«Έχει τρέλα με τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν - Υπάρχει ποιότητα και πείνα για τίτλους»

Ο αρχηγός του Δικεφάλου, Αντελίνο Βιεϊρίνια, μίλησε στο SDNA για την πρόκριση στους ομίλους του Conference League, έκανε λόγο για μία «πεινασμένη» για τίτλους ομάδας, εξήγησε τι άλλαξε φέτος στους ασπρόμαυρους και στάθηκε στην αποθέωση του Ιβάν Σαββίδη.
«Έχει τρέλα με τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν - Υπάρχει ποιότητα και πείνα για τίτλους»

Η ανάγνωση της ενδεκάδας στη ρεβάνς με την Χαρτς έδειξε πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιστρατεύει την εμπειρία στον «τελικό» του ΠΑΟΚ για τους ομίλους. Και στο γήπεδο της Τούμπας, μίλησε η εμπειρία... Των Βιεϊρίνια και Τάισον.

«Όλοι οι παίκτες θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα. Όλοι είναι έτοιμοι όταν τους καλεί ο προπονητής. Σήμερα ήμουν εγώ, αύριο κάποιος άλλος. Το πιο σημαντικό είναι η νίκη και η πρόκριση», αρκέστηκε να δηλώσει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στο SDNA, μιλώντας για την «επιστράτευσή» του στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Πορτογάλος έδωσε το σύνθημα και μόλις στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Σκωτσέζων: «Δυστυχώς (σ.σ. δεν μπήκε). Μία νίκη με 4-0, μία καλή εμφάνιση, αυτές είναι οι μεγάλες βραδιές. Αυτές είναι οι μεγάλες στιγμές. Αυτές τις στιγμές θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε...».

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή...

Είχαμε την τρέλα του αποκλεισμού από πέρσι

Σε ένα γεμάτο καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον πρώτο του στόχο, δίνοντας τρεις γύρους προκριματικών και πλέον βρίσκεται στους ομίλους. Δεν το λες και λίγο...

«Είχαμε λίγο την τρέλα από την περσινή σεζόν για να αποδείξουμε τι μπορούμε να καταφέρουμε. Θέλαμε να δείξουμε ότι ήταν μία κακή στιγμή η περσινή. Και με τις δυσκολίες που είχαμε το καλοκαίρι, με τις μεταγραφές, δουλέψαμε πολύ σκληρά, βελτιώσαμε αρκετά πράγματα. Τώρα έχουμε ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή. Και μετά θα έχουμε τον χρόνο να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί (σ.σ. λόγω της διακοπής) και να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά».

Σε ερώτηση για το αν τα όσα πέτυχε πρόπερσι ο ΠΑΟΚ στο Conference League, του δίνει κίνητρο; «Για μένα είναι παιχνίδι με παιχνίδι. Να νιώθω καλά σε κάθε παιχνίδι. Να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ και όσο θέλει ο προπονητής. Φυσικά θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο από πέρσι και από πρόπερσι. Το ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο αλλά κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, διοργάνωση με διοργάνωση. Και το πιο σημαντικό για εμάς τώρα είναι το παιχνίδι με τον ΟΦΗ».

Υπάρχει... πείνα για τίτλους

Κατά κάποιον τρόπο, τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ τα έχει... χτίσει, τι έχει αλλάξει φέτος; «Υπάρχει πείνα για τίτλους. Υπάρχουν παίκτες που θέλουν να δείξουν την ποιότητά τους και όλα αυτά μαζί συνθέτουν την εικόνα του ΠΑΟΚ σήμερα. Όπως είπα όμως, υπάρχουν πράγματα που θέλουμε να βελτιώσουμε. Θέλουμε να πάμε έτσι μέχρι το τέλος. Το ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο να συνεχίσουμε με νίκες και καλές εμφανίσεις αλλά το πιο σημαντικό είναι να δίνουμε το 100% του εαυτού μας. Θα υπάρξουν μέρες που η μπάλα δεν θα μπαίνει μέσα, που δεν θα είναι η μέρα σου. Οπότε τώρα που μιλάμε είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί μας πάει καλά...».

Ξέρω πόση αγάπη και τρέλα έχει για τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν

Με την έναρξη της φετινής σεζόν, ο ΠΑΟΚ αφήνει υποσχέσεις αλλά οι ασπρόμαυροι, πιστοί στο δόγμα Λουτσέσκου, και δια στόματος του Βιεϊρίνια, είναι ξεκάθαροι:

«Παιχνίδι με παιχνίδι, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Αν σκεφτούμε διαφορετικά, θα έχουμε θέμα. Το καλό είναι ότι έχουμε αρκετά παιχνίδια αυτή τη σεζόν, έχουμε μία μεγάλη ομάδα, ποιοτικούς παίκτες που περιμένουν την ευκαιρία τους για να δείξουν τι μπορούν να κάνουν».

Στο τέλος, σχολίασε και το γεγονός πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ πήρε θέση: «Ιβάν Σαββίδης»

«Είναι μαζί μας. Ξέρω ότι ο κόσμος δεν τον βλέπει, εμείς μιλάμε συχνά μαζί του. Ξέρω ότι του λείπει η καθημερινότητα μαζί μας, ξέρω πόση αγάπη και πόση τρέλα έχει για την ομάδα, οπότε για εμάς είναι κάτι ευχάριστο που ο κόσμος σκέφτεται τον Ιβάν.»

Διαβάστε ακόμη...