Η πιο άστοχη ομάδα της Ελλάδας

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να μην απειλεί σχεδόν ποτέ από το τρίποντο
Πηγή: paok24.com
Η πιο άστοχη ομάδα της Ελλάδας

Σε ένα ακόμα παιχνίδι, αυτήν τη φορά στο νοκ-άουτ προημιτελικό Κυπέλλου με τον Άρη, η ομάδα του Φώτη Τακιανού, ήταν και πάλι πολύ άστοχη έξω από τα 6.75.Δε μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο ότι ακόμα και μετά τις διάφορες αλλαγές στο ρόστερ, ο ΠΑΟΚ παραμένει η ομάδα με τα λιγότερα εύστοχα τρίποντα σε όλη τη Stoiximan Basket League. O «Δικέφαλος του Βορρά» έχει 118 ως τώρα, λιγότερα ακόμα κι από τον ουραγό Απόλλωνα Πάτρας, που είναι προτελευταίος στη λίστα, με 123.

 

Το δε ποσοστό του στο πρωτάθλημα; Μόλις στο 28,3%

Κοιτώντας τα αντίστοιχα νούμερα από την έλευση του 2024 και μετά, σε 10 παιχνίδια, σε πρωτάθλημα, BCL και Κύπελλο, ο ΠΑΟΚ σουτάρει με το ακόμα πιο χαμηλό 24.6%, έχοντας συνολικά από τότε, 58/236 σουτ τριών πόντων.

Είτε είναι θέμα ψυχολογίας, είτε ένα θέμα χαρακτηριστικών που λείπουν από το ρόστερ, με τόσο χαμηλό ποσοστό στο τρίποντο, καμία ομάδα δε μπορεί να βάζει να διεκδικεί υψηλούς στόχους. Χθες μάλιστα, από ένα σημείο και μετά, η επιλογή του σουτ πίσω από 6.75 ήταν τελευταία στο μυαλό όλων κι αν δει κάποιος ακόμα και την τελευταία επίθεση, θα καταλάβει τι εννοούμε.

Διαβάστε ακόμη...