Decade All Stars 2010-20: Right Winger

Άλλη μία κατηγορία που το αποτέλεσμα μοιάζει προδιαγεγραμμένο, με τον Αντρέ Βιεϊρίνια να είναι το απόλυτο φαβορί για μία θέση στην κορυφαία 11άδα της δεκαετίας. Πάρτε θέση μέσω του paokfc.gr.
Decade All Stars 2010-20: Right Winger

Αντίπαλοί του οι Δημήτρης Λημνιός και ο Λούκας Πέρεθ, δύο εξαιρετικοί παίκτες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην ομάδα. Για πάμε να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά.

Αντρέ Βιεϊρίνια

Το καλοκαίρι του 2008 ο ΠΑΟΚ δανείστηκε από την Πόρτο έναν νεαρό εξτρέμ. Το παρουσιαστικό του δεν ενέπνεε. Όταν όμως πήρε τη μπάλα στα πόδια και μπήκε στο γήπεδο χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να αγαπηθεί όσο λίγοι. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος και να γίνει ένας από τους καλύτερους ξένους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο The Leader ήταν εξαιρετικός στο πρώτο του πέρασμα από τον Δικέφαλο, έφυγε για τη Γερμανία και τη Βόλφσμπουργκ, έκανε λαμπρή καριέρα, κατέκτησε το Euro 2016 με την Εθνική Πορτογαλίας κι επέστρεψε στον ΠΑΟΚ για να ηγηθεί της ομάδας στην πορεία προς την κορυφή.215 συμμετοχές, 42 γκολ, 39 ασίστ, ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα Ελλάδας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο σπίτι, έχοντας αγωνιστεί όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε πιθανή θέση εκτός από αυτή του τερματοφύλακα.

Λούκας Πέρεθ

Ανήκε στο δυναμικό της ομάδας από το 2013 μέχρι το 2015, αλλά ουσιαστικά αγωνίστηκε μόνο μια σεζόν καθώς αρχικά παραχωρήθηκε δανεικός στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και με τη λήξη του δανεισμού έφυγε με μεταγραφή για την Ισπανία. Στη μία όμως αγωνιστική περίοδο που πέρασε ως παίκτης του Δικεφάλου φρόντισε να αφήσει το στίγμα του. 52 αγώνες, 12 γκολ και 16 ασίστ ήταν τα κατορθώματά του με την ασπρόμαυρη φανέλα. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Άρσεναλ, έπαιξε στη Γουέστ Χαμ και πλέον αγωνίζεται στην Αλαβές στη La Liga.

Δημήτρης Λημνιός

Ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Ατρόμητου, έπαιξε με την πρώτη ομάδα από νεαρή ηλικία και τράβηξε τα βλέματα των μεγάλων ομάδων. Ο ΠΑΟΚ κινήθηκε αστραπιαία και από το καλοκαίρι του 2017 τον έβαλε στο δυναμικό του. Ο Δημήτρης Λημνιός έχει πλέον καθιερωθεί στην ομάδα και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.Με τον Δικέφαλο μετράει 101 συμμετοχές, έχει πετύχει 10 γκολ, μοίρασε 13 ασίστ και κατέκτησε δύο Κύπελλα Ελλάδας και ένα πρωτάθλημα, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μπορείτε να ψηφίσετε εδώ.

Διαβάστε ακόμη...