«Αλλαγές στο νομοσχέδιο ή αποβολή»

Από sdna.gr: Για ακόμα μία φορά ο γενικός γραμματέας της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο που προωθεί ο Σταύρος Κοντονής, ειδάλλως θα πάρει σάρκα και οστά το πιθανολογούμενο Grexit.
Πηγή: sdna.gr
«Αλλαγές στο νομοσχέδιο ή αποβολή»

Ινφαντίνο βρέθηκε στο Μπαχρέιν για το συνέδριο της Ασιατικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εκπροσωπώντας την UEFA. Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μίλησε για τις συναντήσεις του με τον Σταύρο Κοντονή, αλλά και την πιθανότητα ενός... Grexit που θα σημάνει τον αποκλεισμό όλων των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως και της Εθνικής Ομάδας.

Ο Ινφαντίνο για ακόμα μία φορά ξεκαθάρισε ότι στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση για τη βία και τη διαφθορά θα πρέπει να γίνουν αλλαγές που δεν θα «παραλύουν» το αυτοδιοίκητο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έρθει η αποβολή από τη FIFA και την UEFA.

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία για το νέο νομοσχέδιο», είπε αρχικά ο Ινφαντίνο, ο οποίος πρόσθεσε: «Υπάρχουν κάποια σοβαρά ζητήματα για την αθλητική βία και τα στημένα παιχνίδια, τα οποία θα πρέπει να τελειώσουν. Από τις συζητήσεις που είχαμε (σ.σ εννοεί με τον Κοντονή) είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνουν οι αλλαγές. Αν, όμως, δεν τις κάνουν δεν έχουμε άλλη επιλογή (σ.σ αποβολή). Δεν θα έχουμε άλλη επιλογή αν δεν τηρήσουν τη διορία που έχουν». Σύμφωνα με τις πληροφορίες η διορία είναι ως το φινάλε της εβδομάδας.

Καταλήγοντας, ο Ινφαντίνο σημείωσε: «Όταν βλέπεις ότι υπάρχουν συγκεκριμένα άρθρα στο νομοσχέδιο τα οποία δίνουν το δικαίωμα στην Κυβέρνηση να κάνει ορισμένα πράγματα που είναι στη δικαιοδοσία της Ομοσπονδίας και ακόμα όταν ένας νόμος τους εξουσιοδοτεί (σ.σ την Κυβέρνηση) να λειτουργεί με έναν τρόπο που δεν επιτρέπει στην Ομοσπονδία να λειτουργεί ανεξάρτητα, τότε δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Διαβάστε ακόμη...