Τάισον: Ο απόλυτος ρυθμιστής της μεσοεπιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με σπουδαίο διπλό από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο με 0-2 και ο Τάισον τα έκανε όλα μεσοεπιθετικά για τον Δικέφαλο, πραγματοποιώντας ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση με τα ασπρόμαυρα.
Πηγή: sdna.gr
Τάισον: Ο απόλυτος ρυθμιστής της μεσοεπιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ!
Photo Credits: @sdna.gr

Mε οδηγό τον Τάισον και σκόρερς τους Σβαμπ και Κωνσταντέλια ο ΠΑΟΚ διατηρήθηκε γι' ακόμη μία αγωνιστική στο ρετιρέ της Super League, επικρατώντας εκτός έδρας του Ατρομήτου με 0-2.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ήταν κομβικός σε ακόμη μία αναμέτρηση του Δικεφάλου, σε ένα ματς που μπορεί μην έκανε γκολ ή ασίστ, αλλά ήταν αυτός απ' όπου οι περισσότερες φάσεις της ομάδας του Λουτσέσκου ξεκινούσαν. Μαζί με τον Μεϊτέ που λειτούργησε άψογα στα καθήκοντά του στην μεσαία γραμμή, ο Τάισον συνέθεσε (και πάλι) μία τρομερή αριστερή πλευρά με τον Μπάμπα ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που άλλαζε συνεχώς θέσεις για να δημιουργήσει είτε υπεραριθμίες, είτε για να αποσυντονίσει την καλοσχηματισμένη άμυνα των γηπεδούχων.

 

ταισον
Photo Credits: @sdna.gr

Παιρνώντας στα νούμερα, ο 36χρονος μέτρησε 77 επαφές με την μπάλα (!), έχοντας 47/57 πάσες (82%), εκ των οποίων οι 5 ήταν κλειδιά και δημιούργησαν σημαντικές προϋποθέσεις για γκολ. Παράλληλα, είχε 3/6 σέντρες, με την μία να καταλήγει στον Σβαμπ και μετά από κόντρες να φτάνει ξανά στον Αυστριακό για το γκολ που ξεκλείδωσε το τρίποντο, ενώ σημείωσε και 4/6 μακρινές μπαλιές.

Συν τοις άλλοις, δεν ήταν λίγες οι φορές που γύρισε να βοηθήσει ανασταλτικά τον Μπάμπα και την υπόλοιπη ομάδα, ενώ μοναδικό ψεγάδι της εμφάνισής του ήταν οι 14 χαμένες κατοχές, νούμερο πολύ φυσιολογικό αν αναλογιστεί κάποιος το πόσες φορές πήρε την μπάλα, ενώ από τα τρία σουτ που επιχείρησε, το ένα πήγε στο δοκάρι και τα άλλα δύο άουτ.

 

ταισον
Photo Credits: @sdna.gr

Τέλος, κάτι που δεν μπορεί να αποτυπωθεί απόλυτα στην στατιστική, είναι τον τρόπο που ο Τάισον ρυθμίζει επιθετικά τον ΠΑΟΚ. Είναι στιγμές που ο Βραζιλιάνος ανεβάζει το τέμπο κατακόρυφα με γρήγορο ποδόσφαιρο από αυτόν και τους συμπαίκτες του που μπορούν φυσικά να ανταποκριθούν σε αυτό το παιχνίδι και άλλες που σετάρει τον ρυθμό και ο Δικέφαλος πάει πιο οργανωμένα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Βραζιλιάνος διανύει μία απίθανη χρονιά σπάζοντας όλα τα κοντέρ και παρά την ηλικία του αποδεικνύει τον λόγο που οι ιθύνοντες της ασπρόμαυρης ΠΑΕ αποφάσισαν την ανανέωσή του γι' ακόμη μία σεζόν με ανταμοιβή ένα ποσό που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Διαβάστε ακόμη...