Η εξήγηση των ΜΜΕ του Σαββίδη για το deal ΑΣ ΠΑΟΚ – Μυστακίδη
SHARE:

Αναλυτικά όσα αναφέρει:
“Ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε πριν 13 χρόνια στην Ελλάδα. Επένδυσε στον ΠΑΟΚ και σε πολλές άλλες μεγάλες επιχειρήσεις (λιμάνι Θεσσαλονίκης, Πόρτο Καρράς, Μακεδονία Παλάς, Σουρωτή, ΣΕΚΑΠ, μέσα ενημέρωσης, ακίνητα), δίνοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας σε μία καθημαγμένη περιοχή. Στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Όταν μεγάλοι εγχώριοι επιχειρηματίες, έβγαζαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό για να γλιτώσουν τις περιουσίες τους, από την κατάρρευση της χώρας, την εποχή της πτώχευσης και των μνημονίων.
Σήμερα, κορυφώνεται μία συντονισμένη προσπάθεια, που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια, ώστε ει δυνατόν, «να τα μαζέψει και να φύγει».
Να πουλήσει το λιμάνι, επειδή το θέλει κάποιο αμερικανικό fund, επειδή το θέλει μία μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια, επειδή το θέλει μία μεγάλη εταιρεία γαλλο-κινέζικο-τουρκικών συμφερόντων, επειδή… επειδή… εν τέλει κάποιοι ιθύνοντες κύκλοι θεωρούν ότι η παρούσα γεωπολιτική συγκυρία είναι «ταμάμ», είναι η κατάλληλη στιγμή να απαλλαγούν από τον ενοχλητικό Πόντιο. Από αυτόν που έκανε περήφανο τον λαό του ΠΑΟΚ. Επειδή και ο ίδιος ο λαός του ΠΑΟΚ είναι για αυτούς ενοχλητικός. Επειδή είναι αδέσμευτος και ανεξάρτητος.
Ο ΠΑΟΚ αποτελεί το θύμα αυτού του ευρύτερου σχεδίου. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Ιβάν, κάτω από τις πολλαπλές πιέσεις, τα πολλαπλά χτυπήματα, τα συνεχή δημοσιεύματα και τις παγίδες, θα πουλήσει και θα φύγει. Και αυτοί θα γλιτώσουν από την παρουσία του.
Και πριν από 3 χρόνια το Μέγαρο Μαξίμου πίεζε τον Σαββίδη να πουλήσει τον ΠΑΟΚ στον Μυστακίδη, να αφήσει το Πόρτο Καρράς, να αφήσει το λιμάνι… Επειδή δεν συμβιβαζόταν μαζί τους.
Και αίφνης, συγκεκριμένα μέλη του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, λειτουργούν ως Δούρειος Ίππος αυτών που θέλουν να προκαλέσουν Εμφύλιο στον ΠΑΟΚ.
Πώς πήραν για ένα τέτοιο μείζον θέμα, απόφαση να εξουσιοδοτήσουν εν λευκώ τον κ. Κατσαρή να υπογράψει συμφωνητικό συνεργασίας με έναν επίδοξο επενδυτή; Ο κ. Θανάσης Κατσαρής και ο κ. Δημοκράτης Παπαδόπουλος που μέχρι χτες αποκαλούσαν ευεργέτη τον Ιβάν Σαββίδη και ζητούσαν συνεχώς τη χρηματοδότησή του, δεν σκέφτηκαν καν να τον ενημερώσουν, πριν προβούν σε αυτήν την πραξικοπηματική κίνηση; Χωρίς καν να υπάρχουν μελέτες, συγκεκριμένο πλάνο, σχέδια, ούτε καν μέριμνα σε ποιο γήπεδο μπορεί να παίζει ο ΠΑΟΚ αν και εφόσον ξεκινήσουν εργασίες στην Τούμπα, αναλαμβάνουν την ευθύνη για μια τόσο σημαντική απόφαση; Αν θεωρούν ότι μπορούν να συνεχίσουν εν κρυπτώ στον βωμό προσωπικών συμφερόντων, χωρίς τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, που είναι η μόνη αρμόδια για να αποφασίσει κάτι τέτοιο, είναι γελασμένοι.
Να θυμίσουμε απλώς ότι όταν ο Σαββίδης ήρθε στην Ελλάδα, τα πρωταθλήματα τέλειωναν το Νοέμβριο, η πρωταθλήτρια ήταν γνωστή από το τέλος Νοεμβρίου, το παιχνίδι ήταν στημένο. Με σκληρό αγώνα εξυγιάνθηκε η ΕΠΟ, και εδώ και κάποια χρόνια έχουμε ένα «κανονικό», ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπου τέσσερεις ομάδες διεκδικούν επί ίσοις όροις τον τίτλο. Αυτή η εξυγίανση του ποδοσφαίρου μας, που αντανακλά και στη θεαματική βελτίωση της Εθνικής, δεν έπεσε από τον ουρανό. Έγινε με την επιμονή και τη θέληση ενός Πόντιου, που ήρθε από τις άλλες πατρίδες, εκεί που την Ελλάδα την έχουν εικόνισμα στο εικονοστάσι του σπιτιού τους. Τώρα κάποιοι που ευεργετήθηκαν από τον Ιβάν, έγιναν, εκόντες άκοντες, πιόνια ενός σχεδίου αποσταθεροποίησης του Σαββίδη, με στόχο να προκαλέσουν έναν εμφύλιο σπαραγμό στον ΠΑΟΚ και μάλιστα τη χρονιά που θα γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του.
Θα τεθούν στην κρίση των οπαδών του ιστορικού συλλόγου και θα κρυφτούν πίσω από τις κουρτίνες της Ιστορίας. Απλώς να γνωρίζουν ότι δεν εξαγοράζονται όλα τα πράγματα σε αυτήν τη ζωή”.