Η σειρά της Κ15 να λάμψει

Ηταν σοκ που θα αξιολογηθεί μελλοντικά σε ό,τι αφορά την ψυχολογία των εφήβων η ανατροπή της ζωής όπως την ξέρουμε ελέω κορωνοϊού.
Η σειρά της Κ15 να λάμψει

Για τα παιδιά και δη τα παιδιά-αθλητές η ανάσα «κανονικότητας», εκτόνωσης και αποσυμφόρησης έρχεται μόνο στο γήπεδο. Αυτό αγαπούν, αυτό προσμένουν. Ούτε η ζέστη, ούτε η μακρά διακοπή επηρεάζουν στο ελάχιστο τη χαρά τους για το ότι το Final Four θα διεξαχθεί επιτέλους! Για την ακρίβεια, δεν βλέπουν την ώρα να μπουν στο γήπεδο...

Σήμερα στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες» η Κ15 του ΠΑΟΚ πατά επιτέλους «αγωνιστικό» χορτάρι για να διεκδικήσει μια θέση στον τελικό της Παρασκευής (10.07, στις 19.00). Ο απόλυτος κυρίαρχος του βόρειου ομίλου Δικέφαλος αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στις 18.00. Ο άλλος ημιτελικός είναι υπόθεση του Ολυμπιακού και του Αρη και θα ξεκινήσει στις 20.45.

Στον βόρειο όμιλο ο ΠΑΟΚ είχε το απόλυτο με 42 βαθμούς σε 14 αγώνες (απέμεναν δύο αγωνιστικές μέχρι την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος) και ακολουθεί ο Αρης με 21 βαθμούς σε 15 αγώνες. Ο Δικέφαλος κατάφερε να πετύχει τον εντυπωσιακό αριθμό των 48 γκολ και να δεχτεί μόλις 3. Στο νότιο όμιλο πρώτος είναι ο Ολυμπιακός με 42 βαθμούς σε 18 αγώνες και δεύτερος ο Ατρόμητος με 39 βαθμούς σε 18 αγώνες.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο ΠΑΟΚ έχει τον δεύτερο χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας στο πρωτάθλημα με 14,77 έτη. Πρώτος σκόρερ του βόρειου ομίλου είναι ο Κουτσιούδης με 12 τέρματα, ενώ για τον ΠΑΟΚ ακολουθούν οι Γκούμας (8), Γανόπουλος (7), Αδάμ (6) και Καστίδης (5). Στην επτάδα των πρώτων σκόρερ του ομίλου τα παιδιά του ΠΑΟΚ καταλαμβάνουν πέντε θέσεις.

Σε ό,τι αφορά την προϊστορία των Final Four της K15 (ξεκίνησαν το 2013), τρία πρωταθλήματα έχει κατακτήσει ο ΠΑΟΚ, δύο ο Ολυμπιακός κι ένα ο Παναθηναϊκός. Την περασμένη σεζόν το πρωτάθλημα κατέκτησε ο ΠΑΟΚ επικρατώντας 3-1 του Αρη στον τελικό που έγινε στη Λαμία. Προπονητές της Κ15 τη σεζόν 2018-19 ήταν οι Αποστόλης Παπαβασιλείου και Δημήτρης Ταξίδης και παίκτες οι νυν πρωταθλητές της Κ17, που κέρδισαν τον Ολυμπιακό στον συγκλονιστικό τελικό της Λαμίας (3-3 η κανονική διάρκεια, 6-5 στα πέναλτι).

– Τα παιχνίδια διεξάγονται σε δύο 40λεπτα και σε περίπτωση ισοπαλίας, δεν διεξάγεται παράταση, αλλά μόνον η διαδικασία των πέναλτι.

Το προφίλ της Κ15 (2019-20)

Η φετινή Κ15 – παιδιά γεννημένα το 2005 – είναι μια ομάδα, που κρατάει τον βασικό κορμό της περσινής πρωταθλήτριας στην κατηγορία Κ15 της ΕΠΣΜ (υπενθυμίζουμε ότι οι ομάδες του ΠΑΟΚ στα ενωσιακά πρωταθλήματα αγωνίζονται απέναντι σε ηλικιακά μεγαλύτερες, κατά ένα χρόνο, ομάδες), ενώ έχει προχωρήσει και σε αρκετές προσθήκες ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών.

Εξάλλου, τη φανέλα με το εθνόσημο έχουν φορέσει οι Αγγελίδης, Θεοδοσιάδης, Κωττάς, Παναγιωτίδης, Βασιλειάδης, Λέκα, Ιγνατίου, Γκούμας, Φίλων, Καστίδης.

Τερματοφύλακες: Σπύρος Αγγελίδης, Ιωάννης Μπάτος, Βασίλειος Νικολακούλης

Αμυντικοί: Χαράλαμπος Γεωργιάδης, Δημήτριος Παπαευαγγέλου, Αθανάσιος Παναγιωτίδης, Παναγιώτης Θεοδοσιάδης, Νικόλαος Δεληγιάννης, Ταξιάρχης Φίλων, Κωνσταντίνος Σκούρτης, Βασίλειος Πασαχίδης, Κωνσταντίνος Καστίδης

Μέσοι: Κωνσταντίνος Γκούμας, Στέφανος Αλειφερόπουλος, Δημήτριος Κωττάς, Παναγιώτης Πεκρίδης, Κωνσταντίνος Ιγνατίου, Μηνάς Βασιλειάδης, Αθανάσιος Γιαγτζίδης, Μάριο Λέκα

Επιθετικοί: Νικόλαος Μαύρης, Gustavo Varela, Μανώλης Ιμπραήμ, Ιωάννης Κουτσιούδης, Αλέξανδρος Αδάμ, Γεώργιος Γανόπουλος

Το τεχνικό team της Κ15:

Προπονητής: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Βοηθός προπονητή: Ebenezer Hagan

Γυμναστής: Mert Isbilir

Προπονητής τερματοφυλάκων: Δημήτριος Κρυωνάς

Αναλυτής video: Hλίας Γαλανόπουλος

Φυσικοθεραπευτές: Μιχαήλ Κωστίδης, Ηλίας Μουταφτσής

Φροντιστές: Eυγένιος Ρούμιαντσεβ, Ιάκωβος Γαληνός

Γενικός αρχηγός: Σταύρος Σαράφης

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...