Η ιστορική πρωτιά της «χρυσής» νέας γενιάς του ΠΑΟΚ

Οι κορασίδες μπάσκετ του Δικεφάλου πέτυχαν κάτι μοναδικό ...
Πηγή: paok24.com
Η ιστορική πρωτιά της «χρυσής» νέας γενιάς του ΠΑΟΚ
Photo Credits: @paok24.com website

Οι κορασίδες μπάσκετ του ΠΑΟΚ στέφθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες πρωταθλήτριες ΕΚΑΣΘ και πλέον βάζουν πλώρη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο Δικέφαλος με χαρακτηριστική άνεση επικράτησε των τριών αντιπάλων του στο Final-4 του τοπικού πρωταθλήματος και πήρε το τρόπαιο.

Η επιτυχία των «ασπρόμαυρων» ήταν ιστορική για τα δεδομένα της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας.

Όπως σημειώνει η σελίδα «Ακαδημία Κοριτσιών Μπάσκετ ΠΑΟΚ» στο Facebook, ο ΠΑΟΚ έγινε η νεαρότερη ηλιακά ομάδα (14,8 έτη) που κέρδισε ποτέ το πρωτάθλημα Κορασίδων U16 στην ιστορία της ΕΚΑΣΘ.

Αποτελούμενη μόλις από 3 κορασίδες και 13 Παγκορασίδες.

Ξεκινώντας η ομάδα το καλοκαίρι με τον βασικό της κορμό προερχόμενο από τα σπλάχνα της ομάδας με επιτυχίες και κλήσεις στις Εθνικές ομάδες, προσέλκυσε το ενδιαφέρον ταλαντούχων αθλητριών που θέλανε να ενταχθούν στην μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ και φυσικά ο Δικέφαλος δεν θα μπορούσε παρά να ανοίξει την αγκαλιά του και να τις κάνει κομμάτι της ιστορίας του.

Έτσι λοιπόν με μπροστάρηδες και καθοδηγητές τον coach Μελετιάδη Ευρυπίδη και την coach Καμπίτση Σοφία, τον γυμναστή Παπαχρήστου Αλέξη, την ψυχολόγο της ομάδας Ελεάνα Κοκκίνη, τον γιατρό Μπέλη Θεόφιλο, τον φυσιοθεραπευτή Τσουκαλά Γεώργιο και τον υπεύθυνο τμημάτων υποδομής Μασλαρινό Βασίλη δημιουργήθηκε ένα όμορφο σύνολο, μια ταλαντούχα ομάδα, μια οικογένεια, που ξεκίνησε ένα όμορφο ταξίδι το οποίο βρίσκεται μόνο στην αρχή!

Διαβάστε ακόμη...