"Να ελέγξουμε τον ρυθμό ..."

Ο Απόλλωνας Τσόχλας μίλησε για το ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Ρόσα Ράντομ, αλλά και για την προσαρμογή των νέων παικτών στην ομάδα... 
"Να ελέγξουμε τον ρυθμό ..."

Διαβάστε τα όσα είπε...

Οι πρώτες σκέψεις ενόψει της πρεμιέρας του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και τη νέα διοργάνωση:

"Σίγουρα είναι μια νέα διοργάνωση, ευχόμαστε να έχει επιτυχία σαν διοργάνωση και εμείς σαν ομάδα, να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ξεκινάμε με ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, όπως κάθε χρόνο, με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που έχει αυτό το πρόγραμμα. Να ευχηθώ  καλή σεζόν να έχουμε, πάνω από όλα με υγεία και ότι καλύτερο μπορούμε, να το καταφέρουμε".

Για το αν η πρώτη νίκη στη σεζόν, επί του Κολοσσού, δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια:

"Ναι, ήταν καλό για την ψυχολογία μας, μετά από μια άσχημη ήττα που είχαμε στην αρχή του πρωταθλήματος, τώρα που μπαίνουμε στα συνεχόμενα παιχνίδια, να ξεκινήσουμε έτσι με μια νίκη που θα είναι αφετηρία για να κάνουμε ένα καλό σερί".

Για το αν έχει κάνει κάποια σύγκριση της Ρόσα Ράντομ με τη Ζιελόνα Γκόρα, την πολωνική ομάδα που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ πριν δύο χρόνια:

"Δε νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε τώρα μια ομάδα, με πριν δύο χρόνια. Η Ρόσα Ράντομ είναι μια ομάδα που έχει 2-3 ξένους παίκτες, που τους αρέσει να παίζουν ελεύθερο μπάσκετ. Είναι αρκετά καλοί στην επίθεση. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε την τακτική που μας είπαν οι προπονητές μας και να τους περιορίσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη. Αυτό είναι και το ζητούμενο σε αυτό το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι".

Για το τι χρειάζεται για να πάρει η ομάδα την πρώτη της εκτός έδρας νίκη:

"Για μένα τα φιλικά δε μετρούν τόσο, δεν έχει καμία σχέση η αγωνιστική συμπεριφορά στα φιλικά με τα επίσημα. Αυτό που μας έλειψε από το επίσημο παιχνίδιεκτός έδρας και δείξαμε ότι εδώ μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα, αλλά έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης και σε αυτό πρέπει να στοχεύσουμε και στο μεθαυριανό παιχνίδι, είναι η άμυνα. Πρέπει όπως είπα πριν με βάση την τακτική μας να περιορίσουμε τα ατού τους και να ελέγξουμε τον ρυθμό, γιατί είναι εκτός έδρας παιχνίδι και πιστεύω θα πάρουμε τη νίκη".

Για το αν περίμενε πως στη νεανική ομάδα του ΠΑΟΚ θα χρειαζόταν οι παλιότεροι να κάνουν το κάτι παραπάνω:

"Αυτό δεν πιστεύω ότι είναι σαν σκέψη να το πεις από πριν ή μετά. Παίζουμε, προσπαθούμε, το κυριότερο είναι πως επειδή είμαστε νέα ομάδα, να μπορέσουμε να βγάλουμε ομαδικά, τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να έχουμε μια καλή χρονιά. Είναι μια πολύ μεγάλη σεζόν, οπότε θα χρειαστούμε την ομαδική δουλειά. Έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου και πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε".

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι πολλοί από τους συμπαίκτες του δεν έχουν ξαναζήσει τη διαδικασία με τα συνεχόμενα παιχνίδια, είπε:

"Για το ελληνικό πρωτάθλημα, η αλήθεια είναι ότι έχει αρκετή τακτική και επειδή οι αντίπαλες ομάδες, είναι πολύ καλά διαβασμένες, τα παιδιά που έχουν συνηθίσει σε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, μπορεί να τους φαίνεται λίγο πρωτόγνωρο. Είναι λίγο πιο σκληρό, είναι λίγο πιο δύσκολο γι' αυτούς, να δείξουν το ταλέντο τους. Πιστεύω στην Ευρώπη θα τα καταφέρουν πολύ πιο εύκολα. Και σιγά-σιγά θα τα καταφέρουν και στο πρωτάθλημα. Θα έρθουν στα επίπεδα στα οποία τόσο οι ίδιοι όσο και η ομάδα επιθυμεί".

Διαβάστε ακόμη...