Ο Μαργαρίτης στην 35άδα αγώνων της Stoiximan Basket League

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης πάτησε για 336η φορά στα παρκέ της Stoiximan Basket League και με αυτήν μπήκε στην 35άδα της σχετικής λίστας. Ο αρχηγός του Δικεφάλου ξεπέρασε τον Στράτο Περπέρογλου και έφτασε τον Νίκο Αργυρόπουλο και τον Χρήστο Ταπούτο.
Πηγή: esake.gr
Ο Μαργαρίτης στην 35άδα αγώνων της Stoiximan Basket League
Photo Credits: @esake

Παράλληλα ο 42χρονος φόργουορντ με τη μοναδική ασίστ του στο χθεσινό παιχνίδι, έφτασε τις 349 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ mateco και με αυτές «έπιασε» στην 4η θέση της ιστορικής λίστας του, στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, τον Μπάνε Πρέλεβιτς. Ο θρύλος των «ασπρόμαυρων» βέβαια είχε άλλες 184 –στην ανεπίσημη καταγραφή στατιστικών του Πρωταθλήματος- από το 1988 ως το 1992.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο ακόμη…

*Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης είχε μία τάπα με την οποία έφτασε σε δύο επιτεύγματα. Έφτασε τις 108 στη Stoiximan Basket League και μπήκε στη 40άδα της σχετικής λίστας αφού «έπιασε» στην 40ή θέση της τον Πι Τζέι Μπράουν. Παράλληλα μπήκε στη 15άδα των μπλοκέρ του ΠΑΟΚ mateco στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα αφού έφτασε τις 37 τάπες και ξεπέρασε τον Χουάν Αντόνιο Μοράλες.

*Ο κορυφαίος του χθεσινού ΠΑΟΚ mateco, Έλβαρ Φρίντρικσον, είχε εννιά ασίστ και με αυτές έγινε 22ος συνολικά και ο 7ος ξένος παίκτης του Δικεφάλου που έφτασε τις 150.

*Ο Τζαμάνι ΜακΝίς έκανε τέσσερις τάπες που είναι η κορυφαία επίδοση του αφού είχε τρεις στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη Midea. Πρόκειται για την 6η επίδοση 4+ κοψιμάτων της φετινής Stoiximan Basket League.

Στον αντίποδα ο Αμερικανός σέντερ είχε 0/4 βολές ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ της φετινής Stoiximan Basket League. Αυτή η επίδοση σημειώθηκε για 7η φορά στη σεζόν.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο ΠΑΟΚ mateco εκτέλεσε με 50% από τη γραμμή του φάουλ (8/16) ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ του στη σεζόν αφού είχε 7/14 βολές στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna.

*Στον αντίποδα, ο Δικέφαλος σημείωσε ρεκόρ περιόδου με τα 15 επιθετικά ριμπάουντ που είχε, αφού πριν το χθεσινό παιχνίδι έφτασε πέντε φορές στα 14.

*Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ισοφάρισε και το ρεκόρ της στη σεζόν με τα πέντε κοψίματα αφού τόσα είχε και στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη Midea για τη 18η αγωνιστική ενώ ισοφάρισε και τη μεγαλύτερη επίδοση πόντων της μέσα από τη ρακέτα αφού είχε 52, όσους και πριν μία εβδομάδα στην πρεμιέρα των play out.

*Ο ΠΑΟΚ mateco έφτασε για ένα ακόμη παιχνίδι σε μεγάλη επίδοση πόντων από αιφνιδιασμούς, σημειώνοντας 24. Έχει έτσι τέσσερις από τις 14 επιδόσεις 24+ πόντων στο transition.

Διαβάστε ακόμη...