Αλεξόπουλος για ΠΑΟΚ, Ιβάν, Μπάνε και προπονητές!

Από thessports.gr: Με αφορμή την παρουσία δύο πρώην προπονητών του ΠΑΟΚ στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης, ο Απόστολος Αλεξόπουλος μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, μετά από χρόνια αποχής από τα αθλητικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης!
Πηγή: thessports.gr
Αλεξόπουλος για ΠΑΟΚ, Ιβάν, Μπάνε και προπονητές!

Ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, μίλησε για τους προπονητές που αναδείχτηκαν επί των ημερών του, για την αποχή του από τις εκδηλώσεις του ΠΑΟΚ, για τον Μπάνε Πρέλεβιτς και την προσπάθεια, που κάνει, αλλά και για τον Ιβάν Σαββίδη, με τον οποίο αποκάλυψε ότι έχουν επαφές.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Απόστολος Αλεξόπουλος στο αθλητικό μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη, που μεταδίδεται κάθε Σάββατο από τις 4μμ ως τις 8μμ

Για την παρουσία Σφαιρόπουλου και Ιτούδη στο φάιναλ φορ : "Η αλήθεια είναι πως αισθάνθηκα κάτι να χτυπά πιο δυνατά στην καρδιά μου. Πράγματι εκείνη την εποχή βλέπαμε λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Τα δυο αυτά παιδιά βγήκαν από τον ΠΑΟΚ, ανέβηκαν ψηλά γιατί είναι αξιόλογοι προπονητές, όπως και ο Φλεβαράκης, και φυσικά και ο Σκάιλς. Νιώθω συγκίνηση και ικανοποίηση γιατί αυτά τα παιδιά αναδείχτηκαν από τον ΠΑΟΚ".

Για την ανάδειξη προπονητών επί των ημερών του : "Αυτά τα παιδιά, δεν πήραν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ, απλά αφομοίωσαν κάποιες αρχές που καθοδηγούσαν την πορεία μας, τοτε, όπως έκανε όλο το δυναμικό της ομάδας και κατάφεραν να αναδείξουν τις ικανότητές τους. Όλα τα μέλη εκείνης της ομάδας, ακολουθούσαν ένα πλέγμα πραγμάτων, που ζητούσε η τότε διοίκηση και αποτελούσαν το πιστεύω και την ταυτοτητα της ομάδας. Ήταν ένα πλέγμα, που στηρίζονταν σε αρχές προγραμματισμό και πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε.. Τότε, σε όλα τα παιδιά, πάντα τους έλεγα ένα πράγμα. Πιστέψτε ότι πάντα μπορείτε να κερδίζετε. Θα το καταφέρετε, αρκεί να το πιστεύετε πρώτα εσείς οι ίδιοι"

Για τον Σκάιλς, τον οποίο ο ίδιος έκανε προπονητή : "Τη στιγμή αυτή με βρίσκετε στο σπίτι μου, στον ίδιο καναπέ, που καθόμουν με τον Σκάιλς εκείνη τη βραδιά, μετά την επιστροφή από μία ήττα στο Τρεβίζο από την Μπένετον. Μια βραδιά που καταναλώθηκε όλη στο να προσπαθώ να τον πείσω να γίνει προπονητής μας. Το τηλέφωνο του σπιτιού μου χρεώθηκε με τα περισσότερα εκείνο τον μήνα, γιατί συνεχώς μιλούσε με την Αμερική, και κυρίως με τον Ντέιβιντ Στερν, τον κομισάριο του ΝΒΑ! Όταν πήραμε το Σκότ στην ομάδα τον πήραμε περισσότερο για το μυαλό του, ήταν μεγάλος οργανωτής. Μ΄ αυτή του την ιδιότητα, δεν μπορούσε παρά να μου προξενήσει εντύπωση και να του απευθύνω την πρόσκληση να γίνει ο προπονητής μας. Αποδείχτηκε ότι ήταν σωστή η κίνηση. Αυτό του έλεγα όλη τη νύχτα, έχεις την ευκαιρία να πετύχεις αυτό που δικαιούσαι. Έγινε και αξίζει τον σεβασμό.

Για το αν ο Σκάιλς τον θυμάται ακόμη : "Βεβαίως, έχουμε πάντα πολύ καλή επαφή, μιλάμε. Κρατάω επαφή με όλα τα παιδιά που πέρασαν τότε από κοντά μου".
Για τον Ιβάν Σαββίδη : "Με τη σημερινή ηγεσία, την γενικότερη, του ΠΑΟΚ, διαπιστώνω ότι το βλέμμα και η φροντίδα της επεκτείνεται σε όλες τις εκφράσεις του ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας αγνός φίλαθλος του ΠΑΟΚ, δεν είναι μόνο ο μεγάλος επενδυτής, το έχει αποδείξει. Μπορώ να σας πω ότι έχει βάλει στην καρδιά του τον ΠΑΟΚ, αυτό διαπιστώνω με όση επαφή μπορώ να έχω μαζί του. Δεν μπορώ να πω ότι ξέρω τις προθέσεις του, αλλά μπορώ να πω ότι στο μυαλό του έχει έναν μεγάλο ΠΑΟΚ από κάθε άποψη και προς όλες τις κατευθύνσεις"

Για την ΚΑΕ και τον Πρέλεβιτς : "Θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή, μεγάλη και προς την σωστή κατεύθυνση, προσπάθεια. Τα άτομα, τα οποία πρωταγωνιστούν στην ΚΑΕ, είναι άτομα εμπιστοσύνης, με γνώση του αντικειμένου και διάθεση να προσφέρουν. Αυτό έχει λείψει τα προηγούμενα χρόνια. Δεν υπήρξε η διάθεση της προσφοράς, υπήρχε άλλου είδους διάθεση. Κι ας μην το συνεχίσουμε αυτό".
Για τον αν χρειάζονται κεφάλαια για να αναπτυχθεί η ΚΑΕ ΠΑΟΚ : "Να ξέρετε ότι ενοχλείται ο κάθε επενδυτής, όταν ακούει ότι χρειάζονται κεφάλαια και περισσότερα κεφαλαία. Αφήστε το ποσό, που θα εισφερθεί για το μεγαλείο της ομάδας, Πάρτε πρώτα τη διάθεση αυτού που θέλει να προσφέρει στον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι έχει στην ψυχή του τον ΠΑΟΚ"

Για το αν ο Ιβάν Σαββίδης αποκτήσει την ΚΑΕ και θέσει υπό τη σκέπη του τον ΑΣ : "Το εύχομαι το πιστεύω και ελπίζω ότι σύντομα θα το δείξει"
Για τους λόγους, που δεν πηγαίνει πια στο γήπεδο : "Δεν θυμάμαι από πότε έχω να πάω να δω την ομάδα μπάσκετ, κάποια στιγμή είχε την καλοσύνη η διοίκηση, με κάλεσε επίσημα ο Μπάνε και πήγα. Δυστυχώς η δουλειά μου και οι υποχρεώσεις μου, δεν μου αφήνουν χρόνο για να απολαύσω αυτό που θα ήθελα να απολαύσω. Ελπίζω ότι όταν τα πράγματα γίνουν πιο ήρεμα, να έχω χρόνο να απολαύσω την ομάδα μου. Εγώ είμαι ΠΑΟΚ"

Διαβάστε ακόμη...