«Παιδί» του Μπλάζεβιτς

Από inpaok.com: Ο Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς, αν και για τους οπαδούς της Χάιντουκ θεωρείται «εχθρός» λόγω της μεγάλης συνεργασίας του με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, είναι για τον Ιγκορ Τούντορ ένας από τους μεγαλύτερους προπονητές του κόσμου!
Πηγή: inpaok.com
«Παιδί» του Μπλάζεβιτς

Στις αρχές της δεκαετίας του '90 ο Μπλάζεβιτς πέρασε από την Τούμπα (έμεινε στην ιστορία για την επική πρόκριση επί της Μαλίν μέσα στο Βέλγιο το φθινόπωρο του 1991) και ο Τούντορ θα γίνει ο δεύτερος Κροάτης προπονητής που θα καθίσει στην άκρη του ασπρόμαυρου πάγκου.

Αν κάτι ενώνει τους δύο Κροάτες είναι το ξεκίνημα της παρουσίας του 19χρονου, τότε, Ιγκόρ Τούντορ στην ευρωπαϊκή σκηνή. Ο Μπλάζεβιτς «χτίζοντας» την εξαετία 1994-2000 τη μεγάλη εθνική Κροατίας εμπιστεύτηκε μια θέση στον πανύψηλο κεντρικό αμυντικό της Χάιντουκ στο ρόστερ της εθνικής ομάδας.

Ο Τούντορ έκανε ντεμπούτο στην εθνική Κροατίας στον τελευταίο αγώνα της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 1998, στην εκτός έδρας ισοπαλία με την Ουκρανία (1-1) στις 15 Νοεμβρίου 1997 και ο Μπλάζεβιτς τον πήρε και τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή σε τρία παιχνίδια της τελικής φάσης στα γήπεδα της Γαλλίας, όπου η Κροατία κατέκτησε την 3η θέση.

Αρκετά χρόνια αργότερα όταν ο σημερινός προπονητής του ΠΑΟΚ είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Χάιντουκ βρήκε στο δρόμο του τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς. Ηταν ένα από τα πρώτα ματς του στον πάγκο της Χάιντουκ εκτός έδρας κόντρα στην Ζαντάρ και εκεί επικράτησε κατά κράτος (3-0) του πνευματικού του πατέρα.

Στην συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε της αναμέτρησης, ο Τούντορ υποκλίθηκε στον Μπλάζεβιτς: «Είναι ένας από τους μεγαλύτερους προπονητές. Εγώ δεν θα τολμούσα να πω ότι θα είμαι προπονητής στα 80 μου χρόνια, αλλά αυτό δείχνει και το πάθος του για το ποδόσφαιρο», είχε πει.

Διαβάστε ακόμη...