IFFHS: Στις κορυφαίες 60 ομάδες του κόσμου ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

Η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) ανακοίνωσε την λίστα με τους κορυφαίους συλλόγους του κόσμου από την 1η Μαίου 2023 μέχρι 30 Απριλίου 2024. Άλμα 13 θέσεων για τον Ολυμπιακό (54ος), σε απόσταση αναπνοής ο ΠΑΟΚ (56ος).
Πηγή: sdna.gr
IFFHS: Στις κορυφαίες 60 ομάδες του κόσμου ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Photo Credits: @sdna.gr website

Ο Ολυμπιακός «εξαργυρώνει» την άκρως πετυχημένη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του καταφέρνοντας να βελτιώσει την θέση του στην παγκόσμια κατάταξη της IFFHS (Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου).

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ βρέθηκε από την 67η θέση στην 54η, ενώ ακολουθεί ο ΠΑΟΚ μόλις δύο θέσεις πιο κάτω καταλαμβάνοντας την 56 θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πως Παναθηναϊκός (116ος) και ΑΕΚ (119η) βρίσκονται εκτός των πρώτων 100 ομάδων του πλανήτη, ενώ ο Άρης είναι 205ος.

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης φιγουράρει η Μάντσεστερ Σίτι, ενώ την πρώτη 20άδα συμπληρώνουν Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Λεβερκούζεν, Ίντερ, Μπάγερν Μονάχου, Ρόμα, Παλμέιρας, Ατλέτικο Μαδρίτης, Αταλάντα, Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Παρί Σεν Ζερμέν, Φλουμινένσε, Φορταλέζα, Αλ Αχλί, Φλαμένγκο, Μίλαν, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπορούσια Ντόρτμουντ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ βρίσκονται πιο ψηλά από συλλόγους όπως οι Λιλ, Βιγιαρεάλ, Γιουβέντους, Νάπολι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σεβίλλη Νιούκαστλ, ενώ για παράδειγμα ο Άγιαξ είναι 137ος!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...