Τα «μωρά» μας στο πρώτο τους Final Four

Με την αδημονία που χαρακτηρίζει την ηλικία τους, τα «μωρά» μας της Super League διεκδικούν το πρώτο τους πρωτάθλημα.
Τα «μωρά» μας στο πρώτο τους Final Four

Η Κ15 αντιμετωπίζει σήμερα 11.05, στις 19:30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, τον Παναθηναϊκό στον β' ημιτελικό της τελικής φάσης του πρωταθλήματος της Super League. Στον α' ημιτελικό (16:30) αναμετρώνται ο Ολυμπιακός με την πρωτάρα ΑΕΛ. Ο τελικός που θα αναδείξει τον πρωταθλητή της σεζόν 2022-23 θα διεξαχθεί την Κυριακή 14.05 στις 13:30.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με άνεση και αήττητος την πρωτιά στον όμιλό του με 48 βαθμούς σε 18 αγώνες, ήτοι 15 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Σκόραρε 75 φορές, δέχτηκε μόνον τρία γκολ. Την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του την πέτυχε εναντίον της Δόξα Δράμας με 10-0. Διαθέτει τον τέταρτο μικρότερο μέσο όρο ηλικίας (14,63) παικτών από τις ομάδες και των δύο ομίλων (380 ποδοσφαιριστές).

Είναι όλοι τους παιδιά γεννημένα το 2008, με εξαίρεση τον «μικρό» Νικόλαο Μητρούση (2019), ενώ να σημειωθεί ότι κατά την πάγια τακτική του ο Δικέφαλος επέλεξε να «ρίξει» σε έναν αγώνα του πρωταθλήματος την Κ14. Η Κ15 των Σάββα Κωνσταντινίδη και Κοσμά Βακουφάρη προπονείται πολλά χρόνια μαζί, με παιδιά στο ρόστερ της που επί σειρά ετών μάλιστα, επέλεγαν να «καταπίνουν» χιλιόμετρα για να προπονηθούν. Φέτος βέβαια, η συντριπτική πλειονότητα τους ζει στο Σπίτι της Ακαδημίας, μαζί με παιδιά που αποκτήθηκαν αυτή τη σεζόν κι εγκλιματίστηκαν γρήγορα στην ομάδα. Να πούμε δε, ότι αυτή τη σεζόν, όπως το συνηθίζει ο ΠΑΟΚ άλλωστε, η Κ15 αγωνιζόταν και στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ στην κατηγορία Κ17. Τέλος να σημειώσουμε ότι οι Τουρσουνίδης και Σιδηρόπουλος συμμετείχαν με την περσινή Κ15 στο Final Four του Αγρινίου.

Αριθμοί και στατιστικά

Στη συνολική λίστα της κατηγορίας για τα περισσότερα γκολ σε αγώνα από έναν παίκτη, ο ΠΑΟΚ φιγουράρει σε τέσσερις περιπτώσεις. Τρία γκολ πέτυχε ο Καραγκιόζης στο ΠΑΟΚ – Αρης (6-0), τρία ο Σιδηρόπουλος στο ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός (6-0) κι άλλα τρία στο ΠΑΟΚ – Δόξα Δράμας (10-0) και τέλος, τρεις φορές σκόραρε ο Κρομμύδας στο Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ (0-7). Στον πίνακα των σκόρερ του ομίλου, πρώτος είναι ο Σιδηρόπουλος με 13 γκολ, ενώ εννιά έχει πετύχει ο Κρομμύδας και επτά ο Τουρσουνίδης. Από πέντε γκολ μετρούν οι Κάνιος, Καρασαββίδης και Καραγκιόζης, από τέσσερα οι Μπέρδος, Μπακαλίδης κι από τρία γκολ οι Μεγγίδης, Γεωργιάδης. Δύο φορές έχουν σκοράρει οι Μαύρος Μηνασίδης, Τέλο, Τασιούλας, Αναστασόπουλος και μία ο Μόκρης.

Για τον Δικέφαλο συγκεκριμένα, στις ασίστ προηγείται ο Μπέρδος με 14 και ακολουθούν οι: Τέλο (10), Κρομμύδας (8), Καραγκιόζης (6), Μηνασίδης (5), Σιδηρόπουλος (4) και Koval (3). Από δύο ασίστ έχουν βγάλει οι Καρασαββίδης, Κάνιος, Τασιούλας, Τσομπανόπουλος και από μίαν ο Κυριαζίδης, Τσεμαλίδης και Μόκρης. Όσο για τις συμμετοχές, 16 έχει ο Κάνιος, 14 οι Μπέρδος και Τασιούλας, 13 οι Καραγκιόζης και Μεγγίδης, 12 οι Κρομμύδας, Μόκρης και Τέλο.

Το προφίλ της Κ15

Την Κ15 για την σεζόν 2022-23 αποτελούν οι:

Τερματοφύλακες: Νικόλαος Μητρούσης, Μιχαήλ Μπέλλης, Γεώργιος Ματζάρης

Αμυντικοί: Αλέξανδρος Μεγγίδης, Τραϊανός Μόκρης, Χαράλαμπος Αυγητίδης, Θεόδωρος Τσεμαλίδης, Ευθύμης Λύρατζης, Αrseniy Koval, Ιωάννης Λουτζιανιώτης, Δημήτριος Κυριαζίδης, Ευάγγελος Γκιόκα

Μέσοι: Ανδρέας Τέλο, Δημήτριος Κάνιος, Κωνσταντίνος Τασιούλας, Βασίλειος Μπακαλίδης, Κωνσταντίνος Τουρσουνίδης, Γρηγόριος Μηνασίδης, Φίλιππος Τσαχουρίδης, Βασίλειος Τσομπανόπουλος, Γεώργιος Μαύρος, Γεώργιος Τζένγκο

Επιθετικοί: Γεώργιος Γεωργιάδης, Ηλίας Καραγκιόζης, Γεώργιος Κρομμύδας, Μανώλης Αναστασόπουλος, Δημήτριος Μπέρδος, Αντώνιος Καρασαββίδης, Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Το τεχνικό team αποτελούν οι:

Προπονητής: Σάββας Κωνσταντινίδης

Βοηθός Προπονητή: Κοσμάς Βακουφάρης

Γυμναστής: Βασίλειος Μπίλλης

Προπονητής Τερματοφυλάκων: Νικόλαος Μπογδάνος

Γιατρός: Ηρακλής Γιάνναρος

Φυσικοθεραπευτής: Μιχαήλ Κωστίδης

Φροντιστής: Σταύρος Σαχινίδης

Δεκαετία κλείνει το πρωτάθλημα της Κ15, καθώς η πρώτη διοργάνωση διεξήχθη τη σεζόν 2013-14, ενώ λόγω της πανδημίας δεν έγινε πρωτάθλημα τη σεζόν 2020-21. Από το 2013 έως το 2018, άλλωστε η Super League διοργάνωνε μόνο τελικό ανάμεσα στους πρώτους των δύο ομίλων. Final Four είχαμε για πρώτη φορά τη σεζόν 2018-19. Ο Ολυμπιακός μετράει τέσσερις τίτλους, ο ΠΑΟΚ τρεις και ο Παναθηναϊκός έναν.

Κάθε ημίχρονο διαρκεί 40 λεπτά και σε περίπτωση πέναλτι δεν υπάρχει παράταση, αλλά απευθείας πέναλτι.

Οι αγώνες θα προβληθούν απευθείας από τα κανάλια Novasports, το WEB TV του Novasports.gr καθώς και από το κανάλι Novasports στο youtube. Οι αγώνες θα προβληθούν επίσης απευθείας στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League και στον επίσημο λογαριασμό της Super League στο Twitter

Διαβάστε ακόμη...