Όταν ο «θεός» Ντιέγκο υποκλίθηκε στην Τούμπα! (pics & video)

Από gazzetta.gr: Όταν είσαι ΠΑΟΚτσής μπορείς να κάνεις πολλά, ακόμα και να πετάς μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα στον Ντιέγκο Μαραντόνα! Όχι, όπου κι όπου, αλλά μέσα στο «ναό» λατρείας των Ναπολιτάνων, το Σαν Πάολο, εκεί όπου ο «Ντιεγκίτο» ήταν πραγματικός θεός στα μάτια των Ιταλών τιφόζι.
Πηγή: gazzetta.gr
Όταν ο «θεός» Ντιέγκο υποκλίθηκε στην Τούμπα! (pics & video)

Μέχρι το 1988, που κληρώνεται ο ΠΑΟΚ με τη Νάπολι για το κύπελλο UEFA, κανείς δεν το έχει τολμήσει. Ότι πρέπει δηλαδή, για τους ΠΑΟΚτσήδες, που σημειώνουν άλλη μια πρωτιά στο... βιογραφικό τους. Η «υποδοχή» του Μαραντόνα στο πρώτο κόρνερ γίνεται με βροχή από πλαστικά μπουκάλια. Ένα στάδιο «έπεσε να φάει» τους ΠΑΟΚτσήδες, με τον Αργεντινό αστέρα να ξέρει καλά τι τον περίμενε στη ρεβάνς της Τούμπας.

Στις 6 Οκτωβρίου 1988, σαν σήμερα, η Θεσσαλονίκη ήταν στο πόδι από το πρωί. Η Τούμπα γεμίζει ασφυκτικά (39.848 εισιτήρια) «δυόμιση ώρες πριν από την σέντρα», όπως είπε ο Γιάννης Διακογιάννης στο ξεκίνημα της ζωντανής μετάδοσης του μεγάλου αγώνα ΕΡΤ.

Η θύρα 4 ήταν στα καλύτερά της. Δεν «πέφτει καρφίτσα» από χιλιάδες στοιβαγμένους ΠΑΟΚτσήδες, που για τους περισσότερους το να δουν από κοντά τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα αποτελούσε ένα όνειρο ζωής.

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ δίνει πανηγυρικό χαρακτήρα, με μαζορέτες κι άλογα στον αγωνιστικό χώρο, στη ρεβάνς καθώς ο Δικέφαλος είχε ελπίδες πρόκρισης μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα. Όμως, όπου «πανηγύρι και γιορτή» έρχεται στο τέλος και η πίκρα. Ο Καρέκα στο 17' κι ενώ η Νάπολι δεν είχε περάσει την σέντρα μέχρι τότε θα δεχθεί την ασίστ του Μαραντόνα και η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του Γκιτσιούδη. Ο ΠΑΟΚ θα πιέσει, θα είναι πολύ καλύτερος (απόδειξη τα 21 κόρνερ) της ιταλικής ομάδας, αλλά το μόνο που θα καταφέρει είναι να ισοφαρίσει με την κεφαλιά του Γιώργου Σκαρτάδου.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Ντιέγκο Μαραντόνα στον ρεπόρτερ της RAI, δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του αγώνα κι αφού χάρισε τη φανέλα του στον Κυριάκο Αλεξανδρίδη, για την ατμόσφαιρα εκείνο το βράδυ στην κατάμεστη Τούμπα: «Εχω παίξει πολλά παιχνίδια, αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα! Δεν μπορούσαμε να βρούμε καθόλου ρυθμό. Ακόμα και γι' αυτούς (σ.σ. παίκτες του ΠΑΟΚ) ήταν δύσκολο. Θα μπορούσαν να τα πάνε ακόμα καλύτερα».

Το βίντεο με τη δήλωση του Ντιέγκο Μαραντόνα:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ίσραελ): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης (62' Τσουρέλας), Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Καρασαββίδης (46' Σμολ), Φερνάντο, Αλεξανδρίδης.

Νάπολι (Μπιάνκι): Τζουλιάνι, Φεράρα, Φραντσίνι, Κοραντίνι, Αλεμάο, Ρένικα, Κρίπα, Ντε Νάπολι (46' Καρανάντε), Καρέκα, Μαραντόνα, Φούζι.

Διαβάστε ακόμη...