"Το στυλ που παίζουμε φέρνει μεγάλη σωματική κούραση"

Ο Μάρκ Κάρτερ ανέλυσε τις αιτίες που οδήγησαν στην σημερινή επικράτηση του Δικεφάλου...
"Το στυλ που παίζουμε φέρνει μεγάλη σωματική κούραση"

 Αναλυτικά τόνισε στην Nova: «Ηταν πολύ δυνατό παιχνίδι. Ετσι είναι συνήθως τα παιχνίδια τέτοια εποχή. Κάναμε καταπληκτικό παιχνίδια στην άμυνα, μας έδωσε αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Και οι δύο ομάδες πάλεψαν πολύ. Προφυλάξαμε το γήπεδο μας κάτι που έχει γίνει και από τις δύο ομάδες στα τρία αυτά παιχνίδια».

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι: «Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια ξεκινήσαμε άσχημα το τρίτο δεκάλεπτο. Σήμερα ήμασταν πολύ πιο συνεπής αμυντικά. Όταν σταματάς τη μπάλα, παίρνεις τα ριμπάουντ δεν αισθάνεται την ίδια πίεση στην επίθεση. Χτυπήσαμε στα σωστά σημεία. Η άμυνα μας έδωσε την αυτοπεποίθηση για να κερδίσουμε».

Για το πλάνο που υπήρχε πριν ξεκινήσει το ματς:«Αυτό που ξέραμε πριν το ματς ήταν ότι είχαμε πιθανότητα να νικήσουμε αν παίζαμε έξυπνα και δυνατά. Το κάναμε σήμερα. Οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη αντιπαλότητα. Σε αυτό το σημείο της σεζόν υπάρχει τρομερή κούραση και πνευματικά. Οποιος διατηρηθεί πνευματικά και το μεταφέρει αυτό στον αντίπαλο είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχει πολλή κούραση αλλά είναι περισσότερο στο μυαλό».

Για τη  κούραση:«Ξέρω ότι όλοι είμαστε πολύ κουρασμένοι. Το στυλ που παίζουμε φέρνει μεγάλη σωματική κούραση. Το παιχνίδι είναι στο μυαλό. Πρέπει να είναι εκεί ο ένας για τον άλλο πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι. Μας επηρέασε η απώλεια του Βον, αλλά το ίδιο ισχύει και για τον Αρη που έχασε τον Αντεγκμπόγιε. Η κούραση είναι ίδια για όλους, το μυαλό είναι το θέμα».

Για την επόμενη αναμέτρηση:¨«Το κλειδί θα είναι η άμυνα. Πρέπει να δούμε σε ποια σημεία δεν παίξαμε καλά, να κάνουμε προσαρμογές. Αυτό γίνεται σε μια σειρά αγώνων. Αυτό που πρέπει να υπάρξει στην ομάδα, είναι μια αίσθηση επείγοντος. Πρέπει να παίξουμε σαν να κρίνεται η ζωή μας και να μας καθοδηγήσει η άμυνα».

Διαβάστε ακόμη...