«Θέλω να σπουδάσω, να εκπαιδευτώ και να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ»

Ένας από τους καλύτερους, σημαντικότερους και πιο επιτυχημένους ποδοσφαιριστές όλης της ιστορίας του ΠΑΟΚ, μιλάει σήμερα στο PAOK24. Άλλη μία συνέντευξη του ηγέτη της ομάδας, αρκετά διαφορετική όμως σε σχέση με το περιεχόμενο και όσα αποκαλύπτει για το μέλλον.
«Θέλω να σπουδάσω, να εκπαιδευτώ και να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ»

Παίζει ποδόσφαιρο ακόμη ένα έτος, έχει όμως ήδη αποφασίσει για το μέλλον. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια μας μίλησε στην Ολλανδία και αποφάσισε μέσα από το PAOK24 να αναφερθεί και στην επόμενή του ημέρα στο χώρο, αλλά και στον Δικέφαλο του Βορρά.

Τον γνωρίσαμε το καλοκαίρι του 2008! Πέρασαν 15 χρόνια από εκείνη την πρώτη προετοιμασία, αλλά ο Αντρέ στα 37 του παραμένει το ίδιο προσιτός, ευγενικός, αλλά και ξεκάθαρος στις απόψεις του. Εννοείται ότι τον σεβασμό τον έχει κερδίσει με τις πράξεις και την αυταπάρνησή του μέσα στο γήπεδο, αλλά και με τον χαρακτήρα του εκτός αυτού. Του ζητήσαμε να κάνει απολογισμό και αυτοκριτική για τα περσινά, θέσαμε όμως και τα φετινά: Και τα μεταγραφικά και τις ανάγκες όπως εκείνος τις βλέπει.

Ξεκινήσαμε όμως από τα δικά του και μόνος του ο Βιεϊρίνια μας γνωστοποίησε τις σκέψεις και τις αποφάσεις του για το μέλλον. Για δείτε...

Πότε πήρες την απόφαση ότι θα συνεχίσεις να παίζεις για έναν ακόμη χρόνο και πως το ένιωσες;

«Η απόφαση βγαίνει καθημερινά. Όπως έχω πει πολλές φορές, εάν νιώθω ότι μπορώ να προσφέρω κάτι στην ομάδα στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, θα συνεχίσω. Νιώθω ότι θα μπορέσω να βοηθήσω ακόμη, αλλά για να μην μπούμε πάλι στην διαδικασία να δούμε στο τέλος της σεζόν πως θα είμαστε κτλ, θεωρώ ότι για μένα φτάνει ένας ακόμη χρόνος για να είμαι ποδοσφαιριστής»

Από που αντλείς κίνητρο για να συνεχίσεις;

«Είναι πολλά πράγματα! Είναι η χαρά του παιχνιδιού, η χαρά της προπόνησης, φυσικά στις προετοιμασίες όχι και τόσο πολύ (γέλια), αλλά θέλω να προσφέρω, νιώθω ότι μπορώ να το κάνω ακόμη. Μπορώ να δώσω στα νέα παιδιά να καταλάβουν πρώτα που βρίσκονται και δεύτερον τι μπορούν να βελτιώσουν για να εξελιχθούν. Αυτό είναι το κίνητρό μου».

Για να πάρεις την απόφαση βλέπεις περισσότερο το σώμα ή το μυαλό σου;

«Βλέπω και τα δύο! Το μυαλό θέλει να συνεχίσει, το σώμα όχι και τόσο. Η φετινή προετοιμασία θα είναι η τελευταία μου. Δεν είναι ότι δυσκολεύομαι, αλλά φτάνεις σε ένα σημείο που θες να κάνεις το επόμενο βήμα και το επόμενο βήμα θα είναι αύριο μεθαύριο να βοηθήσω την ομάδα από άλλο πόστο. Αυτή η χρονιά θεωρώ ότι θα είναι χρονιά αλλαγής. Θέλω να μάθω πολλά πράγματα, θέλω να σπουδάσω στο τέλος της χρονιάς ούτως ώστε να είμαι περισσότερο έτοιμος στο πόστο που θέλω να αναλάβω!»

Θα ήθελες να γίνεις προπονητής;

«Όχι όχι με τίποτα. Θεωρώ ότι δεν έχω το προφίλ για να γίνω προπονητής. Με έχουν ρωτήσει αρκετές φορές, αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία να πάρω τα πτυχία που χρειάζονται για να γίνεις προπονητής και για μένα θα ήταν το μόνο εύκολο λόγω της Εθνικής και του Euro που κατακτήσαμε θα είχε προχωρήσει αρκετά. Δεν με βλέπω στα επόμενα χρόνια να γίνω προπονητής»

Σε τι πόστο θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου;

«Σε κάποιο άλλο πόστο. Κυρίως μέσω των γνωριμιών που έχω και των ανθρώπων που έχω συναναστραφεί σε Πορτογαλία, Γερμανία και γενικότερα θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα σε κάποιο άλλο πόστο πάνω από το προπονητικό!»

Θα πρέπει να αρχίσει να αγχώνεται ο Μπότο; (γέλια)

«Όχι δε νομίζω, από μένα δεν θα πρέπει να αγχώνεται (γέλια). Έχει πάρα πολλά πόστα, δεν θα επιλέξω εγώ, ότι θα μου πει ο πρόεδρος να αναλάβω, θα αναλάβω! Μέσα στη διοίκηση, μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχει πολλά πόστα που θα μπορούσα να αναλάβω. Θέλω να δω τι μου ταιριάζει και από που θα μπορούσα περισσότερο να βοηθήσω την ομάδα.»

Άρα μαζεύεις στο μυαλό σου πράγματα για να κατασταλάξεις σε ποιο πόστο θα μπορούσες να φανείς χρήσιμος;

«Γνωρίζοντας τον ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την εμπειρία που έχω πάνω στο ποδόσφαιρο και τις γνωριμίες που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια έχω ξεκινήσει όχι από φέτος, να μαθαίνω πως λειτουργεί το κάθε πόστο σε μία ομάδα και στο τέλος θα δω από που μπορώ να βοθήσω περισσότερο τον ΠΑΟΚ. Φέτος θα βοηθήσω την ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι γιατί είμαι ακόμη ποδοσφαιριστής και θα είμαι κοντά με ανθρώπους που κάνουν τέτοιες δουλειές ώστε να μπορώ στο μέλλον να βελτιώσω κάποια πράγματα».

Κατά βάθος, μήπως δεν ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου και με μία αποτυχημένη χρονιά της ομάδας. Θέλεις να το συνδυάσεις και με μία πετυχημένη χρονια;

«Φυσικά αν υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο θέλεις να κλείσεις την καριέρα σου είναι με πρωτάθλημα, κύπελλο, καλή πορεία στην Ευρώπη, όμως στο ποδόσφαιρο πρέπει να τα περιμένεις όλα. Εγώ δεν σκέφτομαι ότι θέλω να τελειώσω με τον καλύτερο τρόπο. Φυσικά είμαι εδώ γιατί το πιστεύω και θέλω να βελτιώσουμε πολλά πράγματα και να τα πάμε καλύτερα από πέρσι. Εγώ ήρθα στον ΠΑΟΚ με 1-2 τίτλους στην Πόρτο, ήρθα σαν ένα ταλέντο από την Πορτογαλία, οπότε δεν σκέφτομαι τον τρόπο που θα τελειώσω. Θέλω μέχρι την τελευταία μέρα του συμβολαίου μου να δώσω το 200% του εαυτού μου, να μπορώ να βοηθήσω και αν θα γίνει να τελειώσω την καριέρα μου με έναν τίτλο έχει καλώς. Για εμένα προτεραιότητα είναι να βοηθήσω την ομάδα να βελτιωθεί συγκριτικά με την περσινή σεζόν, γιατί δεν ήταν καλή»

 

 

Διαβάστε ακόμη...