακόμη τέσσερις νίκες του ΠΑΟΚ και τέσσερις ισοπαλίες.

Οι διαδοχικές τους μάχες ξεκίνησαν το 1959-60 και τελείωσαν την σεζόν 2012-13 με τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Μέχρι τότε ήταν μαζί με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό οι μοναδικές σταθερές ομάδες από καταβολής της Α' Εθνικής που συμμετείχαν ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 1959.

10 νίκες με σκορ 2-1 έχει ο ΠΑΟΚ κατά της ΑΕΚ, ενώ με την τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ (12.01.20) με 1-0 έγιναν και εκείνες 10. Εκτός από αυτές τις 22 νίκες με διαφορά ενός γκολ (2 φορές 3-2) υπάρχουν και ευρύτερες, με το 5-0 της σεζόν 1982-83 να είναι αυτή με τα περισσότερα γκολ διαφορά.

Ο Βασίλης Βασιλάκος είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει στην Τούμπα με τη φανέλα και των δύο ομάδων, το έχει καταφέρει τρεις φορές με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και μία με αυτά της ΑΕΚ.

3 ποδοσφαιριστές είναι στην κορυφή των σκόρερ του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια με την ΑΕΚ στην Θεσσαλονίκη. Ο Χρήστος Δημόπουλος, ο Σταύρος Σαράφης και ο Νέτο Γκουερίνο έχουν από τέσσερα τέρματα, με τον Δημόπουλο να είναι ο μόνος που έχει κάνει χατ τρικ απέναντι στην ομάδα της Αθήνας. Από την πλευρά της ΑΕΚ ο Μπλάνκο και ο Νεστορίδης έχουν στείλει την μπάλα 4 φορές στα δίχτυα του ΠΑΟΚ σε αγώνες που έγιναν στην Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμη...