Τούμπα οι συσχετισμοί στη Super League!

Από sdna.gr: Μπορεί ο Ολυμπιακός να καταγγέλλει ότι ο ΟΠΑΠ σχεδιάζει να ελέγξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο στη Super League, επτά ομάδες ψήφισαν υπέρ της χορηγίας του Οργανισμού, σε μια ψηφοφορία που οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήθελαν να γίνει και απείχαν από αυτή!
Πηγή: sdna.gr
Τούμπα οι συσχετισμοί στη Super League!

Η ερμηνεία που μπορεί να δώσει κανείς μετά τα όσα έγιναν στο Δ.Σ. της Super League την Πέμπτη (10/9), είναι ότι εμφανίζεται να υπάρχει μια θεαματική μεταστροφή τάσεων και συσχετισμών, πάντα συγκριτικά με τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι πρότινος.

Παράλληλα, επιβεβαιώνεται σε απόλυτο βαθμό το ρεπορτάζ του SDNA όλο το προηγούμενο διάστημα, όπου αναφέραμε ότι ο Ολυμπιακός χάνει σε δύναμη και βρίσκεται πλέον σε θέση άμυνας!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Ολυμπιακός έστειλε μια επιστολή στη Super League με την οποία καταγγέλλει τον ΟΠΑΠ ότι προσπαθεί να ελέγξει το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον κατηγορεί για διχαστικές και εκβιαστικές πρακτικές. Όμως, εντύπωση ιδιαίτερη προκάλεσε το γεγονός, ότι εντός του Δ.Σ., οι εκπρόσωποι των «ερυθρολεύκων» (Βρέντζος, Αγραφιώτης, Γιαννίκος) δεν είπαν ούτε λέξη για την επιστολή και δεν έθιξαν κανέναν θέμα από αυτά που έθιγε το περιεχόμενό της.

Εν συνεχεία, μπήκε σε ψηφοφορία η πρόταση της εταιρίας «Stoiximan», που πρόσφερε 1,75 εκατ. ευρώ για τη χορηγία του πρωταθλήματος. Είναι εντυπωσιακό ότι η πρόταση απορρίφθηκε με ψήφους 16-0!

Από εκεί και πέρα, ήταν δεδομένο πως η πρόταση του ΟΠΑΠ δεν μπορούσε να προχωρήσει σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που ο Οργανισμός δεν δεχόταν να ικανοποιήσει το αίτημα του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της Βέροιας, να μην ισχύσουν οι ρήτρες αποκλειστικότητας ώστε να διαφημίσουν άλλη εταιρία στις φανέλες τους.

Το να γίνει ψηφοφορία για την πρόταση του ΟΠΑΠ ήταν πράγματι άνευ ουσίας, αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι ειδικά ο Ολυμπιακός, επέμενε ότι δεν πρέπει να γίνει! Πολλές ομάδες όμως, ήθελαν να μπει το θέμα σε ψηφοφορία, προφανέστατα για να καταγραφούν δυνάμεις.

Το αποτέλεσμα ήταν το εξής:

Επτά ΠΑΕ και συγκεκριμένα οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ξάνθη, Ηρακλής, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος, ψήφισαν υπέρ του ΟΠΑΠ!

Επτά ΠΑΕ και συγκεκριμένα οι ΠΑΟΚ, Βέροια, Καλλονή, Λεβαδειακός, Πανθρακικός, Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης, ψήφισαν κατά του ΟΠΑΠ.

Ο Ολυμπιακός απείχε της ψηφοφορίας, λέγοντας πως «είναι μια διαδικασία που δεν μας ενδιαφέρει», ενώ ο Πλατανιάς απουσίαζε. Η Γιώργος Μποροβήλος από την πλευρά του, αρνήθηκε να μετρήσει η ψήφος του «διπλή» ως πρόεδρος και της Super League (εκτός του Αστέρα).

Εξάλλου, ο Πανιώνιος που ψήφισε τελικά «όχι», το έκανε μετά από πολύ σκέψη και διαβουλεύσεις, καθώς η θέση του στην πραγματικότητα ήταν «ναι στον ΟΠΑΠ, αλλά να μας δώσει περισσότερα χρήματα για τις φανέλες»!

Η παραπάνω ψηφοφορία μαρτυρά ξεκάθαρη μεταστροφή δυνάμεων, καθώς πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο ΠΑΟΚ και η Βέροια είναι ευκαιριακά «μαζί» με τον Ολυμπιακό στο θέμα του ΟΠΑΠ, επειδή οι δύο ΠΑΕ της Μακεδονίας έχουν βρει άλλο χορηγό για τη φανέλα τους! Σε άλλα θέματα που θα αντιμετωπιστούν στο μέλλον, πιθανότατα θα είναι «απέναντι» στον Ολυμπιακό, όπως άλλωστε έκαναν σταθερά μέχρι τώρα (ιδίως ο ΠΑΟΚ).

Να σημειωθεί επίσης, ότι ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, με μια ενωτική πρωτοβουλία, κάλεσε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Βέροια να ξανασκεφτούν το θέμα του ΟΠΑΠ! Ο ΠΑΟΚ αρχικά είπε «το συζητάμε», ωστόσο μεσολάβησε η οριστική συμφωνία με άλλο χορηγό για τη φανέλα του και κατέληξε στο «όχι».

Παράλληλα, σε διακοπή που υπήρξε στο συμβούλιο, ο Γιώργος Σπανός προσπάθησε να πείσει τον Γιάννη Βρέντζο, χωρίς αποτέλεσμα. Την ώρα του Δ.Σ., εξάλλου, ο πρόεδρος του Ατρομήτου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, ενώ για άλλη μια φορά, αιχμές για τον κ. Βρέντζο άφηνε και ο εκπρόσωπος του Πανιωνίου, Πέτρος Καϊμακάμης.

Εν τέλει, ο συνεταιρισμός αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό προκειμένου να βρεθεί χορηγός. Με την πρόταση αυτή διαφώνησαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

Με την αποχώρηση των μελών του Δ.Σ. από τη λίγκα, κάποιοι έλεγαν μεταξύ τους... «ετοιμαστείτε να βάλετε απ' την τσέπη σας»!

Άρης Ασβεστάς

Διαβάστε ακόμη...