Τι συνδέει ΠΑΟΚ, Ζενίτ και… Ηρακλή

Από metrosport.gr: Δύο μέρες πριν το κρίσιμο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, το metrosport.grανασύρει μια ιστορία που συνδέει το 2000 με το 2015.
Πηγή: metrosport.gr
Τι συνδέει ΠΑΟΚ, Ζενίτ και… Ηρακλή

Ήταν περίοδος 2000-2001 όταν ο Ηρακλής παρουσιάζοντας μία από τις πολλές σπουδαίες ομάδες του στην BasketLeagueείχε στις τάξεις του τρεις παίκτες που θα βρεθούν αντίπαλοι την Τετάρτη στο «παλατάκι». Οι κυανόλευκοι με τον αείμνηστο πια Μάκη Δενδρινό στον πάγκο, είχαν στις τάξεις τους, τον νυν τεχνικό της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης Βασίλι Καράσεφ.

Συμπαίκτες του φτασμένου ήδη Ρώσου άσου, ήταν δύο νυν παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης στα 18 του χρόνια και ο 15χρονος Σοφοκλής Σχορτσανίτης! Οι δύο παίκτες του ΠΑΟΚ ξέρουν καλά λοιπόν τον αντίπαλο τους στο μεθαυριανό παιχνίδι και σίγουρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν, αν και ο Μαργαρίτης είχε συναντήσει τον Καράσεφ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Ρωσία. Όχι όμως και ο «Big Sofo».

Στην ίδια ομάδα του Ηρακλή πριν 15 χρόνια έπαιζαν και οι μετέπειτα παίκτες του ΠΑΟΚ, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Χάρης Μαρκόπουλος και Θανάσης Καμαριώτης.

Υπάρχουν όμως και άλλες μικρές ιστορίες που σχετίζονται με το μεθαυριανό παιχνίδι. Χάτσερ και Ντάουντελ ήταν πέρυσι συμπαίκτες στη βελγική Σαρλερουά, Βασιλειάδης και Τούλσον επίσης πέρυσι στην ισπανική Μάλαγα ενώ ο Τέπιτς ήταν συμπαίκτης του Ντάουντελ στη Λιέτουβος Ρίτας το 2013.

Διαβάστε ακόμη...