Ο Αρνεσεν και το… μαύρο χάλι!

Δυο όψεις είχε η Τετάρτη για τον ΠΑΟΚ. Μετά την απόφαση συνεργασίας με τον Πάμπλο Γκαρσία, Ιβάν Σαββίδης και Ιάκωβος Αγγελίδης έκαναν την κίνηση ΜΑΤ (κυριολεκτώ χωρίς υπερβολή) προσλαμβάνοντας τον Φράνκ Αρνεσεν σε ρόλο αθλητικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Πηγή: inpaok.com
Ο Αρνεσεν και το… μαύρο χάλι!

Για πρώτη φορά στην 3ετη παρουσία του στην Τούμπα ο ομογενής επιχειρηματίας δείχνει αποφασισμένος να αναθέσει τις τύχες της ομάδας σε ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το ποδόσφαιρο. Το βιογραφικό του Αρνεσεν είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους. Και όσοι δεν το γνωρίζετε διαβάστε τα σχετικά ρεπορτάζ του INPAOK για να σχηματίσετε άποψη σχετικά με την προσωπικότητα, την εμπειρία και τις παραστάσεις του Δανού πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή και να αντιληφθείτε το μέγεθος της κίνησης του Δικεφάλου. Ο Αρνεσεν με ατζέντα που θα ζήλευαν οι περισσότεροι εν ενεργεία αθλητικοί διευθυντές στην Ευρώπη φαντάζει ως ο καταλληλότερος για να βάλει σε τάξη τον ΠΑΟΚ μετά από τρία χρόνια... ξηρασίας και αποτυχιών που ως αποτέλεσμα έχουν να αδειάσει η Τούμπα.

Η πλούσια καριέρα του και οι επιτυχίες που έχει καταγράψει αποτελούν εγγύηση επιτυχίας. Συμβόλαιο με την επιτυχία –ειδικά στην Ελλάδα- δεν έχει κανένας αλλά η επιλογή Αρνεσεν είναι αυτό που λέμε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή. Με δεδομένο ότι θα του δοθεί η ελευθερία να κινηθεί χωρίς φραγμούς και όρια στια αποφάσεις του και να συνεργαστεί με τον Πάμπλο Γκαρσία για να επιλέξουν προπονητή και παίκτες ενόψει των επομένων ετών, δημιουργείται ένα αίσθημα ασφάλειας σε όλους για το πώς πρόκειται να μεταμορφωθεί ο ΠΑΟΚ.

Ο Σαββίδης έκανε μια μεγάλη οικονομική κίνηση δείχνοντας αποφασισμένος να επενδύσει σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα μπορούν να φέρουν πίσω τα χρήματα που θα εισπράξουν. Την Δευτέρα έγραψα ότι με την επιστροφή Γκαρσία, υπάρχει ελπίδα για τον ΠΑΟΚ. Σήμερα θα γράψω ότι υπάρχει ελπίδα εις διπλούν!

Ελπίδα, μπας και ξεχάσουμε ΚΑΙ τη φετινή τραγική χρονιά που έριξε αλάτι στις πληγές των ΠΑΟΚτσήδων. Οι φόβοι μου για αποτυχία ΚΑΙ στα play off δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Η σημερινή ομάδα του ΠΑΟΚ δεν έχει τις βιολογικές και ψυχικές δυνάμεις να κατακτήσει την 1η θέση στο μίνι πρωτάθλημα. Πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι στην καλύτερη περίπτωση ο Δικέφαλος μπορεί να τερματίσει στην 2η θέση. Και γράφω στην καλύτερη περίπτωση διότι πολύ φοβούμαι ότι ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να χάσει και την 2η θέση με δεδομένο ότι τον περιμένουν αγώνες στη Λεωφόρο και στην Τρίπολη. Δεν μπορώ να σκεφτώ με ποιο τρόπο μια ομάδα διαλυμένη ψυχολογικά και βιολογικά, μπορεί να αντισταθεί στον κατήφορο!

Διαβάστε ακόμη...