Θέλουν χρόνο και υπομονή

Το gazzetta.gr αξιολογεί τα μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως χρειάζονται περισσότερο χρόνο προσαρμογής στην ομάδα για να φτάσουν στο σημείο να θεωρηθούν μεταγραφές.
Πηγή: gazzetta.gr
Θέλουν χρόνο και υπομονή

Ο Αύγουστος ήταν ο μήνας των μεταγραφών για τον ΠΑΟΚ, καθώς εκείνο το χρονικό διάστημα στην Τούμπα ήρθαν 7 ποδοσφαιριστές. Κανένας από τους νεομεταγραφέντες, πλην Όλσεν δεν συμμετείχε στην προετοιμασία της ομάδας. Aυτό είναι ένα μείον για τον Ιγκορ Τούντορ που ακόμα συνεχίζει να πειραματίζετε με την 11αδα του προκειμένου να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται ενόψει των συνεχόμενων και δύσκολων παιχνιδιών. Επίσης κάποιοι εξ' αυτών για πρώτη φορά στην καριέρα τους βρήκαν εκτός συνόρων.. Αν τα βάλουμε όλα αυτά κάτω τότε το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ένα. Χρειάζονται χρόνο προσαρμογής.

Ρόμπιν Όλσεν: Ο Σουηδός τερματοφύλακας ήταν το πρώτο απόκτημα του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι. Συμμετείχε στην προετοιμασία της ομάδας ενώ αγωνίστηκε βασικός στα περισσότερα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο 25χρονος πορτιέρο στο ξεκίνημα της συνεργασίας του με τον Δικέφαλο έβγαζε μια αρνητική εικόνα. Μπορεί να έχει τα σωματικά προσόντα όμως ήταν πηγή κινδύνου για την εστία του ΠΑΟΚ. Μάλιστα υπήρξε μια δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο από τον κόσμο της ομάδας. Στον παίκτη δόθηκε χρόνος για να προσαρμοστεί στις καιρικές συνθήκες της Ελλάδας, στην ομάδα, αλλά και στο γεγονός ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του βγήκε εκτός Σουηδίας. Ο Όλσεν στα τελευταία δύο παιχνίδια Βέροια, Καμπάλα, είναι από τους καλύτερους παίκτες του Δικεφάλου.

Μαρίν Λέοβατς: Ο Κροάτης αμυντικός ήρθε στην Τούμπα στις 11 Αυγούστου με τον ΠΑΟΚ να προσφέρει αρκετά χρήματα για να πάρει τα δικαιώματά του από την Ριέκα. Ο 27χρονος αμυντικός που είχε αρκετές προπονήσεις στα πόδια του με την πρώην ομάδα του ήρθε σε μια εποχή που όλα άλλαζαν στην ομάδα. Ο Λέοβατς πρόλαβε ν' αγωνιστεί στα παιχνίδια του πρωταθλήματος δείχνοντας πως ακόμα ψάχνει τα πατήματα του. Ο τραυματισμός του τον ρίχνει πίσω από την άποψη ότι θα χάσει προπονήσεις, αλλά και παιχνίδια στα πόδια του. Από τον Κροάτη αμυντικό που έχει αγωνιστεί και στο εξωτερικό θα περίμενε κανείς να μην χρειαστεί τόσο χρόνο για να προσαρμοστεί.

Γκόικο Τσίμιροτ: Ο 22χρονος μέσος που θεωρείται ένα από τα ταλέντα στο Βοσνιακό ποδόσφαιρο πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ από την Σεράγεβο. Και γι' αυτή την μεταγραφή βγήκε ένα μεγάλο ποσό από την ΠΑΕ προκειμένου ο Δικέφαλος να πάρει τα δικαιώματα του. Τον Τσίμιροτ προλάβαμε να τον δούμε μόνο στο παιχνίδι με την Ξάνθη για 45λεπτά. Έδειξε καλά στοιχεία με την μπάλα στα πόδια του, όμως ήταν αρκετά επηρεασμένος από την αλλαγή περιβάλλοντος. Ο 22χρονος που υπέστη βαριά θλάση θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους σε περίπου 8 εβδομάδες.

Έρικ Σάμπο: Ο Σλοβάκος μέσος ήταν από τους καλύτερους παίκτες στη διπλή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Σπαρτάκ Τρνάβα. Ο Δικέφαλος δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει δικό του τον 24χρονο ποδοσφαιριστή. Ο Σάμπο στα παιχνίδια που αγωνίστηκε με την "ασπρόμαυρη" φανέλα προβλημάτισε με την εικόνα του. Σου δίνει την εντύπωση πως το μυαλό του είναι στην Σλοβακία, αλλά το σώμα του στην Θεσσαλονίκη. Ο Σλοβάκος χρειάζεται χρόνο γιατί ακόμα δεν έχει δεθεί με την ομάδα, η οικογένεια του είναι στην πατρίδα του λόγω εγκυμοσύνης της γυναίκας του, ενώ υπάρχει πρόβλημα και με την επικοινωνία λόγω γλώσσας.

Ζάιρο ντε Μασέδο ντε Σίλβα: Ο 23χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ ήρθε στην Τούμπα αθόρυβα, με τον Φράνκ Άρνεσεν να επιλέγει τον Ζάιρο γιατί μπορεί να παίξει όλες τις θέσεις της επίθεσης. Είναι σκόρερ, αλλά και καλός πασέρ καθώς πέρσι με την φανέλα της Τρέντσιν σε 34 συμμετοχές πέτυχε 13 γκολ ενώ είχε και 11 ασιστ. Ο Ζάιρο έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση όμως θέλει χρόνο και παιχνίδια για να μπορεί να δέσει με την υπόλοιπη ομάδα.

Γκάρι Ροντρίγκες: Ο 24χρονος με παραστάσεις από το Ολλανδικό του Βουλγαρικό και το Ισπανικό πρωτάθλημα ήρθε στην Τούμπα ως αντικαταστάτης του Λούκας Πέρεθ. Ο Ολλανδός με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι εκτός από το γκολ που πέτυχε με την Μπρόντμπι μέχρι στιγμής δεν πείθει με την αγωνιστική του συμπεριφορά. Η ταχύτητα του είναι το προτέρημα του. Όμως είναι τσαπατσούλης ως παίκτης. Είναι από τις περιπτώσεις που έχεις μια αμφιβολία αν θα αποδειχθεί λαχείο η επιλογή ή θα είναι από τις περιπτώσεις στυλ Μαντούρο.

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: Ο 34χρονος σούπερ σταρ του ΠΑΟΚ ήρθε κυριολεκτικά στο παρά 1 των μεταγραφών με την προϋπόθεση να ζωντανέψει την ομάδα επιθετικά καθώς είχε ξεμείνει από φορ. Ο Μπερμπάτοφ βρίσκεται στο στάδιο της ένταξής του στην ομάδα. Έχει πάρει χρόνο συμμετοχής σε επίσημα παιχνίδια και πολύ σύντομα θα πάρει φανέλα βασικού. Το λάθος που έκαναν στην Τούμπα είναι πως μαζί με τον Βούλγαρο επιθετικό δεν πήραν κι ένα παραγωγικό μέσο, καθώς μόνο με τον Δημήτρη Πέλκα δεν μπορεί να βγει η χρονιά.

Διαβάστε ακόμη...