Χαραμάδα φωτός – ένεκα απόδοσης – για τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ

Από pamesports.gr: Που να περάσει ο ΠΑΟΚ με 8 παίκτες (ουσιαστικά επειδή τυπικά με 11 έπαιζε) κόντρα στον Ατρόμητο; Ρόμπερτ Μακ, Εργκίς Κάτσε και Κρίστιαν Νομπόα – από τα «πρώτα βιολιά» της ομάδας της Θεσσαλονίκης – ήταν «ωσεί παρόντες».
Πηγή: pamesports.gr
Χαραμάδα φωτός – ένεκα απόδοσης – για τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ

Ήταν αλλού. Στο Περιστέρι πάντως, δεν ήταν...

Η πάσα αλήθεια πάντως, είναι πως ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος του Ατρομήτου. Κυρίως δε, στο Β΄ Ημίχρονο είχε και σαφή υπεροχή. Δεν την αξιοποίησε. Δεν δημιούργησε ευκαιρίες. Με λίγα λόγια; Τζάμπα κόπο έκαναν οι φιλοξενούμενοι. Παρήγαγαν ισχύ. Ήταν άεργος!
Οι γηπεδούχοι ήταν τυχεροί. Και τούτο επειδή προηγήθηκαν γρήγορα – μόλις στο 8ο λεπτό – με γκολ... προσφορά κατ' αρχήν του Σαρλ Ιτάνζ και στη συνέχεια όλης της άμυνας του ΠΑΟΚ. Για να λέμε βέβαια, και του στραβού (του «πορτιέρε» του ΠΑΟΚ) το δίκιο, μετά το 8ο λεπτό έκανε τρεις άκρως σωτήριες επεμβάσεις τετ α τετ με τους φορ του Ατρόμητου. Ανάλογες έκανε κι ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας των Περιστεριωτών, ο Μπάρκας. Ίσως μάλιστα, ο νεαρός τερματοφύλακας να είναι... Ίσως, κι η αιτία της απώλειας της νίκης από τον «δικέφαλο».
Με άλλα λόγια; Δεν θα ήταν υπερβολή εάν τελικά, καταλήγαμε στο συμπέρασμα πως οι δύο «πορτιέρι» κράτησαν την ισοπαλία. Ένα αποτέλεσμα το οποίο αφήνει δυσάρεστη γεύση σε αμφότερες τις ομάδες...

Έτσι ή αλλιώς το 1-0 έριξε τον ΠΑΟΚ. Βρήκε όμως, τα πατήματα του. Είχε ψυχή. Κι ισοφάρισε με γκολ προσφορά του Αλέξανδρου Τζιόλη κι εκτέλεση του Φακούντο Περέιρα.
Μετά το 45ο λεπτό οι Θεσσαλονικείς ήταν ανώτεροι γενικά. Κυριάρχησαν αλλά... Με 8 παίκτες (επιμένουμε: Τρεις «κολώνες» του ΠΑΟΚ ήταν... απούσες) δεν είχε περιθώρια κι οργάνωσης και δημιουργίας ευκαιριών αλλά κι αξιοποίησης τους. Εν τούτοις με περίσσια ψυχικά αποθέματα έκανε μια καλή εκτός έδρας εμφάνιση. Κι έβαλε βάση για μία καλύτερη εντός.
Δε λέμε, πως υπάρχουν πολλά περιθώρια ανατροπών για τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ. Όπως και αν το κάνουμε όμως, συγκριτικά με άλλες πρόσφατες εμφανίσεις, αυτή η εμφάνιση (και δη δίχως βοήθεια από τρεις – παρόντες - βασικούς παίκτες) αφήνει χαραμάδα φωτός για τη συνέχεια...

Του Άρι Νικολάκη

Διαβάστε ακόμη...