«Να κλέψει το ματς απ’ τον ΟΣΦΠ»

Από inpaok.com: Την άποψή του για τα τεκταινόμενα στον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας, Γιώργος Κούτσης.
Πηγή: inpaok.com
«Να κλέψει το ματς απ’ τον ΟΣΦΠ»

Έχοντας φορέσει τη φανέλα του Δικεφάλου για τρία χρόνια, αφού αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2002 από τον Άρη κι αγωνίσθηκε, έως το τέλος του 2004, ο Γιώργος Κούτσης ανήκει στη νέα γενιά των «ασπρόμαυρων» βετεράνων. Έζησε από κοντά την κατάκτηση του Κυπέλλου του ΠΑΟΚ, το 2003, επί του Άρη στην Τούμπα, ενώ πρόσφατα πάτησε, ξανά το χορτάρι της, για να βραβεύσει τον άλλοτε συμπαίκτη του, Διονύση Χασιώτη για την προσφορά του στο σύλλογο.

Διαβάστε, αναλυτικά, τα όσα δήλωσε στο INPAOK για τις εξελίξεις στο σύλλογο και πιο συγκεκριμένα για:

Την εικόνα της ομάδας: «Οπωσδήποτε, κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με την εικόνα και τους βαθμούς, ούτε το τεχνικό επιτελείο, αλλά ούτε κι ο κόσμος. Θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να έχει κάνει κάτι καλύτερο, γιατί είχε τις ευκαιρίες σε αρκετά παιχνίδια, ωστόσο φάνηκε αρκετά αναποτελεσματικός κι έχασε βαθμούς την τελευταία στιγμή. Βέβαια, σ' αυτό σημαντικό ρόλο έχουν παίζει κι οι πάρα πολλοί τραυματισμοί, που επηρεάζουν τη δουλεία του προπονητή, καθώς δεν μπορεί να δημιουργήσει έναν σταθερό κορμό και να κάνει τον προγραμματισμό του. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη ομάδα με τόσους πολλούς τραυματισμούς και μάλιστα σε παίκτες-κλειδιά!»

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Ένα παιχνίδι κρίνεται, πάντα, από το αποτέλεσμα, ωστόσο, πολλές φορές, το αποτέλεσμα απέχει απ' την εικόνα κι έτσι αυτό χαρακτηρίζεται άδικο, όπως συνέβη αρκετές φορές, φέτος, στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει και μια ψυχολογική πίεση, η οποία απορρέει απ' αυτήν, ακριβώς, την έλλειψη αποτελεσμάτων κι αυτό προκαλεί κι έναν φόβο στους ποδοσφαιριστές, όπως με τον Ατρόμητο.

Ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα του δώσει τρομερή ψυχολογική και βαθμολογική ανάταση. Ο Ολυμπιακός κατεβαίνει στο ντέρμπι, χωρίς άγχος, αφού έχει ξεφύγει και θεωρείται βέβαιος πρωταθλητής. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ πρέπει να κατέβει με πίστη, να του δώσει χώρο, να έχει κοντά τις γραμμές του, να εμφανισθεί πειθαρχημένος, ώστε να κερδίσει τις μονομαχίες κι εν τέλει να προσπαθήσει να «κλέψει» το παιχνίδι».

Την πορεία του ΠΑΟΚ στο κύπελλο και τις πιθανότητες να το κατακτήσει: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει, μέχρι και τον τελικό, είναι ένα από τα φαβορί και μπορεί και να κατακτήσει και το τρόπαιο. Στην ημιτελική φάση θα είναι, λογικά, οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, οπότε έχουν από 25% πιθανότητες ο καθένας να στεφθεί κυπελλούχος.

Τις τελευταίες εξελίξεις με τον Ίγκορ Τούντορ:«Κρίνω ότι πρόκειται για έναν καλό προπονητή. Είμαι της άποψης ότι ο προπονητής πρέπει να στηρίζεται, πάντα, και να κρίνεται στο τέλος της σεζόν. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις, που η διοίκηση αναζητά μια δραστική αλλαγή, οπότε δε μπορεί να αλλάξει 25 παίκτες κι έτσι αλλάζει τον προπονητή. Ωστόσο, βλέπω ότι με τον Τούντορ η ομάδα είναι πειθαρχημένη, έχει κοντά τις γραμμές της και θέλει να της δώσει μια ταυτότητα, αλλά έχει πληγεί πολύ απ' τους τραυματισμούς κι αυτόν τον δυσκολεύει εξαιρετικά».

Τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: «Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή και θα έπρεπε να γίνει καλύτερη διαχείριση του ζητήματός του, από την άποψη του να είναι πιο ξεκάθαρο το τι συμβαίνει από την αρχή. Όλα αυτά, όμως, συνάδουν και με την αγωνιστική του συμπεριφορά, η οποία προκύπτει από την παρουσία του στις προπονήσεις. Ο προπονητής είναι αυτός, που ξέρει καλύτερα αν μπορεί να βοηθήσει ή όχι. Αν αυτός κρίνει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει απ' την πλευρά της φυσικής κατάστασης, τότε δικαιολογημένα δεν τον χρησιμοποιεί. Προσωπικά, πιστεύω ότι ο Μπερμπάτοφ θα ήταν πολύ καλός με ομάδες, οι οποίες έρχονται στην Τούμπα για να κλειστούν πίσω, οπότε βάσει της ποιότητάς του, μπορεί με μια του ενέργεια να πάρει το αποτέλεσμα».

Τον παίκτη, που ξεχωρίζει: «Μου αρέσει πολύ ο Χαρίσης. Έχει πολύ καιρό η Τούμπα να δει τέτοιο ποδοσφαιριστή! Πρόκειται για έναν παίκτη με δυναμισμό, που δημιουργεί ευκαιρίες κι είναι ιδιαίτερα απειλητικός. Έχει τη νοοτροπία του νικητή και δε διστάζει να σουτάρει από μακριά. Έχει πολύ καιρό ο ΠΑΟΚ να πάρει γκολ από τον άξονα κι αυτό φαίνεται ότι το βρίσκει στο πρόσωπο του Χαρίση. Σε συνδυασμό με το ότι είναι νεαρός στην ηλικία έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Για το γεγονός ότι δεν μπορεί να «χτίσει» ομάδα, παρά την οικονομική του ευρωστία: «Αυτό, που συμβαίνει, είναι ότι δεν πειθαρχούν στο τριετές πλάνο, που βάζουν και κάθε καλοκαίρι αυτό γκρεμίζεται. Είναι θέμα επιλογών, τύχης και συγκυριών και δεν μπορεί να δοθεί μια και μόνο απάντηση στο για ποιο λόγο δεν συμβαίνει αυτό. Όλοι θα περιμέναμε ο ΠΑΟΚ να διεκδικεί κάτι καλύτερο, αλλά αυτός παλεύει με «νύχια και με δόντια» να βγει δεύτερος κι ούτε αυτό το καταφέρνει!

Τα μπάτζετ δεν κάνουν τις ομάδες, αλλά είναι μια καλή προϋπόθεση για την επιλογή των καλύτερων ποδοσφαιριστών. Το ότι έχει κάποιος χρήματα και τη δυνατότητα να τα σκορπίσει, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα κάνει κι ομάδα. Το ζητούμενο είναι να καλύπτει τις ανάγκες, που έχει, κάνοντας τις καλύτερες δυνατές επιλογές στις σωστές θέσεις. Να μπορέσει να χαράξει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία πάνω την οποία θα κινείται, διαχρονικά, ο σύλλογος, ώστε να αποκτήσει τη δική του χαρακτηριστική ταυτότητα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν κάθε χρόνο αλλάζουν όλα».

Το μήνυμα του στον κόσμο για την απογοήτευση, που βιώνει: «Ο κόσμος είναι απολύτως δικαιολογημένο να είναι απογοητευμένος, γιατί δεν βλέπει κανένα αποτέλεσμα. Με τον Φερνάντο Σάντος η ομάδα έπαιζε το πιο άθλιο ποδόσφαιρο, ωστόσο υπήρχαν τα αποτελέσματα, τα οποία ήταν απόρροια μιας συγκεκριμένης φιλοσοφίας και νοοτροπίας, που είχε περαστεί στο σύλλογο, αλλά και τύχης. Τότε είχε πάρει πολλά παιχνίδια, στο τέλος, τα οποία αν δεν τα έπαιρνε θα είχε, περίπου, 16 βαθμούς λιγότερους, άρα όλα παίζουν το ρόλο τους. Είχε βέβαια και παίκτες με πολύ μεγάλη προσωπικότητα και συγκεκριμένο προσανατολισμό στο γήπεδο.

Σήμερα, αυτό δεν συμβαίνει, του λείπει κι η τύχη με τις ισοπαλίες στα τελευταία λεπτά, που έχουν ως αποτέλεσμα ο κόσμος να στενοχωριέται. Ο κόσμος δεν έχει άλλη επιλογή απ' το να κάνει υπομονή, δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Ακόμη και μια πιο τραβηγμένη αντίδρασή του θα ήταν δικαιολογημένη, γιατί βιώνει μεγάλη απογοήτευση, αλλά δεν θα είχε κάποιο αποτέλεσμα».

Διαβάστε ακόμη...