Ντεσπόντοφ: «Όλοι στην ομάδα το πίστευαν - Εύχομαι έναν τελικό στην Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ»

Για την ιστορική ανατροπή του ΠΑΟΚ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μίλησε σε μέσο της πατρίδας του ο Κίριλ Ντεσπόντοφ, ο οποίος αποκάλυψε πως άπαντες εντός της ομάδας το πίστευαν, στάθηκε στον δικό του ρόλο, στην «καυτή» Τούμπα και ευχήθηκε έναν ευρωπαϊκό τελικό με τον Δικέφαλο.
Ντεσπόντοφ: «Όλοι στην ομάδα το πίστευαν - Εύχομαι έναν τελικό στην Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ»
Photo Credits: @SDNA

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ ψηφίστηκε για τρίτη σερί χρόνια ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χώρας του. Στον απόηχο της σπουδαίας βραδιάς για τον Βούλγαρο άσο, ο ΠΑΟΚ μπήκε εκ νέου σε πρώτο πλάνο, με τον Ντεσπόντοφ να αποκαλύπτει τα όσα έγιναν πριν και μετά την επική βραδιά της πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Conference League.

Σε ερώτηση για το αν περίμενε μία ευρεία νίκη επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και μία ιστορική ανατροπή πρόκρισης, ο Κίριλ Ντεσπόντοφ απάντησε: 

«Η αλήθεια είναι πως πετύχαμε μία απίστευτη νίκη, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά μέχρι στιγμής. Το πιστεύαμε. Κανείς στην ομάδα δεν είχε αμφιβολίες για την απόλυτη επιτυχία. Είναι καλό που πετύχαμε πέντε γκολ, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι μπορούσαμε και περισσότερα γκολ...»

Για την αγωνιστική μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ από το πρώτο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ μέχρι τη ρεβάνς της Τούμπας, τόνισε: 

«Δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά. Και στο πρώτο ματς είχαμε περισσότερες ευκαιρίες. Εμείς ήμασταν εκείνοι που δημιουργούσαμε. Η Ντιναμό δεν έκανε τίποτα δημιουργικό. Στο δεύτερο παιχνίδι, δείξαμε τρομερό πάθος από την αρχή, κερδίσαμε επάξια και είμαστε στα προημιτελικά. Δείξαμε νοοτροπία πρωταθλητισμού. Αυτό ταιριάζει σε μία ομάδα που θέλει να πάρει και το πρωτάθλημα. Έπρεπε να αντιδράσουμε μετά την ήττα στο Ζάγκρεμπ και τις αποτυχίες στο πρωτάθλημα και το κάναμε με τον καλύτερο τρόπο».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ μετατρέπει την πίεση σε κινητήριο δύναμη. Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας όταν ο ΠΑΟΚ είναι με την πλάτη στον τοίχο; 

«Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πάντα σκαμπανεβάσματα και αυτό το βλέπουμε σε κάθε ομάδα. Μέχρι πρότινος αγωνιζόμασταν σε τρεις διοργανώσεις, δυστυχώς αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο Ελλάδας. Είναι φυσιολογικό, παίζουμε έναν αγώνα κάθε τρεις μέρες. Αλλά από τα αρνητικά αποτελέσματα αντλούμε τα θετικά για να αντιστρέψουμε την κατάσταση».

Μεταξύ άλλων, ο Κίριλ Ντεσπόντοφ ρωτήθηκε και για την «καυτή» Τούμπα: 

«Ο ΠΑΟΚ έχει φανταστικούς οπαδούς. Είναι πολύ κοντά στην ομάδα, νιώθουν το παιχνίδι και καταλαβαίνουν όταν δίνουμε τα πάντα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι όλα όσα θέλουν να βλέπουν από εμάς, τα είδα στο ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Όταν η Τούμπα είναι... καζάνι που βράζει, για εμάς είναι πιο εύκολο. Ήμασταν όλοι ένα, παίκτες και οπαδοί. Τώρα μας περιμένουν περισσότερα συναισθήματα».

Για τη δική του συμβολή με τις ασίστ; 

«Αυτή είναι η δουλειά μου. Είμαι χαρούμενος που βοηθάω την ομάδα. Το πότε και πόσο θα παίζω, το αποφασίζει ο προπονητής».

Μιλώντας για την ευρωπαϊκή περιπέτεια του ΠΑΟΚ που συνεχίζεται, με την Κλαμπ Μπριζ να μπαίνει στο δρόμο του Δικεφάλου, ανέφερε: 

«Όλες οι ομάδες που έφτασαν στα προημιτελικά είναι δυνατές, με όποιον και να συναντιόμασταν, θα βλέπαμε καλά παιχνίδια».

Όσο για το γεγονός πως Βούλγαρος ποδοσφαιριστής δεν έχει παίξει πρόσφατα σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κι αν ελπίζει να του χαμογελάσει η τύχη; 

«Το εύχομαι, αν θέλει ο Θεός».

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ στην βράβευσή του ως κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χώρας του
Photo Credits: @SDNA

 

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε ακόμη...