"Να σπάσουμε το κατεστημένο"

Ο στενός συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη Θανάσης Αυγερινός μίλησε σε διαδικτυακή εκπομπή και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις για τα σχέδια του ομογενή επιχειρηματία για τον ΠΑΟΚ.
"Να σπάσουμε το κατεστημένο"

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή Super Ball:

"Ο Ιβάν Σαββίδης έχει θέση την επιδίωξη να αμφισβητήσει το κατεστημένο του Ολυμπιακού. Δεν θα πάει κόντρα απαραίτητα μόνο κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά αυτή είναι η μεγάλη ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η αίσθησή μου είναι ότι σε κάθε περίπτωση ότι έχει την πρόθεση να δημιουργήσει μία ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Θέλει να αλλάξει τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Σαββίδης δεν ήρθε προσωρινά. Ηρθε να φτιάξει μία μεγάλη ομάδα. Το αποδεικνύουν οι στόχοι του για το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο"

Για τον Ολυμπιακό και το αν μπορεί να τον κοντράρει ο ΠΑΟΚ, είπε: "Κατεστημένο είναι αυτό που βρίσκεται χρόνια στο προσκήνιο.Οτιδήποτε τέτοιο μπορεί να περιγραφεί ως κατεστημένο. Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια έχει εδραιωθεί στην πρώτη θέση πράγμα που ενόχλησε τους υπόλοιπους. Κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει τον Ολυμπιακό χωρίς πόρους.Μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να το κάνει μελλοντικά".

Για τα άμεσα σχέδια του Σαββίδη: "Δυσκολεύομαι να πω το τι θα κάνει ο Σαββίδης.Τα ερωτήματα θα απευθυνθούν στον Τσιτσικαόφ που είναι ο μάνατζερ του εγχειρήματος. Μακάρι να είναι σε θέση η ομάδα να έχει δική της διοίκηση και όχι διοίκηση πρωτοδικείου για να περάσει σε μία νέα σελίδα".

Για το θέμα των χρεών, δήλωσε: "Δεν θα επιβεβαιώσω ούτε θα διαψεύσω καμία πληροφορία. Αυτό που μπορώ να πω ότι το θέμα των χρεών είναι πρώτο στην ατζέντα. Δεν εξαρτάται μόνο από τη βούληση του Σαββίδη. Είναι θέμα που έχει να κάνει με πολιτικές αποφάσεις. Είναι σε καλό δρόμο το θέμα, θα πρέπει να περιμένουμε σύντομα ανακοινώσεις. Τα πράγματα στην Ελλάδα κυλούν με τρόπο πολύ αργό. Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω πίεση. Η περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας είναι επιθυμία του Σαββίδη".

Για τον θέμα του προπονητή, είπε: "Σαφώς και όλοι κρίνονται. Νομίζω ότι έχει δώσει την εμπιστοσύνη του σε μία σειρά από στελέχη από τα οποία περιμένει συγκεκριμένο έργο σε λογικές προθεσμίες. Οταν οι προθεσμίες τελειώσουν, θα γίνει συζήτηση και ανάλυση όλων των δεδομένων. Δεν ξέρω τι αποφάσεις θα πάρει στο θέμα του προπονητή, είναι γεγονός όμως ότι δεν θέλει να αποφασίζει βιαστικά".

Για το πότε θα φύγει ο Σαββίδης, τόνισε: "Δεν είναι όλοι οι επενδυτές ίδιοι. Ο Σαββίδης, εφόσον έστρεψε το ενδιαφέρον στον ΠΑΟΚ (και όχι μόνο στον ΠΑΟΚ) θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την επένδυσή του, δεν ήρθε για να πετάξει λεφτά. Ο ΠΑΟΚ, έτσι και αλλιώς, είναι μία υπόθεση που σκέφτεται χρόνια".

Για το αν εμπλέκεται ο Σαββίδης στα μεταγραφικά: "Ειλικρινά δεν ξέρω αν εμπλέκεται σε θέματα μεταγραφών αλλά σε κάθε περίπτωση θέλει να έχει εμπλοκή σε όλη. Εχει άποψη για τους παίκτες και παρακολουθεί ποδόσφαιρο γενικότερα".

Για το γενικότερο πλάνο του ομογενή επιχειρηματία: "Το όνειρο του Σαββίδη συνδέεται με το όραμα του ΠΑΟΚ, είναι μέρος αυτό του ονείρου ο ΠΑΟΚ. Πιστεύει ότι η ελληνική ομογένεια μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή. Θεωρεί ότι είναι χρέος των ομογενών. Εχει πάρει και συγκεκριμένες πρωτοβουίες για να ενώσει τις ομογενειακές οργανώσεις παγκοσμίως, κυρίως τις ποντιακές. Κάποιοι που έχουν ζεστάνει τις καρέκλες τους δεν θέλουν να τις αποχωριστούν. Ο Σαββίδης θέλει την ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία. Θέλει μία Ελλάδα πιο ανεξάρτητη και πιο αναπτυγμένη.

Στην Ελλάδα μπορεί να έρθουν και άλλοι Ρώσοι ή ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες και να εμπλακούν και με το ποδόσφαιρο. Μιλάω για ανθρώπους που έχουν και τα χρήματα και τη διάθεση".

Διαβάστε ακόμη...